Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin onder druk onder $ 23,5k en uit analyse blijkt dat hackers in 2022 $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptobedrijven

Crypto wordt gestolen door hacker achter computer 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $23.4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie daalde gisteren aanvankelijk, maar herstelde zich later naarmate de dag verstreek. Altcoins waren aan het einde van de dag ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Crypto-analysebedrijf Chainalysis heeft verklaard dat cryptobedrijven alleen al in 2022 in totaal $ 3,8 miljard aan hackers hebben verloren. Hoewel de sector over het algemeen een slecht jaar had op het gebied van beveiliging, waren de belangrijkste inbreuken te zien in de Decentralized Finance (DeFi)-protocollen. De evoluerende financiële ruimte had een geweldig 2021 toen DeFi-leningen recordhoogtes bereikten. In 2022 ging het echter niet zo goed. Daarover later meer.

Ook de holdingmaatschappij van Sam Bankman-Fried heeft faillissement aangevraagd. De in ongenade gevallen mede-oprichter van FTX is momenteel op borgtocht vrij, maar zijn problemen houden blijkbaar nooit op. Eerst vroegen zijn beide hoofdbedrijven faillissement aan en vervolgens werd hij gearresteerd en uitgeleverd aan de VS om te worden geconfronteerd met een groot aantal aanklachten, waaronder effectenfraude, die kan resulteren in een maximale gevangenisstraf van 115 jaar. Hij pleit onschuldig aan deze beschuldigingen, maar de Amerikaanse autoriteiten hebben naar verluidt een eindeloze lijst van aanklachten tegen hem. Nu heeft ook zijn holding het faillissement aangevraagd. Het wordt waarschijnlijk een lange tijd achter de tralies voor hem.

Bitcoin nerveus onder de $ 23,5k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $23,5k van eigenaar. De stieren voelen zich op dit moment wat nerveus terwijl ze over de laatste hindernis struikelen.

De afgelopen 36 uur begonnen met BTC koers rond de $23.47k. het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het aan een prijsdaling begon. Rond 21.00 uur 's aonds noteerde de digitale valuta en 24-uurs dieptepunt van $ 23,25k. Daarna begon het zich te herstellen. Om 12.30 uur 's nachts was Bitcoin licht hersteld tot $ 23,45k. Opnieuw kwamen de beren weer in actie en brachten de index om 6.30 uur terug naar ongeveer $ 23,3k. Dit leidde tot een zwakke reactie van de stieren en ze deden hun uiterste best om de koers weer boven de $23,5k te krijgen, maar dat lukte opnieuw niet. De bulls konden slechts een paar minuten bewegen voordat de beren weer in het spel kwamen en de koers op ongeveer $ 23,4k brachten. Bitcoin handelt rond dat niveau op het moment van schrijven.

De stieren voelen zich nerveus rond de huidige niveaus. De voormalige steun van $ 23,5k is nu een weerstand geworden. De stieren moeten een zet doen boven de $ 24k en het snel doen, anders zullen de beren waarschijnlijk opnieuw in de markt overnemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 452 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoin koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, 0,5%), Binance Coin (BNB, 2,2%), Dogecoin (DOGE, 3,2%), Polygon (MATIC, 1,7%), Shiba Inu (SHIB, 7,3%), Cosmos (ATOM, -1%) en Ethereum Classic (ETC , 2,1%).

Shiba Inu koers grafiek 

Chainanalysis: Cryptobedrijven verloren $ 3,8 miljard aan hackers

De grote crypto-analyseorganisatie Chainanalysis heeft onderzoek naar voren gebracht waaruit blijkt dat de digitale valutabedrijven het afgelopen kalenderjaar ongeveer $ 3,8 miljard aan hackers hebben verloren.

Het analysebedrijf gaf deze bevindingen in een rapport met de titel 2023 Crypto Crime Report.

Het zegt:

"2022 was het grootste jaar ooit voor crypto-hacking, met 3,8 miljard dollar gestolen van cryptocurrency-bedrijven"

Dit toont aan dat cryptobedrijven nog veel moeten doen voordat ze verantwoordelijk en betrouwbaar kunnen worden genoemd voor het grote publiek. Hoewel blockchain onveranderlijk is, zijn deze bedrijven dat niet en daarom moeten ze harder werken aan hun beveiliging.

De belangrijkste boosdoener vorig jaar was DeFi en zijn protocollen. Het cijfer verbleekt echter nog steeds in vergelijking met de problemen (door faillisssementen) bij gecentraliseerde financieringsmaatschappijen in deze sector. Ze zitten momenteel met een gat van meer dan $ 10 miljard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram