Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Altcoins hebben weer een goede week en verslaan Bitcoin

Altcoin nieuws

Al weer een week waarbij de hele crypto-markt groen kleurde. Januari was absoluut geweldig voor crypto-investeerders over de hele wereld, en de eerste dagen van februari geven ons ook redenen om optimistisch te zijn. De Bitcoin koers stijgt langzaam en ligt momenteel rond de $23.400, maar de altcoin koersen stijgen veel sneller, waarbij veel alternatieve cryptocurrencies winsten van 10%, 20% of meer behaalden in de afgelopen 7 dagen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Shiba Inu koers stijgt door het Shibarium Beta-lanceringsnieuws

De afgelopen maanden heeft Shiba Inu (SHIB) moeite gehad om zijn aartsrivaal Dogecoin (DOGE) bij te houden. De situatie begon te veranderen toen Elon Musk, de zelfverklaarde Dogefather, Twitter kocht en de interesse in het promoten van zijn favoriete meme-munt leek te hebben verloren. Al weer een week doet Shiba Inu het veel beter dan Dogecoin.

In de afgelopen 7 dagen is de SHIB koers met meer dan 20% gestegen. Het is een veel beter resultaat dan dat van Dogecoin, dat slechts met ongeveer 6% is opgewaardeerd. Het is natuurlijk vermeldenswaardig dat de DOGE-marktkapitalisatie bijna twee keer zo groot is als de marktkapitalisatie van SHIB, dus men moet niet verwachten dat Shiba Inu binnenkort Dogecoin inhaalt.

 

De belangrijkste reden waarom SHIB het momenteel zo goed doet, is de hype rond de aanstaande lancering van Shibarium. Shibarium is een langverwacht Layer 2-netwerk, dat bedoeld is om sommige aspecten van Shiba Inu weg te halen van de Ethereum-blockchain. Door SHIB-transacties buiten de Layer 1 Ethereum-blockchain te verwerken, wordt verwacht dat Shiba Inu de transactiekosten van SHIB en andere Shiba Inu-tokens zoals LEASH en BONE aanzienlijk zal verlagen.

Op vrijdag 3 februari kondigde het Shiba Inu-team aan dat de bèta-lancering van Shibarium "snel steeds dichterbij komt". Hoewel dit erg spannend klinkt, weten we helaas nog steeds niet de officiële lanceringsdatum. Hoewel veel mensen in de Shiba Inu-gemeenschap speculeren dat de Shibarium-bèta op 14 februari wordt gelanceerd, zijn deze geruchten tot nu toe niet bevestigd.

SHIB koers grafiek 

Vier mensen bezitten 86% van alle Tether, maar USDT blijft stabiel

Op donderdag 2 februari publiceerde de Wall Street Journal een rapport gericht op Tether (USDT), de grootste en meest populaire stablecoin en de op twee na grootste cryptocurrency in het algemeen. De marktkapitalisatie van Tether is momenteel meer dan $ 68 miljard en USDT blijft een van de pijlers van het hele blockchain-ecosysteem. Als er iets met Tether zou gebeuren, zou de crypto-industrie als geheel in grote problemen komen, en daarom vinden veel investeerders de gegevens die door de Wall Street Journal zijn onthuld, zorgwekkend.

Volgens WSJ is centralisatie het grootste probleem van Tether. De krant meldt dat 86% van alle USDT in omloop, in handen is van slechts vier mannen. Tether CEO Jean-Louis van Der Velde en Chief Counsel Stuart Hoegner bezitten elk 15% van de marktkapitalisatie. Een in het VK gevestigde zakenman Christopher Harborne bezit 13%. Verreweg de grootste USDT-houder is Giancarlo Devasini, de Chief Financial Officer van Bitfinex, een crypto-exchange die nauw verwant is aan Tether. Volgens het rapport van de WSJ bezit Devasini 43% van de marktkapitalisatie van USDT.

In het verleden is Tether vaak onderzocht vanwege een gebrek aan transparantie. De uitgever van de grootste stablecoin ter wereld is nogal terughoudend als het gaat om het onthullen van de activa die hij bezit aan het grote publiek, waardoor veel critici twijfelen of USDT echt 100% wordt gedekt door andere activa. Aangezien bekend is dat Tether miljarden USDT per keer schijnbaar uit het niets print, hebben sommige critici Tether ironisch genoeg een "digitale fiat" genoemd.

Ondanks al deze problemen blijft Tether een opmerkelijk stabiele cryptocurrency. De USDT heeft slechts twee keer zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloren - tijdens de ineenstorting van Terra en FTX - maar in beide gevallen heeft het de koppeling van 1:1 zeer snel hersteld.

Tether CTO Paolo Ardoino heeft het WSJ-rapport een "clown-artikel" genoemd en voegde eraan toe dat Tether "staat voor vrijheid en inclusie". Afgezien daarvan hebben vertegenwoordigers van Tether geen commentaar gegeven op de specifieke problemen die door de Wall Street Journal zijn onthuld.

Optimism Beleggers hebben redenen voor optimisme, aangezien de OP-prijs met meer dan 40% stijgt

Veel altcoins hebben deze week aanzienlijke winsten geboekt, maar de grootste winnaar onder de grote munten is een cryptocurrency genaamd Optimism (OP). In de afgelopen 7 dagen is de OP koers met maar liefst 43% gestegen. Met een marktkapitalisatie van $ 723 miljoen is Optimism momenteel de 66e grootste cryptocurrency ter wereld.

Als je nog niet van Optimism hebt gehoord, komt dat omdat het een relatief nieuwe altcoin is, gelanceerd in mei 2022. Op technisch vlak is Optimism een Layer 2-oplossing voor Ethereum, vergelijkbaar met projecten als Polygon. De reden waarom Optimism nu begon te stijgen, is de aanstaande release van Bedrock - een enorme upgrade van het Optimism-netwerk die bedoeld is om de kosten te verlagen en Optimism 100% compatibel te maken met Ethereum Virtual Machine. De lancering van Bedrock staat gepland voor maart de 16e.

Optimism koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram