Bitcoin beweegt nerveus rond $ 23.000 en Interpol wil de Metaverse bewaken

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $23k op het moment van schrijven na een enigszins bearish einde van de week. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt nerveus naar beneden terwijl de bears een deel van de winst van bulls beginnen terug te trekken. Altcoins bleven grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur. Daarover later meer.

Ander nieuws: Interpol probeert manieren te vinden om de metaverse te helpen bewaken. Nu de nieuwe meeslepende sector door de massa begint te worden opgenomen, kijkt de internationale politiedienst naar de kant van cybercriminaliteit. Er zijn oprechte zorgen over financiële fraude, kinderpornografie en antidemocratische inhoud in de uitgestrekte metaverse. Daarover later meer.

Het nieuwe Nederlandse crypto platform Finst is een campagne begonnen om klanten te werven. Tijdelijk kunnen nieuwe klanten de eerste 5000 euro aan cryptovaluta gratis verhandelen op het nieuwe platform. Finst is opgericht door een aantal voormalige DeGiro medewerkers en heeft de ambitie om een belangrijke speler te worden op de Europese cryptomarkt.

Robert Kiyosaki, de beroemde econoom en auteur van de bestseller Rich Dad, Poor Dad, gelooft dat Bitcoin het geld van mensen is en dat het veel potentieel heeft om goed te doen voor de wereld. De auteur verklaarde ook dat hij blij was dat hij het kocht toen het $ 6k kostte. Kiyosaki sprak onlangs op zijn podcast Rich Dad Radio en besprak waarom contant geld in 2023 afval is. Kiyosaki prees goud, zilver en bitcoin in de podcast. Kiyosaki maakt deel uit van een groeiende groep economische influencers die zich uitspreken voor Bitcoin en de impact ervan op de samenleving. Veel traditionele economen zijn er nog steeds tegen, maar het zal voor hen moeilijk zijn om het in de toekomst te steunen als het een onderdeel wordt van de reguliere economie.

Bitcoin koers nerveus rond $ 23.000

Bitcoin voelt zich ongemakkelijk rond de $ 23k op het moment van schrijven na een enigszins bearish einde en begin van de week.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,8k. Het daalde vervolgens snel naar $ 22730 om in de uren daaropvolgend weer op te lopen tot $23.136. Als een jojo daalde de koers daarna weer naar $22.650 rond middernacht. Inmiddels zijn we, op het moment van schrijven, het niveau van $23k weer dicht genaderd.

Bitcoin lijkt zich ongemakkelijk te voelen op de huidige niveaus. De stieren wilden een redelijke koerswinst maken en de weerstand van $ 24.000 aanvallen, maar werden op die niveaus afgewezen. Hierdoor konden de beren een snelle comeback maken en de koers weer regelmatig onder de $23k dwingen. De stieren voelen zich opnieuw onzeker over de weerstand van $ 24k en dat is geen goed nieuws, want ze volgden ongeveer 7 maanden geleden hetzelfde traject en konden vanaf dat punt niet verder.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 443 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 43,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur zeer stabiel. Relatief grote bewegingen waren te zien bij Polygon (MATIC, 1,6%), Litecoin (LTC, 2,4%), Solana (SOL, -0,7%), Shiba Inu (SHIB, -4,2%), Polkadot (DOT, -2,1%), Avalanche (AVAX, -0,5%), Uniswap ( UNI, -1,5%) en Unus Sed (LEO, -5,7%).

MATIC koers grafiek 

Interpol zoekt naar manieren om de Metaverse te bewaken

Interpol kijkt met bezorgdheid naar de groeiende metaverse sector en zoekt naar manieren om hun aanwezigheid in deze nieuwe meeslepende technologische sector te versterken. Hoewel de algehele technologie nog in ontwikkeling is, leven er al zorgen bij de autoriteiten.

Jurgen Stock, de huidige secretaris-generaal van Interpol, verklaarde dat de internationale wetshandhavingsinstantie klaar moet staan om criminelen die overtredingen begaan op te pakken. Hij zei:

“Criminelen zijn geavanceerd en professioneel in het zeer snel aanpassen aan elk nieuw technologisch hulpmiddel dat beschikbaar is om misdaad te plegen. Daar moeten we voldoende op inspelen. Soms lopen wetgevers, politie en onze samenlevingen een beetje achter.”

Hij schetste de belangrijkste fronten op dit gebied, waaronder ransomware, vervalsing, witwassen van geld en fraude. De organisatie heeft echter grote upgrades nodig om de capaciteit te ontwikkelen om daar wetten te helpen handhaven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram