Skip to main content

Bitcoin nieuws

Binance schort tijdelijk USD-opnames op en Bitcoin koers zakt onder $ 23.000

Binance en Amerikaanse dollar 

Bitcoin beweegt momenteel net onder de steun van $ 23.000 op $ 22,7k. De koers blijft de laatste dagen een beetje rond de $ 23k bewegen en leek daar wat te consolideren, maar vannacht kwam er een stevige daling die de koers terugbracht naar 22,3k. Altcoins  waren de afgelopen 24 uur ook grotendeels lager. Daarover later meer.

Crypto exchange Binance aangekondigd dat het vanaf morgen de opnames van Amerikaanse dollars voor zijn rekeningen zal opschorten. Dit komt omdat steeds meer banken dergelijke transacties proberen te censureren onder druk van de regeringen in hun pogingen om te reguleren. Daarover later meer.

Volgens een VN-rapport hebben Noord-Koreaanse hackers in 2022 meer crypto gestolen dan in enig ander jaar van hun illegale, door de staat gesanctioneerde, operaties. Het land heeft een door de overheid ingehuurde groep hackers, waaronder de beroemde Lazarus-groep, die zich richt op fondsen van beleggers in de cryptosector. Uit het VN-rapport blijkt dat de Noord-Koreaanse hackgroep ergens tussen de 630 miljoen en 1 miljard dollar aan geld van gebruikers heeft gestolen. Andere analytische groepen, waaronder degenen die zich bezighouden met crypto, hebben de louche hackers ook in verband gebracht met gestolen geld. Chainalysis zou in deze periode naar verluidt voor ongeveer $ 1,7 miljard aan gestolen crypto hebben waargenomen. Schattingen zijn voorzichtig, maar de industrie is bang voor deze ontketende hackers en het gebrek aan verantwoordelijkheid waarmee ze in de cryptosector opereren.

Bitcoin koers zakt onder $23k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 22,7k op het moment van schrijven, na een nerveuze laatste 24 uur. De cryptocurrency doet zijn best om de status quo te behouden, maar slaagt er niet in de situatie onder controle te krijgen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23,2k en zagen er nerveus uit. De koers daalde gisteren overdag tot $ 22.700 en herstelde daar toen weer wat van. Het bleef vervolgens een tijdje bewegen tussen $22.800 en $ 23.000, maar vannacht volgde er een felle daling die de koers op een dieptepunt van $ 22.360 bracht. Sindsdien is er een geleidelijk herstel gaande en staat de Bitcoin koers op het moment van schrijven weer op $ 22.700.

Bitcoin doet zijn best om het hoofd boven water te houden op het niveau van $23.000. De beren slaan het echter naar beneden en hebben de stieren ervan weerhouden om met vertrouwen het niveau van $ 23.000 te herwinnen. De koers heeft dus een klap gekregen en de beren zullen vertrouwen hebben in een verdere doorbraak naar beneden als Bitcoin op het huidige niveau blijft steken. De stieren moeten binnen afzienbare tijd het $ 23k niveau weer weten te overwinnen en vervolgens de belangrijke weerstand op $24k. Dan zal er ruimte omhoog ontstaan en kan er weer opgelucht worden ademgehaald.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 442 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins grotendeels stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels lager in navolging van Bitcoin. Grote bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -2,3%), Binance Coin (BNB, -2,6%), Cardano (ADA, -2,5%), Polygon (MATIC, 3,9%), Dogecoin (DOGE, -3,6%), Shiba INU (SHIB, -5,4%), Tron (TRX, -0,9%%) en Cosmos (ATOM, -0,9%%).

Polygon koers grafiek 

Binance kondigt opschorting aan van opnames in USD

De grote internationale crypto exchange Binance heeft aangekondigd dat het zijn opnames van USD vanaf woensdag zal opschorten. De beurs zei dat het besluit is genomen omdat steeds meer banken hun samenwerking met Binance opschorten en dergelijke opnames stopzetten.

De exchange verklaarde:

“We schorten per 8 februari tijdelijk bankoverschrijvingen in USD op. Getroffen klanten worden direct op de hoogte gebracht … We werken er hard aan om de service zo snel mogelijk te hervatten”

De beurs heeft er echter alle vertrouwen in dat het ondanks deze extreme maatregel soepel kan doorgaan. Het verklaarde dat slechts 0,01% van de gebruikers van deze optie gebruik maakt.

De meeste gebruikers geven volgens Binance de voorkeur aan betalingen in USD met stablecoins en cryptobetalingen. Dit is de reden waarom het platform gelooft dat het deze downgrade kan overleven. Het maakt echter wel duidelijk dat de sector behoorlijk onder druk staat van overheden wereldwijd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram