Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt naar $ 22.000 en Local Bitcoins stopt met P2P Crypto Services

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $22k op het moment van schrijven na een enigszins bearish dag. Bitcoin staat opnieuw onder druk van de beren doordat de stap boven $ 24.000 is mislukt. Altcoins boekten zelf ook enkele kleine verliezen toen de markt onder druk kwam te staan. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote Bitcoin-handelsplatform Local Bitcoins heeft aangekondigd dat het stopt met zijn P2P-handelsplatform. Het bedrijf noemde de laatste cryptowinter en de zware gevolgen ervan als reden waarom het wordt gesloten. Dit is geen goed nieuws voor veel gebruikers die in de loop der jaren gebruik hebben gemaakt van zijn diensten. Daarover later meer.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten zijn op weg naar afgelegen plaatsen over de hele wereld om oprichter Do Kwon te pakken te krijgen. Terra's ineenstorting van 99,999% was een van de grootste frauduleuze verhalen die ooit uit de cryptosector kwamen. Het is wat op de achtergrond geraakt na de recente ineenstorting van FTX, waardoor beleggers een aanzienlijk bedrag verloren. In tegenstelling tot FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die werd uitgeleverd aan de VS, is Do Kwon nog steeds op vrije voeten en nergens te bekennen. Eerder werd aangenomen dat hij ondergronds in Singapore woonde, maar naar verluidt daar vandaan was gevlucht. Nu wordt aangenomen dat hij zich in Siberië verstopt en de Koreaanse autoriteiten gaan daar naar toe in een poging om hem te arresteren. Het is niet bekend of de Russische regering hem onderdak geeft in het land.

De Bitcoin koers zakt naar $22.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 22k op het moment van schrijven. De cryptocurrency deed haar best om vast te houden aan de steun van $ 23.000, maar slaagde er niet in dit vol te houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond 22:15 uur 's nachts begon te stijgen. De koers kwam net onder de $23k uit en bleef daar een korte tijd. Het handelde net onder de $ 23.000, maar kon er niet bovenuit gaan. Als gevolg hiervan konden de beren de situatie opnieuw uitbuiten en begonnen de koers naar beneden te trekken. Om 04.20 uur 's ochtends was het digitale activum in waarde gedaald tot ongeveer $ 22,5.000. De wanhopige stieren probeerden opnieuw een soort comeback te maken, maar hun inspanningen waren over het algemeen zwak. Het bereikte rond 15.30 uur 's middags ongeveer $ 22,8k, maar kon geen verdere winsten opbrengen. De beren waren toen in staat om de controle weer van hen af te pakken en nu handelt Bitcoin rond $ 22k op het moment van schrijven.

Bitcoin voelt zich nu erg ongemakkelijk op de huidige niveaus, aangezien een stap erboven een moeilijke opgave voor de bulls blijkt te zijn. De beren krijgen langzaam maar zeker een deel van de controle terug en ze kunnen de komende dagen een nog grotere slag slaan als de stieren niet in staat zijn om het tij te keren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 433 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,3%.

Bitcoin koers

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in het algemeen ook verliezen doordat de markt opnieuw onder druk stond. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -2%), Binance Coin (BNB, -3,6%), Cardano (ADA, -3,7%), Dogecoin (DOGE, -4,7%), Polygon (MATIC, -2,6%), Solana (SOL, -4,2%), Polkadot (DOT, -2,5%), Shiba Inu (SHIB, -7%), Litecoin (LTC, -3,9%), Avalanche (AVAX, -4,8%), Tron (TRX, -2,8%) en Kosmos (ATOM, -5,9%).

Cosmos koers grafiek

Local Bitcoins gaat P2P-handelsplatform sluiten

Het grote platform voor het kopen/verkopen van cryptocurrency, Local Bitcoins, heeft aangekondigd dat het zijn P2P-diensten volledig gaat sluiten voor gebruikers over de hele wereld. Local Bitcoins is een van de oudste cryptocurrency-platforms ter wereld met meer dan 10 jaar ervaring in de sector. Deze keer is de cryptowinter van de digitale valuta echter voor veel bedrijven bijzonder zwaar gebleken. Nu sluit zelfs localbitcoins.com de tent.

Het bedrijf heeft gebruikers 12 maanden de tijd gegeven om hun geld op te nemen, maar heeft hen geadviseerd dit zo snel mogelijk te doen. De P2P-exchange leed enige tijd stilletjes, maar de laatste nagel in de doodskist werd geslagen toen de Amerikaanse autoriteiten het op de lijst van beruchte schuldeisers van Bitzlato plaatsten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram