Paypal had voor $ 605 miljoen aan crypto opgeslagen tegen het einde van 2022 en Bitcoin herstelt wat na daling

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $21,8k op het moment van schrijven, na alweer een bearish optreden in de afgelopen gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat enorm onder druk van de beren, aangezien de prijscapitulatie doorgaat na een mislukte poging om boven $24k te komen. Altcoins boekten gisteren ook wat verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het grote online betalingsplatform Paypal kondigde in 2021 een grote stap in de cryptosector aan. Nu, ondanks de aanhoudende bearmarkt, is er nog steeds veel activiteit aan de gang in Paypal-wallets en is er crypto opgeslagen ter waarde van meer dan een half miljard dollar. Dit toont aan dat de crypto-activasector van het bedrijf het goed doet en waarschijnlijk met de tijd zal groeien, ondanks de komst van de recente bearmarkt. Daarover later meer.

Interpol achter de medeoprichters van Bitzlato en andere topmanagers van het bedrijf aan. Onlangs vroeg de internationale politieorganisatie de Russische regering om mede-oprichter Anton Shkurenko in Moskou te arresteren, maar liet hem kort daarna vrij. Volgens zijn advocaat is hij persoon momenteel niet betrokken bij illegale activiteiten in Rusland. Het valt nog te bezien of de Russische regering hem zal blijven steunen terwijl het bredere witwasonderzoek naar de werking van de duistere organisatie doorgaat. Het regime van Poetin in Rusland heeft Bitzlato waarschijnlijk gebruikt om te helpen bij het navigeren door de verlammende sancties die het Westen aan het land heeft opgelegd.

De Bitcoin koers daalt naar $ 21,5k en herstelt weer wat

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 21,8k op het moment van schrijven, nadat het op een gegeven moment een dieptepunt van meerdere weken van $ 21.450 had bereikt. De cryptocurrency staat onder hernieuwde druk van de beren omdat een stijging tot boven de $ 24k weerstand is mislukt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de  BTC koers rond de $21,8k. Het begon vrijdag rond 20.00 uur te dalen toen het $ 22,4k waard was. De neerwaartse trend hield aan en tegen 22:45 uur 's avonds was de digitale valuta gedaald tot $ 21,45. Verdere verliezen bleken moeilijk te behalen voor de beren, maar ze waren blij met hun prestatie en stopten elke vorm van prijsstijging. De cryptocurrency herstelde zich het grootste deel van de dag langzaam en ongemakkelijk en bereikte om 14:55 uur 's avonds ongeveer $ 21,75. Opnieuw gingen de beren de strijd aan en brachten het digitale activum onder de $ 21,7k, maar daarna volgde laat op de avond een stijging tot $ 21,9k. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 21.830.

Bitcoin daalt de laatste dagen consequent in waarde. Dit kan grotendeels worden toegeschreven aan onze eerdere voorspelling waarin we stelden dat de koers waarschijnlijk waarde zal verliezen nadat meerdere pogingen om de koers boven $ 24.000 te krijgen zijn mislukt. De beren maken langzaam maar zeker een comeback. Ze proberen de koers te laten dalen tot ongeveer $ 20.000. Het valt nog te bezien of de stieren de energie hebben om ze af te weren of dat de beren genoeg kracht hebben om het te laten gebeuren. Over het algemeen wijst de trend heel duidelijk naar beneden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 418 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,23%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken wat verlies

Andere crypto koersen waren aan het einde van de laatste 24 uur grotendeels stabiel na eerdere verliezen van gisteren. Positieve bewegingen waren te zien bij Polygon (MATIC, 1,5%), Solana (SOL, 2,9%) en Cosmos (ATOM, 1,9%).

Solana koers grafiek

Paypal had eind 2022 $ 605 miljoen aan cryptovaluta in bewaring

Het grote betalingsbedrijf Paypal had naar verluidt tegen het einde van het afgelopen kalenderjaar voor $ 605 miljoen aan digitale valuta in bewaring op zijn platform. Bitcoin alleen al was goed voor ongeveer $ 290 miljoen, terwijl Ethereum ongeveer $ 250 miljoen waard was.

Verwacht wordt dat dit cijfer sindsdien met ongeveer 25% is gestegen, aangezien beide topcrypto's sindsdien enige winst hebben geboekt. Het zou aanzienlijk hoger zijn geweest als het het einde van een bullish jaar was geweest, maar dat was niet het geval. In 2022 waren er grote koersverliezen over de hele markt, waaronder die van Bitcoin en Ethereum.

Maar ondanks het negatieve nieuws uit de cryptosector, is Paypal naar verluidt vastbesloten om deel uit te maken van de digitale valutarevolutie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram