Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin-nieuws - Polygon, The Graph en Hedera zijn de veelbelovende winnaars van afgelopen week

Cryptocurrency nieuws 

Na een hele maand van stijgende prijzen, zien we eindelijk een lichte correctie in de altcoin-markt. De prijs van Bitcoin is met ruim $ 2.000 gedaald, en zoals gewoonlijk volgden de altcoin koersen Bitcoin op de voet. Sommige munten en tokens slaagden er echter in om serieuze winsten te boeken, ondanks het feit dat het grootste deel van de markt de week in het rood eindigt. Laten we eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

MATIC koers blijft stijgen

In januari was Polygon (MATIC) een van de best presterende alternatieve cryptocurrencies op de markt. MATIC, een toonaangevende Layer-2-oplossing voor de ETH-blockchain, is een bijna onmisbaar onderdeel van het Ethereum-ecosysteem geworden, vooral vanwege de zeer lage kosten en snelle transactietijden.

Dankzij de real-life use-cases en sterke technologische fundamenten kan Polygon het hoofd boven water houden terwijl andere grote altcoins aan het dalen zijn. Hoewel de MATIC koers slechts met minder dan 2% is gestegen, is het nog steeds indrukwekkend als we het vergelijken met het feit dat de belangrijkste concurrenten van Polygon in dezelfde tijd enorme verliezen boekten. Cardano (ADA) en Polkadot (DOT) daalden bijvoorbeeld met ongeveer 10%, Solana (SOL) daalde in prijs met meer dan 17%, terwijl Ethereum (ETH) zelf met meer dan 8% is gekrompen. Op dit moment blijft Polygon de enige munt in de top 20 die de afgelopen 7 dagen geen grote verliezen heeft geleden.

MATIC koers grafiek 

Aave slaagt er niet in om hype op te bouwen met zijn Stablecoin-tests

Net als veel andere cryptoprojecten probeert ook Aave (AAVE) concurrerend te blijven door zijn native stablecoin te lanceren. Helaas voor Aave-investeerders hebben de eerste tests van Aave's stablecoin GHO geen momentum gegenereerd en is de AAVE koers de afgelopen 7 dagen met 13% gedaald.

De code van de GHO stablecoin heeft al verschillende audits ondergaan en de nieuwe munt wordt momenteel getest op het Ethereum-testnet-netwerk Goerli. Op technisch vlak zal GHO een overcollateralized gedecentraliseerde stablecoin zijn, vergelijkbaar met DAI, en houders van AAVE zullen GHO gemakkelijk kunnen creëren. Tot nu toe heeft Aave Companies niet aangekondigd wanneer GHO op het Ethereum-mainnet zal worden gelanceerd.

AAVE koers grafiek 

The Graph stijgt sterk en presteert beter dan de markt

De meest succesvolle altcoin van deze week is The Graph (GRT). Terwijl de meeste andere altcoins op de markt aan het dalen waren, is de GRT koers erin geslaagd om met een indrukwekkende 61% te stijgen.

Hoewel The Graph-team nog niet echt technologische doorbraken heeft aangekondigd, zijn er nog steeds goede redenen waarom de GRT-prijs stijgt. De belangrijkste oorzaak is dat alle blockchain-projecten voor gegevensbeheer een bullish moment hebben, en The Graph wordt beschouwd als een van de leiders van deze specifieke niche in het blockchain-ecosysteem.

 

Een andere reden is dat altcoins met een kleine marktkapitalisatie in het algemeen door de meeste experts worden beschouwd als een lucratievere investeringsoptie dan enorme altcoins in de huidige fase van de bull-cyclus. Met andere woorden, veel crypto-investeerders zijn precies op zoek naar munten zoals The Graph, die sterke technologische fundamenten hebben en veel mogelijke use-cases hebben, maar nog steeds behoorlijk ondergewaardeerd zijn en nog niet in de top 20 zijn beland.

Hoewel The Graph absoluut een altcoin is met veel potentieel, waarschuwen veel technische analisten dat GRT mogelijk al overbought is. Omdat de koers van The Graph zo snel omhoog is geschoten, voorspellen experts dat er binnenkort een correctie kan plaatsvinden.

The Graph koers grafiek 

Hedera stijgt fors en betreedt de top 30

Een andere altcoin die deze week een vermelding verdient, is Hedera (HBAR). In de afgelopen 7 dagen is de HBAR koers met 25% gestegen, waardoor Hedera op de lijst van de 30 grootste cryptocurrencies ter wereld is gekomen.

De reden waarom Hedera de bearmarkt kon verslaan, is een enorme aankondiging die vorige week viel. HBAR-investeerders waren verheugd te vernemen dat Hedera een belangrij partnerschap met Dell Technologies kon sluiten.

Dell wordt onderdeel van de bestuursraad van Hedera, waarin al prominente techreuzen als Google zitten. Helaas is het nog steeds onduidelijk waar Dell en Hedera precies aan zullen werken - tot nu toe weten we alleen dat Dell een HBAR-knooppunt zal hosten.

HBAR koers grafiek 

Dogecoin en Shiba Inu nemen beide enorme verliezen

De week was niet goed voor meme cryptocurrencies. Ondanks pogingen om de lancering van Shibarium op te krikken, is Shiba Inu (SHIB) met meer dan 11% in waarde gedaald. Dogecoin (DOGE) doet het nog slechter - de meest populaire meme-munt is met meer dan 13% in prijs gedaald. Aangezien het er op lijkt dat Elon Musk DOGE helemaal is vergeten, is het zeer waarschijnlijk dat Dogecoin binnenkort uit de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies zal vallen.

Dogecoin koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram