De BTC uitverkoop door Bitcoin miners is maar een tijdelijke hobbel op de weg, zeggen analisten

bitcoin miners hebben invloed op bitcoin koers 

Bitcoin-miners zijn een van de belangrijkste groepen in de productie en het onderhoud van Bitcoin en de blockchain waarop het opereert. Ze hebben op elk moment aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin in bezit, en dit geeft hen veel macht over de Bitcoin koers. Wanneer ze hun Bitcoin verkopen of eerder geneigd zijn om het te liquideren voor contanten in plaats van het aan te houden, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het aanbod en daarmee de BTC koers.

Uit analyse blijkt dat Bitcoin miners een van de grootste groepen waren die Bitcoin de afgelopen maanden verkochten en dat heeft, in ieder geval gedeeltelijk, bijgedragen aan de neerwaartse trend in de Bitcoin-prijs. Veel analisten zeggen echter dat deze verkopen door Bitcoin miners alleen, niet in staat zullen zijn om de volgende opwaartse beweging van de Bitcoin koers te stoppen.

Bitcoin miners verkochten fors vanaf juli dit jaar

Bij het analyseren van de gegevens is het duidelijk dat Bitcoin miners ergens in juli een sterke verkooptrend begonnen. Dit bleek een zware impact te hebben op de Bitcoin koers, aangezien de volatiliteit sindsdien ongelooflijk hoog is geweest en het lijkt erop dat er genoeg verkoopvolume is om de koers van Bitcoin enige tijd te drukken. Sinds dit heeft plaatsgevonden, heeft Bitcoin moeite om opnieuw de grens van $ 12.000 te overschrijden.

 

Het is duidelijk dat de toegenomen verkoopdruk van miners een effect had op de markt en de prijsontwikkeling heeft getemperd in een tijd van overigens zeer optimistisch sentiment op de cryptocurrency-markt en onder investeerders.

Bitcoin miners en walvissen

Veel Bitcoin- en cryptocurrency-analisten hebben opgemerkt dat de twee groepen die voldoende macht hebben om de richting van de lange termijn koersontwikkelingen in cryptovaluta te veranderen, Bitcoin miners en walvissen zijn, die zo worden genoemd vanwege de enorme hoeveelheid Bitcoin die ze tot hun beschikking hebben. Met voldoende verkopen zouden deze twee groepen zeker een grote invloed kunnen hebben op de prijs van cryptovaluta's en het moeilijk maken voor een bullmarkt om echt voet aan de grond te krijgen.

Velen hebben echter ook opgemerkt dat, hoewel Bitcoin-miners in grote hoeveelheden hebben verkocht, dit niet voldoende kracht had om Bitcoin in een bearmarkt te brengen. Het verkoopvolume is niet per se buitengewoon voor het prijsniveau waarop we ons bevinden.

Vooruitzichten

Terwijl velen de massale verkoop van Bitcoin miners beschouwen als een bearish signaal dat aangeeft dat de interesse om BTC aan te houden afneemt, kijken anderen naar de persistentie van de Bitcoin koers door dit alles en noemen de sterke veerkracht ervan een zeer bullish teken. Als je je bezig houdt met bitcoin trading en twijfelt of de beste kansen nu aan de long of short kant liggen, is het de moeite waard om op te merken dat zelfs bij zo’n grote uitverkoop van een van de groepen met de meeste Bitcoin ter wereld, de prijs sterk en stabiel blijft op deze niveaus. Dit wordt gezien als een bullish signaal en duidt er op dat er ook veel BTC accumulatie plaats vond tijdens de recente volatiliteit.