Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt licht tot $ 22k terwijl de netwerk-moeilijkheidsgraad iets afneemt

Bitcoin mijnbouw 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $ 21,8k. Bitcoin staat momenteel wat onder druk en doet z’n best om vast te houden aan bekende steunpunten. Altcoins boekten ook lichte verliezen, na een algemeen relatief bearish week. Daarover later meer.

Het Bitcoin-netwerk ervaart een lichte afname van de algehele mijnbouw-moeilijkheidsgraad na het bereiken van nieuwe hoogtepunten eerder deze week. De cryptocurrency bevindt zich momenteel in een bearmarkt en de koers is gedaald van het hoogste punt ooit van $ 69.000 naar minder dan $ 24.000. De mijnbouwgemeenschap blijft echter verliezen lijden in de hoop meer Bitcoin te verzamelen tijdens deze voor hen moeilijke periode. Daarover later meer.

Ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn bezorgdheid geuit over de legalisatie van Bitcoin in El Salvador. Dit komt na een recent bezoek op delegatieniveau aan het Caribische land. Maar zelfs een zo beruchte organisatie als het IMF heeft toegegeven dat de stap niet heeft geresulteerd in een totale ineenstorting van de economie zoals eerder werd voorspeld. Ze beweert echter wel dat de aan Bitcoin verbonden risico's veel te groot zijn en veel problemen zullen veroorzaken voor het land in de toekomst. El Salvador heeft Bitcoin in 2021 als wettig betaalmiddel aangenomen en heeft sindsdien grote hervormingen doorgevoerd om de acceptatie van de digitale valuta te versnellen. De recente bearmarkt heeft El Salvador echter hard getroffen en zijn investeringen beginnen hun tol te eisen. Er is ook enige wrok bij het publiek over de ontwikkeling die is ingezet. Het valt nog te bezien of het kleine land het ondenkbare voor elkaar kan krijgen en zijn revolutionaire aanpak kan vasthouden, vooral tot de volgende bullmarkt die naar verwachting in 2024 zal beginnen.

De Bitcoin koers herstelt iets tot $ 22k

Bitcoin bevond zich eerder vandaag in een herstelfase. De cryptocurrency is vandaag iets gestegen tot ongeveer $22k, maar heeft het moeilijk om dat niveau vast te houden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $21,6k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het licht begon te stijgen. Om 22:45 uur 's avonds steeg de digitale valuta tot ongeveer $ 21,8k. Verdere vooruitgang bleek moeilijk te zijn voor het digitale activum, aangezien het rond deze waardering zijdelings begon te handelen. Eindelijk om 15.30 uur 's middags begon Bitcoin opnieuw te stijgen. Deze keer boekte de digitale valuta ook geen grote winsten, maar de koers steeg wel naar het belangrijke niveau van $ 22.000 en bleef daar een paar uur voordat hij er vlak voor het ter perse gaan onderuit gleed. Nu handelt de digitale valuta op het moment van schrijven rond de $21.800.

Bitcoin doet momenteel zijn best om wat lawaai te maken op het niveau van $ 22.000. De stieren proberen te laten zien dat het niet gemakkelijk zal zijn voor de beren om een blijvende beweging verder naar beneden te maken zonder een pittige gevecht. De algemene trend is echter zeer in het voordeel van de neerwaartse krachten. Dit komt omdat een beweging boven de $24k is geneutraliseerd en de stieren worden gedwongen om te vechten voor hun leven. Dit alles kan veranderen als er in de nabije toekomst een beweging boven de $24k kan plaatsvinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 424 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,21%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptovaluta's boekten over het algemeen wat kleine, gemengde resultaten, terwijl de markt zijn best deed om de week goed af te sluiten. Grote veranderingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, 1,5%), Cardano (ADA, -1,2%), Dogecoin (DOGE, -0,2%), Polygon (MATIC, -1%), Solana (SOL, 3,5%), Polkadot (DOT, -1,8%), Shiba Inu (SHIB, 0,2%), Tron (TRX, 0,1%) Avalanche (AVAX, -1,1%) en Cosmos (ATOM, -1,2%).

Solana koers grafiek 

Moeilijkheidsgraad Bitcoin mining daalt na een recordhoogte te hebben bereikt

De algemene moeilijkheidsgraad van Bitcoin-mining is tijdens deze bearmarkt een interessante statistiek geworden. Wat normaal gesproken gebeurt, is dat de moeilijkheidsgraad van het netwerk aanzienlijk daalt tijdens een bearmarkt, omdat de winstgevendheid van BTC mining een grote klap krijgt.

Deze keer was het echter volledig het tegenovergestelde, aangezien miners hun systemen blijven upgraden en de algehele netwerkmoeilijkheid blijven vergroten, zelfs nu ze niet of nauwelijks winstgevend zijn. De grootste spelers van deze mijnbouwdruk waren de kleine openbare mijnwerkers, aangezien deze meer naar de lange termijn kijken.

Het netwerk bereikte gisteren een nieuwe hoogste moeilijkheidsgraad ooit van 39,35 biljoen. Na de lichte prijsdaling van de markt heeft het zich echter enigszins aangepast en later vandaag was het gedaald tot 39,16 biljoen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram