Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin blijft onder $ 22.000 terwijl de Amerikaanse effectenregulator de druk op digitale valuta opvoert

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 21,8k op het moment van schrijven na een langzame, grotendeels bearish dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat onder druk van beren en ze proberen langzaam een zekere mate van controle over de markt terug te krijgen. Altcoins waren de afgelopen 24 uur overwegend positief. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voert haar juridische inspanningen op tegen topprojecten op het gebied van digitale valuta. Onlangs heeft het een zaak aangespannen tegen Paxos, een bedrijf dat Binance USD (BUSD) uitgeeft, een stablecoin die wordt ondersteund door Binance zelf. De commissie beweert dat BUSD een niet-geregistreerd effect is. Daarover later meer.

Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een donatie van $ 220.000 aangekondigd aan slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Zijn laatste donatie betrof gisteren een bijdrage van 50 ETH aan Anka Relief. Buterin staat bekend om zijn filantropische activiteiten en is betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsorganisaties over de hele wereld. De stijgende Ethereum koers heeft zijn plaats tussen de invloedrijke crypto-bezitters ter wereld verstevigd. Hij heeft er ook bij mensen op aangedrongen om de slachtoffers van deze verwoestende natuurramp te helpen. Het incident in Klein-Azië heeft geleid tot de dood van meer dan 35.000 mensen en tienduizenden van hen zitten nu vast onder het puin. Miljoenen mensen zijn ook uit hun huizen verdreven.

Bitcoin boekt verliezen en zakt onder $ 21,5k, maar herstelt weer

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 21,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency kon het herstel van gisteren tot $ 22.000 niet volhouden en is teruggevallen naar de eerdere ondersteuningsniveaus.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $22k. De stieren hadden hard gewerkt om de cryptocurrency te herstellen van deze steun die weerstand werd. De nieuwe dag zorgde echter voor meer onmiddellijke bearish druk op de markt. De koers begon laat in de nacht te dalen toen de beren hem om 22.20 uur 's avonds onder de $ 22k trokken. Het vond meteen enige steun bij $ 21,8k en bleef daar een groot deel van de dag. Gisteren om 10.30 uur 's ochtends begon Bitcoin echter opnieuw wat verliezen te boeken. Het probeerde vast te houden aan het niveau van $ 21,6k, maar dat lukte niet en het daalde zelfs even onder $ 21,4k. Inmiddels is de koers weer wat herstelt en bewegen we grofweg tussen $ 21.680 en $ 21.800.

Bitcoin voelt nu opnieuw druk terwijl de beren actiever worden. De cryptocurrency heeft een iets betere start gehad in 2023 in tegenstelling tot 2022, aangezien het zich op een gegeven moment heeft hersteld van $ 16.000 tot $ 24.000. Het was echter moeilijk om verdere winsten te behalen, waardoor de beren weer wat terrein konden winnen. Nu staan we opnieuw op een kruispunt. De stieren moeten snel een stap naar boven maken, anders verliezen ze hun momentum en nodigen ze de beren uit voor een sterke comeback.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 417 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen  hadden een overwegend positieve 24 uur. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 1,3%), Ripple (XRP, 0,7%), Cardano (ADA, 2,8%), Dogecoin (DOGE, 1,2%), Solana (SOL, 3,3%), Polkadot (DOT, 1,4%), Litecoin (LTC, 0,9%), Avalanche (AVAX, 2,6%), Uniswap (UNI, 1,9%), Cosmos (ATOM, 2,2%) en Chainlink (LINK, 1,8%)

Solana koers grafiek 

SEC voert rechtszaken op met actie tegen Binance USD

De Amerikaanse SEC heeft onlangs de rechtszaken tegen cryptocurrency-projecten en digitale valuta opgevoerd. De Amerikaanse toezichthouder heeft onlangs de stablecoin van Binance (BUSD) genoemd in een recente rechtszaak en beweerde dat het een niet-geregistreerd effect was. De toezichthouder heeft Paxos genoemd in de rechtszaak omdat het de digitale munt namens Binance uitgeeft.

Het effect van deze nieuwe rechtszaak was onmiddellijk en de BNB-cryptocurrency van Binance verloor alleen al in de afgelopen 24 uur ongeveer 10% van zijn waarde. Binance is hierdoor geschokt en hoewel het heeft beweerd dat het BUSD zal blijven steunen, zal de rechtszaak een enorm vraagteken opwerpen over zijn toekomst in de Verenigde Staten.

Over het algemeen is de activiteit m.b.t. cryto-regulering alleen al in 2022 met 45% gestegen. De Ripple vs SEC-zaak begon in 2020 en is nog steeds aan de gang.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram