De Bitcoin koers herstelt boven $ 22k en de Amerikaanse inflatie blijft hoog op 6,4%

stijgende CPI-cijfers 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 22,1k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie steeg gisteren toen de markt wakker werd met enkele positieve voorspellingen over de Amerikaanse inflatiecijfers. Deze hoop werd echter al snel de grond ingeboord toen de CPI-cijfers op dit vlak geen grote verbetering lieten zien. Altcoins boekten gedurende de dag ook wat winst. Daarover later meer.

Het laatste Amerikaanse CPI-cijfer voor januari is 6,4%. Dit is hoger dan wat eerder door de markt was verwacht. Men verwachtte namelijk een CPI-cijfer van 6,1%. Hieruit blijkt dat, ondanks de hoge rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve, de inflatie in het land niet afneemt. Dit zou kunnen resulteren in meer verhogingen van de beleidsrente door de centrale bank en dat zou de economie verder onder druk kunnen zetten. Daarover later meer.

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, heeft verklaard dat de recente inspanningen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een grote negatieve impact kunnen hebben op de cryptosector. De effectentoezichthouder heeft onlangs een rechtszaak aangespannen in de VS tegen Paxos, de primaire uitgever van Binance's BUSD stablecoin. Hoewel Binance heeft gezworen om deze stap rigoureus te bestrijden, heeft Paxos blijkbaar ermee ingestemd om in de nabije toekomst te stoppen met het ondersteunen van BUSD, dit zou problemen kunnen veroorzaken voor de grotere digitale valuta-scene. De stablecoin-sector zal naar verwachting verder onderzoek en regelgeving ondergaan en dat zou de marktkapitalisatie aanzienlijk kunnen verminderen.

Bitcoin koers herstelt boven $22k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 22,1k op het moment van schrijven na een gestaag herstel gisteren. De cryptocurrency vond naar verluidt de kracht om dit te doen in de aanloop naar het Amerikaanse inflatierapport.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $21,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht in waarde begon te stijgen. De koers steeg licht tot $ 21,8k. Het bleef daar het grootste deel van de dag met enkele verschuivingen naar $ 21,75k tussendoor. Na een flitsdip naar $ 21,65k om 15:20 uur 's middags begon Bitcoin opnieuw te stijgen, dit keer comfortabel boven de $ 22k. Sindsdien heeft het zijn stap naar $ 22k verdedigd en handelt het rond de $ 22,1k op het moment van schrijven.

Bitcoin had gisteren een bescheiden rally op de verwachting van positief CPI-nieuws, maar dat gebeurde niet. Verwacht wordt dat de markt in de nabije toekomst onder druk zal komen naarmate het nieuws over de op handen zijnde renteverhoging door de Fed doordringt. Over het algemeen zijn de beren nog steeds op zoek naar een grote comeback en dit zou de perfecte stimulans voor hen kunnen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 427 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,5%.

Bitcoin koers grafiek

 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur in het algemeen een aantal kleine, gemengde winsten geboekt. De belangrijkste bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 3,1%), Binance Coin (BNB, 2%), Ripple (XRP, 4%), Cardano (ADA, 7,1%), Dogecoin (DOGE, 6%), Polygon (MATIC, 5,6%). %), Solana (SOL, 3,4%), Polkadot (DOT, 1,7%) Shiba Inu (SHIB, 4,5%), Litecoin (LTC, 5,6%), Avalanche (AVAX, 3%), Uniswap (UNI, 4,8%) , Cosmos (ATOM, 1%), Chainlink (LINK, 2,1%) en Ethereum Classic (ETC, 2,1%).

Cardano koers grafiek 

Inflatiecijfer VS relatief hoog met 6,4%

De consumentenprijsindex (CPI) van januari is gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van Arbeid en laat zien dat de inflatie niet snel zal verdwijnen. Ondanks de relatief hoge rente in het land van 4,75%, dalen de CPI-cijfers nauwelijks en dat is zorgelijk voor de kapitaalmarkten.

De Amerikaanse Federal Reserve (Fed) voert een beleid om de inflatie (CPI-cijfer) te beteugelen en om dat te bereiken verhoogt het de rentetarieven. Hoewel de inspanning enige resultaten heeft opgeleverd (het cijfer is gedaald van 9,1% in oktober vorig jaar tot minder dan 7% in de afgelopen twee maanden) lijkt het laatste stukje het moeilijkst te zijn.

Maar aan deze daling van de inflatiecijfers zijn kosten verbonden. Overal lijden de markten daar kapitaal uit investeringskringen verdwijnt als gevolg van divergentie naar rentebestemmingen. Met de laatste CPI-cijfers mag worden verwacht dat er weer een rentestijging in het verschiet ligt. Dit zal de markten verder verkrappen en de koersen negatief beïnvloeden, inclusief die van crypto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram