Bitcoin stijgt abrupt naar $ 24,8k en 83% van de respondenten in Valentijnsdag-enquête geeft toe dat ze zich aangetrokken voelen tot cryptofanaten

Vrouw die Bitcoin kust 

Afbeeldingsbron: Computer Guild

Bitcoin kreeg gisteravond opeens vuur in de schoenen en steeg in korte tijd met maar liefst 2000 dollar. De Bitcoin koers heeft die winst vooralsnog goed weten vast te houden en beweegt momenteel rond de $24,6k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is opnieuw in het offensief  en lijkt de recente verliezen terug te willen winnen, en meer. Altcoins boekten ook mooie winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: uit een enquête van Binance op Valentijnsdag blijkt dat meer dan 83% van de respondenten zich aangetrokken voelde tot cryptogebruikers en fanatiekelingen. De fascinatie voor voor mensen die zich met crypto bezig houden, heeft waarschijnlijk te maken met het idee dat ze rijk zijn, maar het is niet zo eenvoudig als het klinkt. Daarover verderop meer.

El Salvador heeft de wens geuit om een Bitcoin-ambassade in de VS te openen als onderdeel van zijn inspanningen om het wijdverbreide gebruik van digitale valuta te bepleiten. Het land is nog steeds het enige land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft verklaard en staat daarmee al een tijdje regelmatig in het nieuws. Het land is nu een partnerschap aangegaan met de deelstaatregering van Texas en zal hiervoor waarschijnlijk aan gezamenlijke projecten werken. Het Midden-Amerikaanse land moet echter eerst zijn eigen crypto-infrastructuur verbeteren, aangezien het te maken heeft gehad met vertragingen en enige publieke terugslag als gevolg van zijn revolutionaire beslissing.

De Bitcoin koers stijgt plotseling hard tot $ 24,8k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 24,6k op het moment van schrijven, nadat eerder wat winst was geboekt. De cryptocurrency ging opnieuw in het offensief toen de beren er niet in slaagden een zinvolle duw naar beneden te maken.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,1k. Het handelde zijwaarts gedurende de eerste helft van de dag en kwam gedurende deze tijd niet boven de $ 22,2k uit. De dingen begonnen echter om 12.00 uur te veranderen toen de stieren het overnamen en de belangrijkste digitale valuta begonnen te kopen. De koers stond om 13:40 uur 's middags weer boven $ 22,8k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond die waardering. Rond zeven uur in de avond begon de koers echter te versnellen. In de uren die volgden wist Bitcoin een spectaculaire $ 2000 toe te voegen aan de koers. Het bereikte een maximale hoogte van $ 24.914 en stabiliseerde vervolgens vlak daar onder.

De recente inflatiecijfers van het Amerikaanse Labour Bureau schetsen een algeheel somber beeld voor de markten, aangezien de CPI in januari licht is gestegen tot 6,4%. Dit betekent dat de rentetarieven in de nabije toekomst zullen worden verhoogd, eerst door de Amerikaanse Federal Reserve en daarna waarschijnlijk gevolgd door de rest van de wereld, waaronder de Europese Centrale Bank (ECB). Maar dit is nog steeds een beetje speculatie en de markt heeft de angst voor verdere rentestappen blijkbaar van zich afgeschud. Het is nu zaak om $ 24k als steun te behouden. Het volgende doelwit voor de stieren is $ 25k en dan meteen $26k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 474 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins volgen Bitcoin omhoog

Altcoin koersen gingen ook over een breed front omhoog, in navolging van de stijging van de Bitcoin koers. Belangrijke winnaars waren Ethereum (ETH, 8,5%), Binance Coin (BNB, 7,4%), Ripple (XRP, 4,5%), Dogecoin (DOGE, 3,6%), Polygon (MATIC, 9,8%), Solana (SOL, 9,8%). %), Shiba Inu (SHIB, 6,3%), Litecoin (LTC, 5,2%), Tron (TRX, 4,1%), Avalanche (AVAX, 10,5%) en Chainlink (LINK, 7,4%).

Avalanche koers grafiek 

Binance-enquête: Cryptofanaten zijn aantrekkelijk voor 83% van de mensen

Valentijnsdag, de dag van romantiek en liefde is officieel voorbij. Er zijn echter nog steeds dingen om blij mee te zijn, aangezien een Binance-enquête aantoont dat cryptofanaten goed in de markt liggen en ongeveer 83% van de respondenten in een recent onderzoek lijkt het daarmee eens te zijn.

De door Binance beheerde enquête laat zien dat digitale valuta's een belangrijke factor kunnen zijn bij het bepalen van de aantrekkelijkheid van een individu. Mensen die een actieve interesse in digitale valuta koesteren, zijn aantrekkelijker voor partners omdat het hun intelligentie en oog voor de toekomst toont.

Men zou echter ook kunnen stellen dat het typisch gold-digger-gedrag is. Omdat de cryptosector momenteel zo hot is en er aanzienlijke rijkdom uit voortkomt, voelt men zich er wellicht toe aangetrokken. Uit het onderzoek blijkt echter ook dat bestaande relaties ook worden verbeterd door de cryptosector, ook al zijn ze misschien niet begonnen met de cryptoscene in gedachten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram