Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt abrupt en bereikt een nieuw 8-maands hoogste punt van $ 25.260

 

De Bitcoin koers staat op  $ 24.500 op het moment van schrijven na een bullish laatste 24 uur waarin de digitale valuta naar nieuwe hoogtepunten in 2023 stuwde. Bitcoin is bezig met een verrassingsoffensief en lijkt verder te willen herstellen. Het heeft al een nieuw hoogtepunt in 8 maanden bereikt en ziet er op dit moment extreem zelfverzekerd uit. Altcoins boekten daarentegen over het algemeen gemengde winsten, waarbij veel kleinere tokens BTC zelf niet konden bijhouden. Daarover later meer.

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, zei dat het hem niet zou verbazen als Bitcoin in de nabije toekomst $ 30.000 bereikt. De cryptocurrency begon de laatste tijd te wankelen, maar begint nu weer op te komen en dat maakte mensen er enthousiast over. Daarover later meer.

Een groep wetgevers uit de Amerikaanse staat Wyoming heeft een wet aangenomen die tot doel heeft gedwongen openbaarmaking van privésleutels door burgers te voorkomen. Wyoming staat bekend om zijn pro-crypto-standpunt. Het is de minst bevolkte Amerikaanse staat en heeft een uitgestrekte cryptocurrency-scene dankzij belastingvoordelen en de positieve houding van de overheid. Nu zou het het toneel kunnen worden voor de volgende juridische strijd tussen de autoriteiten en crypto-gebruikers. De kwestie van privacy vormde vroeger de kern van de crypto-revolutie. Maar het is in de loop der jaren afgenomen omdat de regeringen er hard tegen hebben opgetreden. Nu dwingen ze mensen zelfs om hun privésleutels op te hoesten. Dit kan in wezen de P2P-rol van crypto beschadigen en schade toebrengen aan wat het in de eerste plaats geloofwaardig maakte. De nieuwe wet van Wyoming kan leiden tot nieuwe juridische uitdagingen waar de cryptosector bij betrokken moet worden.

Bitcoin koers stijgt boven $25.000

Bitcoin steeg eerder vandaag en handelt nu rond de $ 24,5k op het moment van schrijven, na het bereiken van een nieuw hoogste punt in 8 maanden van $ 25.260 eerder vanavond. De cryptocurrency zit in de lift, maar het heeft misschien niet veel tijd voordat de beren weer op de deuren kloppen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,9k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het wat winst begon te boeken. Het steeg sterk om 's avonds om 21:50 uur boven de $ 24k te gaan. Dit zette de weg vrij voor verdere winsten later op de dag. De koers bleef stijgen en bereikte vlak voor het ter perse gaan een maximum van $25,2k.

Bitcoin probeert nu een duidelijke stap te zetten boven de $24k. Hoewel de zet van vandaag goed genoeg lijkt, moet deze morgen worden voortgezet en moet de koers op overtuigende wijze minimaal $ 26.000 bereiken. Als dat gebeurt, zal de hele korte termijntrend omslaan en kunnen de stieren op korte termijn een voordeel behalen in de markt. Hierdoor kan de Bitcoin koers na bijna een jaar op zijn minst op korte termijn bullish zijn en kunnen er goede dingen komen. Verwacht wordt echter dat de markten in de nabije toekomst onder druk zullen komen te staan door de verwachte rentestijgingen. Op de aandelenmarkt was dit vandaag al het geval. Het moet worden afgewacht hoe lang Bitcoin dit kan volhouden, voordat de beren onvermijdelijk weer enige controle terugkrijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 481 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,6%. De dominantie van BTC nadert ook een nieuw 8-maands  hoogtepunt.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken gemengde winsten

Een meerderheid van de andere cryptocurrencies boekte de afgelopen 24 uur gemengde winsten, maar de meeste konden de sterke dubbelcijferige winsten van Bitcoin niet evenaren en als gevolg daarvan groeide de dominantie van BTC in de sector. Grote bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 8,5%), Binance Coin (BNB, 6,2%), Ripple (XRP, 3,5%), Polygon (MATIC, 14%), Cardano (ADA, 4,9%), Dogecoin (DOGE, 3,8% ), Solana (SOL, 5,5%), Polkadot (DOT, 5,8%), Shiba Inu (SHIB, 3,4%), Litecoin (LTC, 5,5%), Avalanche (AVAX, 8,2%), Uniswap (UNI, 4,2%) , Cosmos (ATOM, 4,8%) en Chainlink (LINK, 6,5%).

MATIC koers grafiek 

Bitcoin kan tegen het einde van het eerste kwartaal $ 30.000 bereiken

Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital, is van mening dat de Bitcoin koers voor eind maart kan oplopen tot $30.000. Als dit gebeurt, zal het een behoorlijke ommekeer zijn voor het digitale activum, aangezien het slechts een paar weken geleden wegkwijnde onder de $ 16.000.

De voorspelling van Novogratz met betrekking tot het einde van het eerste kwartaal is misschien een beetje optimistisch, maar $ 30.000 is niet zo ver weg, vooral gezien de laatste prijsstijging. Het huidige positieve sentiment hoeft maar even voort te duren en we zitten op $ 30k, maar dan moeten de centrale banken ondertussen geen roet in het eten gooien met hun rentebeleid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram