De Bitcoin koers stabiliseert rond $ 24.500 terwijl de angst voor verdere renteverhogingen toeneemt

Bitcoin koers stabiel 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $24,6k, na al anderhalf etmaal relatief stabiel te zijn gebleven. Bitcoin zag er een paar dagen geleden uiterst zelfverzekerd uit toen het een nieuw hoogste punt in 8 maanden bereikte. Hernieuwde angst voor renteverhogingen in de VS drukten de koersen op de financiële markten en ook de crypto koersen waren daar niet immuun voor. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is eindelijk een procedure begonnen tegen Terraform Labs en zijn voortvluchtige ex-CEO Do Kwon. De criminele crypto-organisatie wordt nu aangeklaagd wegens fraude met effecten en het niet doen van waarheidsgetrouwe openbaarmaking. De timing van zijn aanklacht heeft de wenkbrauwen doen fronsen, aangezien het ongeveer 9 maanden geleden gebeurde en nu lijkt het te worden gebruikt om het verhaal tegen de digitale valutasector te herschrijven. Daarover later meer.

De grootste schuldeiser van de ter ziele gegane Mt. Gox crypto-exchange heeft ermee ingestemd om een lagere vervroegde uitbetaling te accepteren in plaats van langer te wachten om een grotere vergoeding te krijgen. De beurs werd in 2014 gehackt en het is nog steeds de grootste Bitcoin-hack in de geschiedenis met een belachelijke 850.000 BTC die ervan is gestolen ter waarde van maar liefst $ 20 miljard vandaag de dag. De beurs heeft ergens boven de 120.000 BTC om terug te betalen, wat nog steeds miljarden dollars waard is. De hack is bijna 9 jaar oud en pas nu beginnen de schuldeisers compensatie in handen te krijgen. Deze betreffende schuldeiser zal naar verluidt een paar honderd miljoen dollar rijker worden, tenminste als we de berichten mogen geloven. Destijds was hun investering ongeveer 1/70e van de huidige waarde waard.

De Bitcoin koers stabiliseert rond $24.500

Bitcoin besloot abrupt om de bullish move van enkele dagen geleden te staken en handelt nu in de buurt van $24,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had een reality-check ondanks de tweedaagse rally eerder.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $24.6k en daar bevindt het zich nog steeds met uiterst kleine veranderingen in de tussenliggende periode.

Bitcoin heeft met de recente prijsverhogingen de bulls hernieuwde hoop gegeven, maar de snelle koersstijging stopte rond $25k. Over het algemeen wordt verwacht dat het optimistische sentiment niet al te lang zal aanhouden, aangezien stijgende rentetarieven en inkrimping van de economie de zaken alleen maar erger kunnen maken voordat een werkelijk duurzame bull-run kan plaatsvinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 469 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere cryptocurrencies boekten aan het einde van de afgelopen 24 uur wisselende resultaten. Ripple (XRP, -0,5%), Dogecoin (DOGE, 0,75%), Solana (SOL, -1,3%), Polkadot (DOT, 2,6%), Litecoin (LTC, -0,8%), Shiba Inu (SHIB, -0,2%), Avalanche (AVAX, 0,3%), Uniswap (UNI, 3%) en Filecoin (FIL, 16,3%).

Filecoin koers grafiek 

SEC begint grote rechtszaak tegen Terraform Labs en ex-CEO Do Kwon

De Amerikaanse SEC is een grote procedure begonnen tegen Terraform Labs en beschuldigt het onder meer van effectenfraude. De belangrijkste Person of Interest hier is duidelijk Do Kwon, de voortvluchtige mede-oprichter en voormalig CEO van Terra.

Kwon zit momenteel ondergedoken, naar verluidt in Siberië, Rusland, terwijl het toch al vreemde complot nieuwe wendingen neemt. Het is niet bekend of hij uiteindelijk rechtstreeks door de Amerikaanse of zelfs Zuid-Koreaanse autoriteiten zal worden onderzocht. Maar hij is zeker op de vlucht.

De cryptosector ziet echter dat deze nieuwste rechtszaak negatief wordt bekeken door de autoriteiten. Het punt is dat de SEC niet alleen fraudeurs zoals Do Kwon en LUNA's leidinggevenden aanpakt, maar ook tegen legitieme bedrijven en stablecoins zoals Binance’s BUSD. Daarnaast heeft het al een 2 jaar durende zaak lopen tegen Ripple's XRP-cryptocurrency. De SEC probeert naar verluidt een precedent te scheppen met een slechte speler en gebruikt het om ook legitieme projecten aan te pakken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram