Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin vecht met de weerstand op $ 25.000

 

De Bitcoin koers beweegt rond de $ 24,9k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is al een aantal dagen in gevect met de weerstand op $ 25.000. De bulls lijken krach te willen verzamelen voor nog een aanval op dit, tot de verbeelding sprekende cijfer. Altcoin koersen waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Non Fungible Token (NFT)-markt is de afgelopen week alleen al met 43% gestegen, wat resulteerde in een totale omzet van $397 miljoen. Deze plotselinge opleving in de NFT-markt is rechtstreeks gekoppeld aan de prestaties van de cryptosector, met name Bitcoin. Maar of dit in de nabije toekomst kan worden volgehouden, valt nog te bezien. Daarover later meer.

Ook communiceerde een groep ontwikkelaars die werken aan een op privacy gericht DarkFi-project onlangs met journalisten en schetste het belang van privacy in de cryptosector. Privacy was een van de pijlers van de digitale valutarevolutie. Hoewel er nog enkele overblijfselen zijn, is de focus in plaats daarvan verschoven naar onveranderlijkheid en gedecentraliseerde consensus in plaats van privacy. De constante overheidseisen van regulering en Know Your Customer (KYC) -protocollen betekent dat de identiteit van de meeste crypto-gebruikers tot op zekere hoogte bekend is. DarkFi wil daar verandering in brengen, aangezien de schending van de privacy betekent dat iemands fundamentele mensenrechten worden geschonden. De moderne maatschappij besteedt te weinig aandacht aan dit cruciale probleem en overheden wereldwijd gaan ongegeneerd door  met steeds verdergaande inbreuk op de privacy. Technologiebedrijven worden gedwongen het vuile werk voor hen op te knappen. Volgens DarkFi-ontwikkelaars is privacy een taboe geworden, ook al hebben een eindeloos aantal klokkenluiders eraan gewerkt om het op de kaart te zetten. Ze vinden dat het tijd is om terug te vechten en dit basisrecht te herstellen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 24,5k

Bitcoin verandert, op het moment van schrijven, gestaag van eigenaar boven $ 24,9k. De cryptocurrency heeft de week nabij een hoogtepunt afgesloten en wil deze week proberen verdere stappen te zetten.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $24,7k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 20:50 uur een beetje begon te dalen. De koers stabiliseerde zich echter rond de $24,6k en daarna konden de bulls zich weer herstellen naar het vorige niveau. De cryptocurrency handelde vervolgens gisteren de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau. Pas om 15.30 uur 's middags begon de digitale valuta aanzienlijk te stijgen. De stieren trapten op het gas en maakten een sprint naar de weerstand van $ 25.000. Ze bereikten op een gegeven moment een hoogte van $ 25,1k, maar ze konden deze beweging niet volhouden en de crypto zakte laat in de avond en aan het begin van de nacht ver weg naar ongeveer $ 23,8k. Daarna herstelde Bitcoin weer sterk en op het moment van schrijven is de koers weer opgelopen naar $25.900.

Het doorbreken van de weerstand op $ 25k zou de basis kunnen leggen voor een toekomstige rally in de komende week(en). Bitcoin boekte eerder deze week een hoogste punt in 8 maanden van $ 25,2k en ondanks verschillende haperingen tussendoor, slaagde het erin om de meeste van deze winsten aan het einde van deze week vast te houden. Dit is positief en nu is het afwachten of de bulls de kracht kunnen vinden om verder naar boven door te stoten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 471 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek

 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

De meeste altcoin koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Relatief grote bewegingen waren te zien bij Solana (SOL, 12%), Polkadot (DOT, 2%), Avalanche (AVAX, 5,5%) Shiba Inu (SHIB, 3,8%), Uniswap (UNI, 4,3%) en Chainlink (LINK, 1,7%).

Solana koers grafiek 

De NFT-markt was getuige van een omzetstijging van 43%

De NFT-markt heeft eindelijk een positieve week meegemaakt na veel tijd aan de zijlijn te hebben doorgebracht. De verkoop van NFT’s steeg de afgelopen week met 44% en bracht ongeveer $ 398 miljoen op. Dit is een aanzienlijke verbetering in de markt en heeft een directe correlatie met het recente herstel in de cryptomarkt.

Sommige oude namen waren terug bij de grote NFT-verkopen, waaronder de Bored Ape Yacht Club (BAYC), ondanks de aanhoudende problemen waarmee Yuga Labs te maken had. Otherdeed leidde echter de verkoop met een enorme transactie ter waarde van $ 47 miljoen.

De NFT-sector had een zeer goed 2021 en eerste helft van 2022. Toen markten over de hele wereld instortten, inclusief crypto, leed ook de NFT-sector en als gevolg daarvan presteerden veel collecties niet goed.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram