Zal Bitcoin ooit weer onder $ 6.700 zakken? Kwantitatieve analyse suggereert dat dit niet zal gebeuren

200MA lijn biedt Bitcoin koers steun

Sinds de Bitcoin koers in maart van dit jaar het laagste punt van het jaar van minder dan $ 5000 bereikte, is de prijs van Bitcoin langzaam maar zeker gestegen. Vanaf april is BTC boven het niveau van $ 8000 gebleven en de afgelopen maanden is de Bitcoin koers gestabiliseerd boven $ 10.000. Omdat de huidige gevoelens in de blockchain-gemeenschap ondubbelzinnig optimistisch lijken, en veel signalen wijzen op een inkomende bull-run, beginnen mensen zich niet alleen af ​​te vragen hoeveel de Bitcoin-prijs zal stijgen, maar ook wat het nieuwe en meest betrouwbare steunniveau zal zijn.

Voorspelling PlanB 

PlanB, een van de meest gerespecteerde kwantitatieve analisten in de cryptogemeenschap, heeft onlangs een voorspelling getweet dat de prijs van Bitcoin nooit meer onder de $ 6.700 zal komen. De redenering is gebaseerd op de 200-week moving average (200MA) -grafiek, een populair hulpmiddel bij kwantitatieve analyse. Het 200-weekse voortschrijdend gemiddelde volgt de Bitcoin-prijs sinds het allereerste begin van BTC in 2009, en laat zien dat de prijs gemiddeld elke maand met $ 200 steeg.

Betekenis 200MA lijn 

De reden waarom het analyseren van de 200MA suggereert dat Bitcoin nooit meer onder de $ 6.700 zal komen, is dat BTC tot nu toe nog nooit in zijn geschiedenis de opwaartse trendlijn van 200MA neerwaarts heeft doorbroken. Aangezien de 200MA zich nu rond $ 6.700 beweegt, is het waarschijnlijk dat dat op dit moment de nieuwe langetermijn steun vormt wat de Bitcoin koers niet meer onder zal komen. Dat de Bitcoin koers nog onder deze langetermijn steun zou bewegen lijkt vrij onwaarschijnlijk, omdat dit zou betekenen dat een trend wordt doorbroken die al sinds het ontstaan van BTC van kracht is.

Nieuwe bull run Bitcoin koers

PlanB voegde eraan toe dat als de Bitcoin koers stabiliseert boven $ 10.000, de situatie vergelijkbaar kan zijn met 2017. In het eerste kwartaal van dat jaar had Bitcoin moeite om boven de van $ 1.000, te blijven, maar zodra het lukte begon een enorme bull run die uiteindelijk leidde naar het hoogste punt ooit van $ 20.000.

Bij het huidige stijgingsritme van $ 200 per maand, zou het ruim een ​​jaar duren voordat de 200MA $ 10.000 bereikt. Het is echter vermeldenswaard dat andere signalen, zoals het bullish sentiment van BTC-walvissen en institutionele beleggers, lijken te suggereren dat het realistische niveau van belangrijke Bitcoin koers ondersteuning momenteel veel hoger is dan $ 6.700, en kan schommelen rond $ 8.800.

De analyse van de 200MA-trend is alweer een van de vele bullish signalen die de afgelopen weken van zowel fundamentele als technische analisten zijn gekomen. PlanB zelf heeft onlangs, op basis van het Stock to Flow model, beweerd dat de bull-run die op het punt staat te beginnen BTC waarschijnlijk tot boven de $ 100.000 zal duwen en dat de Bitcoin koers zelfs $ 288.800 kan bereiken aan het einde van de huidige halveringscyclus in 2024.