De Bitcoin koers blijft net onder $ 25.000 hangen en twee grote beurzen blokkeren fondsen van Noord-Koreaanse hackers

Noord Koreaanse hacker 

Afbeeldingsbron: U.Today

Bitcoin wordt verhandeld rond $24.8k op het moment van schrijven na weer een dag van hardnekkig optimisme. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt vooruit naar de weerstand van $ 25.000 en maakt er af en toe bewegingen boven, om er vervolgens weer net onder te zakken. Altcoin koersen waren gedurende deze tijd stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

De grote crypto-exchanges Binance en Huobi hebben voor ongeveer $ 1,4 miljoen aan crypto bevroren die is gekoppeld aan Noord-Koreaanse hackers. Beide exchanges zijn afkomstig uit China, maar zijn de afgelopen jaren verhuisd toen de Chinese regering onvriendelijk begon te doen richting de crypto-sector. Daarover later meer.

De CEO van crypto-exchange Kraken heeft voor het eerst in het openbaar gesproken na het sluiten van een deal met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Jesse Powell, de leidinggevende in kwestie, wierp zijn licht op het regelgevingsproces en verklaarde dat de regelgevers moeten optreden tegen de slechteriken die steeds groter worden, terwijl de goeden steeds worden bestraft. Kraken kreeg een boete van maar liefst $ 30 miljoen voor civielrechtelijke overtredingen en andere aanklachten. De SEC zet momenteel alles op alles om cryptovalutabedrijven tegen te werken. Het is verwikkeld in een langdurige zaak tegen Ripple, het heeft Kraken Exchange tot een schikking gedwongen en is onlangs een nieuwe rechtszaak gestart tegen Binance's stablecoin-serviceprovider Paxos.

Bitcoin koers nadert $ 25.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 24,7k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is tot nu toe niet structureel boven het niveau van $ 25.000 gekomen, maar heeft het met regelmatige tussenpozen bezocht.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $24,5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 01.30 uur 's nachts wat verliezen begon te boeken. De digitale valuta daalde sterk, maar de stieren slaagden erin een bodem te vinden bij $ 24k en herstelden zich binnen een paar uur onmiddellijk terug naar het startpunt. De koers handelde vervolgens enkele uren zijwaarts rond dit niveau voordat hij om 10:40 uur 's ochtends begon te appreciëren. Het vond onmiddellijk steun boven het cijfer van $ 24,8k en is daar sindsdien grotendeels gebleven. Het is tijdens het proces verschillende keren in de buurt van de weerstand van $ 25k gekomen.

Bitcoin oogt nu steeds zelfverzekerder rond het niveau van $ 25.000. Het is er niet echt bovenuit gegaan en verschillende zetten zijn mislukt, maar het doet dit de laatste dagen steeds meer, wat de stieren enige hoop geeft. Sommige rudimentaire analyses laten ook verschillende positieve indicatoren zien, zoals het recente Golden cross voor de Bitcoin koers. Maar de ultieme indicator is de koers zelf en het heeft nog geen definitieve beweging boven $ 25.000 kunnen maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 480 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegers waren Ripple (XRP, 4%), Solana (SOL, 6,9%), Avalanche (AVAX, 7,6%) en Cosmos (ATOM, 3%).

AVAX koers grafiek 

Binance en Huobi blokkeren verdachte Noord-Koreaanse fondsen

De grote digitale crypto-platforms Binance en Huobi werken samen om de toegang van Noord-Koreaanse hackers tot vermeende fondsen die naar de wallets van deze exchanges zijn overgemaakt, af te sluiten. Beide exchanges van Chinese oorsprong zijn overeengekomen om deze stap te zetten als een maatregel om het vertrouwen in deze beurzen te versterken.

Zij, samen met Bitfinex, een andere exchange van Chinese oorsprong, zijn door sommige westerse overheden ervan beschuldigd te mild te zijn voor Noord-Koreaanse hackers. Maar nu zijn ze naar voren gekomen en hebben ze de door de Noord-Koreaanse staat gesteunde dieven de toegang tot hun gestolen geld ontzegd.

Noord-Korea verdient naar verluidt miljarden dollars aan het hacken van technologiegerelateerde bedrijven en startups. Hun beruchte Lazarus-groep wordt alom gevreesd binnen de cryptogemeenschap en daarbuiten, vooral vanwege hun futuristische, goed gecoördineerde aanvallen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram