Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin daalt iets naar $ 24,5k en Michael v.d. Poppe voorspelt dat BTC $ 40k kan halen vóór harde correctie

  

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $24,2k na een enigszins bearish dag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vindt het moeilijk om de weerstand van $ 25.000 te overwinnen, ook al verschijnen er verschillende positieve indicatoren aan de horizon. Altcoins boekten ook wat kleine verliezen. Daarover later meer.

De populaire crypto-analist Michael van de Poppe heeft voorspeld dat Bitcoin in de nabije toekomst wel $40.000 kan bereiken voordat het een forse prijscorrectie ondergaat. Hij gaf deze opmerkingen als onderdeel van zijn commentaar op Twitter over zijn verwachtingen voor de komende tijd. Daarover later meer.

De CEO van Real Vision gelooft dat NFT's in de nabije toekomst groot zullen worden. Hij ging zelfs zo ver dat hij ze vergeleek met luxe onroerend goed. Raoul Pal, de leidinggevende in kwestie, is van mening dat de NFT-markt het vermogen heeft om echt sterk te presteren in de komende crypto-bullmarkt die eind 2024 wordt verwacht. De voormalige JP Morgan topmanager is van mening dat, net als bij hoogwaardig vastgoed dat beter presteert dan de rest van markt, NFT’s het extreem goed zullen doen als de tijd daar is. Hij gaf het voorbeeld van beroemde collecties als de Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Crypto Punks, die er de afgelopen jaren allebei in zijn geslaagd om enorme bedragen op te halen als onderdeel van de NFT-revolutie. Het valt echter nog te bezien of de sector niet te veel zal worden beïnvloed door de eindeloze stroom NFT's die de scène binnenkomen.

De Bitcoin koers daalt iets naar $ 24,5k

Bitcoin was vandaag enigszins in de verdediging doordat een beweging boven de $25k wederom niet lukte. De cryptocurrency zag weer een poging om boven $ 25.000 te komen mislukken en dat moedigde de beren aan om een kleine stap te zetten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $24.850. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 6.30 uur 's ochtends begon te stijgen. Het bereikte om 9.30 uur maar liefst $ 25,2k. Maar de stieren leken zich ongemakkelijk te voelen op dat niveau en als gevolg daarvan daalde de koers scherp. Het vond enige steun bij $ 24,8k, maar kon het niet vasthouden. Om 12:45 uur begon het verder te dalen. De stieren probeerden de niveau’s van $ 24,7k en $ 24,6k vast te houden, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk vond Bitcoin om 17.30 uur 's avonds wat steun op $ 24,5k en probeerde het sindsdien vast te houden. de koers moest later op de avond echter nog verder terug en staat op het moment van schrijven op $ 24.250.

De Bitcoin koers wordt nog steeds gedomineerd- door de stieren. De beren voelen echter aan dat een stap boven de $25k moeilijk gaat worden en ze doen hun best om het de bulls extra moeilijk te maken. De komende dagen zullen in dit opzicht cruciaal zijn, aangezien de stieren waarschijnlijk zullen proberen om weer boven het niveau van $ 25.000 te komen en als ze herhaaldelijk blijven falen, zullen de beren waarschijnlijk opnieuw in het spel komen. De beren zouden de koers graag zo snel mogelijk onder de $24.000 willen brengen om de situatie enigszins in evenwicht te brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 474 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook enkele kleine verliezen. Grote bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, -2,2%), Cardano (ADA, -2,6%), Polygon (MATIC, -6,46%), Polkadot (DOT, -2%), Dogecoin (DOGE, -2%), Litecoin (LTC, -2,9%), Uniswap (UNI, -2%), Cosmos (ATOM, -3,8%) en Chainlink (LINK, -3,7%).

Ripple koers grafiek 

Michael van de Poppe: Bitcoin zal $ 40.000 bereiken en daarna fors corrigeren

De bekende Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe is opnieuw in het nieuws. Hij verwacht een prijsrally op korte termijn voor Bitcoin. Hij gebruikt daarbij vooral de 200-Weekly Moving Average (WMA) als indicator om toekomstige prijsstijgingen te voorspellen.

Maar zelfs hij heeft er geen vertrouwen in dat de stieren deze koersstijgingen zullen volhouden. Dit is een kenmerkende cryptomarkt, aangezien de markt door FOMO in een rally terechtkomt voordat FUD het weer aanzienlijk laat corrigeren.

Hij tweette:

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram