Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $24k terwijl de geopolitieke spanningen oplopen

schaakspel tussen Rusland en de Verenigde Staten 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 23,8k op het moment van schrijven. De leidende cryptocurrency bevindt zich opnieuw in het defensief nu de verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne en de hernieuwde nucleaire dreiging de markten van streek maakt. Altcoins waren over het algemeen ook bearish. Daarover later meer.

Een recent onderzoek van de Bank of International Settlements (BIS) laat zien dat de meeste crypto-investeerders gemiddeld de afgelopen zeven jaar geld hebben verloren aan hun investeringen. Dit is gek, aangezien de Bitcoin koers minstens 50 keer meer waard is, zelfs met de huidige bearmarkt. Hoe verliezen beleggers hier geld aan? Daarover later meer.

Het beroemde cruiseschip Titanic wordt vereeuwigd via NFT's. Enkele van de beroemdste artefacten van de gezonken oceaanstomer worden gesymboliseerd als onderdeel van inspanningen om de geschiedenis ervan te behouden. Hong Kong's Smart Financial Holdings krijgt de opdracht om het om te zetten in deze digitale activa op blockchain-technologie. Deze NFT's zullen vervolgens waarschijnlijk worden geveild aan verzamelaars in VIP-evenementen over de hele wereld. Dit is interessant om te zien, aangezien het schip zelf in 1912 verging, en toch blijft de allure van de legende bestaan.

De Bitcoin koers zakt onder de $24k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is flink gedaald nadat een stap boven de $25.000 wederom mislukte.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 24,7k. Het handelde een korte tijd zijwaarts voordat het om 22:10 uur 's nachts begon te dalen. Het ging onder het steunniveau van $ 24,5k en heeft zich daar niet meer van kunnen herstellen. De koers probeerde in de daaropvolgende uren omhoog te klimmen, maar kwam ondanks meerdere pogingen niet verder dan $ 24,4k. De beren vatten deze ineffectieve reactie goed op en dwongen onmiddellijk een stap verder naar beneden. De stieren klampten zich om 3 uur 's ochtends vast aan de steun van $ 24.000. Een groot deel van de rest van de dag handelde de koers zijwaarts rond dit niveau. Om 15.30 uur 's middags begon de cryptocurrency opnieuw te dalen. Het ging onder het niveau van $24k en noteerde een 24-uurs dieptepunt van $23,65k een uur voor het ter perse gaan, voordat het enigszins herstelde om op het moment van schrijven op $23,8k te komen.

Bitcoin wankelt door de bearish actie eerder vandaag, toen de bulls er opnieuw niet in slaagden een serieuze aanval uit te voeren boven de weerstand van $ 25.000. De cryptocurrency is nu terug op eerdere steunniveaus onder $ 24.000 en ziet er momenteel nerveus uit. Dit komt omdat de beren weer een beweging van meer dan $ 25k hebben kunnen dwarsbomen. Hoewel een deel van de schuld wordt gelegd bij de verjaardag van de Russische invasie van Oekraïne, is de waarheid dat de stieren het moeilijk vinden om boven de $ 25k te manoeuvreren en dat blijkt een voordeel te zijn voor de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 460 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde verliezen

Altcoin koersen boekten in de loop van de dag over het algemeen gemengde verliezen. Ethereum (ETH, -3,1%), Binance Coin (BNB, -1,9%), Polygon (MATIC, -2,3%), Dogecoin (DOGE, -2,4%), Solana (SOL, -5,3%), Polkadot (DOT, -4,1%), Shiba Inu (SHIB, -3,3%), Avalanche (AVAX, -5%), Uniswap (UNI, -3,7%), Cosmos (ATOM, -3,8%) en Chainlink (LINK, -2,3%).

Avalanche koers grafiek 

Bank of International Settlements (BIS): De meeste particuliere beleggers verloren geld in crypto

Volgens een recent onderzoek van de BIS hebben de meeste particuliere crypto-investeerders geld verloren. De studie werd uitgevoerd over een periode van 7 jaar tussen augustus 2015 en eind 2022. De gegevens waren een combinatie van on-chain data en statistieken van crypto-exchanges.

Het is gewoon verbazingwekkend om dit te zien, aangezien de koers van de cryptocurrency in augustus 2015 minder dan $300 bedroeg en tegen het einde van 2022 rond de $17.000 schommelde, een totale stijging van ongeveer 5600%.

Waarom zijn mensen geld kwijtgeraakt?

Dit komt omdat de meeste particuliere beleggers betrokken zijn bij daghandel en zoals we in de loop der jaren zijn gaan begrijpen, verliest een overweldigende meerderheid van daghandelaren geld. Een andere reden is dat de meeste beleggers op een slecht moment in de markt stappen. Alleen al tijdens de laatste bullrun kwamen de meeste investeerders in beeld toen BTC al boven de $40.000 stond. Meer deden mee toen de koers boven $ 50.000 en $ 60.000 kwam. Bijna allemaal lijden ze momenteel zware verliezen, vooral degenen die in altcoins hebben geïnvesteerd. Veel van deze investeerders hebben de sector waarschijnlijk op dit moment gedesillusioneerd verlaten omdat ze snel rijk wilden worden, maar het tegenovergestelde kregen.

Bij beleggen in cryptovaluta draait alles om de lange termijn. Hoewel prijsfluctuaties op korte termijn kansen bieden, zijn ze vaak ook bedrieglijk. De persoon die in 2015 Bitcoin had gekocht en was blijven zitten, zou zijn investering nu keer 56 hebben gedaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram