Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt naar $ 23.000 en FATF gaat akkoord met routekaart voor crypto-regulering

 

Bitcoin handelt rond de $ 23.000 steun op het moment van schrijven. De Bitcoin koers leed gisteren verliezen toen de financiële markten wereldwijd onder druk kwamen te staan door tegenvallende inflatiecijfers. Altcoins stonden ook in het rood omdat de markt over het algemeen in het defensief bleef. Daarover later meer.

De wereldwijde financiële waakhond FATF heeft gemeld dat haar afgevaardigden het eens zijn geworden over een mechanisme om wereldwijde regels voor cryptoregulering af te dwingen. De kwestie van wereldwijde cryptoregels en -voorschriften is een veelbesproken onderwerp geweest en zelfs nu is er geen duidelijkheid over de kwestie, maar de FATF probeert landen rond deze agenda op één lijn te krijgen. Daarover later meer.

Een voormalige werknemer van een school in de Verenigde Staten is gearresteerd voor het runnen van een illegale mijnbouwinstallatie voor cryptocurrency. De gearresteerde man liet naar verluidt 11 miners op openbare elektriciteit draaien en verdiende daarbij, op illegale wijze, veel geld zonder dat iemand het merkte. Dit is een groeiende trend in faciliteiten met gratis of goedkope elektriciteit en een aantrekkingskracht voor velen die een ondergeschikte baan hebben. De verdachte zit nu in de gevangenis en wordt beschuldigd van het vernielen van een school en frauduleus gebruik van macht, aldus de aanklacht.

Bitcoin koers zakt naar $23k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23.000, na gisteren wat verliezen te hebben geleden. De cryptocurrency neigt zoals verwacht naar beneden na een mislukte beweging boven $ 25k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $24k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het een klein verlies begon te boeken. Het hield vast aan het niveau van $ 23,8k en handelde de rest van de dag rond die waardering. Om 16.00 uur 's middags begon de digitale valuta echter opnieuw wat verliezen te boeken. Sindsdien heeft het enige steun gevonden net boven het niveau van $ 23.000 en handelt het sindsdien zijwaarts rond die waardering.

De recente worstelingen van Bitcoin met de weerstand van $ 25.000 zijn duidelijk geworden, aangezien ze de weg hebben geëffend voor een correctie van de koers. De stieren zagen er op een gegeven moment enigszins zelfverzekerd uit, aangezien ze geruime tijd boven de $ 24,5k bleven, maar toch begon de motor weer te haperen. Dit doet denken aan een beweging in augustus, toen de koers zelfverzekerd boven de $23k steeg, maar geen zekere beweging boven de weerstand van $24k kon opbrengen. Als de beren in staat zijn verder naar beneden te gaan, zal dit alleen maar meer geloofwaardigheid geven aan de theorie dat het niveau van $ 25k het niveau is wat moet worden overwonnen, zowel op korte als op lange termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 448 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen verloren de afgelopen 24 uur grotendeels terrein. De belangrijkste bewegers waren Ethereum (ETH, -3%), Binance Coin (BNB, -3%), Ripple (XRP, -2,7%), Cardano (ADA, -3,9%), Polygon (MATIC, -5,2%), Dogecoin (DOGE, -3,7%), Polkadot (DOT, -6%), Shiba Inu (SHIB, -4%), Litecoin (LTC, -2%), Tron (TRX, -1,8%), Avalanche (AVAX, -6,6%), Uniswap (UNI, -5,7%), Chainlink (LINK, -8,1%) en Cosmos (ATOM, -4,5%).

LINK koers grafiek 

FATF bereikt akkoord over routekaart voor toekomstige cryptoregulering

's Werelds belangrijkste financiële waakhond, de Financial Action Task Force (FATF), heeft verklaard dat haar leden het nu eindelijk eens zijn geworden over een tijdlijn om de digitale valutasector te helpen reguleren. Door grote meningsverschillen tussen regeringen is dit de afgelopen jaren flink vertraagd.

Maar enkele grote tegenstanders van de specifieke agenda van het Westerse blok zijn uit de organisatie geschopt. Onlangs werd het lidmaatschap van Rusland door de lidstaten opgeschort vanwege de invasie van Oekraïne. Nu heeft het westerse blok de kans om regels te maken die voor hen werken en niet voor landen als Rusland, waar cryptogebruik wordt afgekeurd maar grotendeels ongereguleerd is.

De FATF is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden vanwege haar rol bij financiële misdaden. Het kan landen op zijn "verbeterde monitoringlijst", ook wel grijze lijst genoemd, plaatsen en daarmee hun economie negatief beïnvloeden. De FATF wordt langzaamaan veranderd in een wereldwijd instrument voor financiële politie, vergelijkbaar met zoiets als Interpol.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram