Skip to main content

Bitcoin nieuws

Amerikaanse regelgevers en centrale bank waarschuwen voor crypto-liquiditeit, BTC stabiel op $ 23k

Bitcoin handelt momenteel gestaag rond de $23k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet het rustig aan na een bearish pullback waarbij het de afgelopen dagen ongeveer 8% van zijn waarde verloor. Altcoins daarentegen waren erg stabiel en de markt bleef onzeker over de nabije toekomst. Daarover later meer.

Amerikaanse topregulatoren, waaronder het Office of Comptroller of Currency (OCC), Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) en de Amerikaanse Federal Reserve, hebben gezamenlijk gewaarschuwd voor liquiditeitsproblemen in de cryptosector. Dit komt na een, over het algemeen, problematisch jaar in 2022, waarin de kwestie van liquiditeit voor het eerst op de voorgrond kwam van crypto-regulering. Daarover later meer.

Een grote walvis ongeveer 1.010 NFT's op de markt gedumpt in een van de grootste dumps die ooit in de NFT-sector zijn geregistreerd. Het hele proces duurde slechts 48 uur en dit zou een negatieve invloed kunnen hebben op de NFT-markt. Dit is vooral bemoedigend voor de beren, aangezien het midden in een heropleving van de NFT-markt plaats vindt, die de verkoop de afgelopen weken met 43% zag stijgen. Het totale assortiment NFT's werd verkocht voor maar liefst $ 18,3 miljoen of 11.680 ETH. De dump bevatte 90 Bored Ape Yacht Club (BAYC) avatars, 191 Mutant Ape Yacht Club (MAYC) avatars en meer dan 300 andere NFT's. Sommigen trokken de manier van dumpen in twijfel, maar het was waarschijnlijk een rijke koper die het zat was dat de collectie waarde verloor en die bij het eerste bescheiden herstel van boord sprong.

Bitcoin koers stabiel rond $ 23k

Bitcoin hield gisteren en vandaag vast aan het steunniveau van $ 23.000 nadat het de afgelopen dagen flink had verloren. De cryptocurrency kijkt nerveus naar beneden, aangezien de beren in de nabije toekomst een nieuwe uitdaging voor de koers zouden kunnen vormen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $23,1k. Het steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 23,3k om 21:40 uur, maar kon het niet vasthouden en stortte weer in. Het handelde een tijdje zijwaarts rond het meer bekende niveau van $ 23,1k voordat het om 10:15 uur 's ochtends begon te dalen. Het ging op een gegeven moment kort onder de steun van $ 23.000 naar $ 22.9k voordat het snel herstelde naar de veiligheid erboven. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts net boven de belangrijkste steun. In de avond begon de koers wat terrein te verliezen en daalde op een gegeven moment naar $ 22.750. Daarna volgde een herstel in de avond en nacht waarbij de BTC koers wist te stijgen tot $ 23.250. Inmiddels is de koers weer wat naar bemneden gekomen richting de “veilige” steun op $23k.

De recente opleving van de Bitcoin koers werd verwelkomd door traders, aangezien deze volgde op meer dan 4 maanden van zeer bearish activiteit. Maar opnieuw, net als in augustus 2022, heeft Bitcoin het moeilijk om een stap boven de $ 25.000 te maken. Als gevolg hiervan worden de beren nu aangemoedigd en zullen ze waarschijnlijk in de nabije toekomst terugkeren, vooral als de stieren geen duidelijke beweging kunnen maken boven de weerstand van $ 25k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 444 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,9%.

Bitcoin koers  

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Polygon (MATIC, -0,2%), Solana (SOL, -0,2%), Shiba Inu (SHIB, -1,2%), Avalanche (AVAX, -1,1%) en Chainlink (LINK, 0,2%) .

LINK koers grafiek 

Amerikaanse regelgevers geven gezamenlijke waarschuwing met betrekking tot liquiditeitsproblemen in de cryptosector

Drie grote Amerikaanse financiële toezichthouders, waaronder de Comptroller (OCC), Federal Deposit Insurance (FDIC) en de Federal Reserve, hebben de bankgemeenschap gewaarschuwd i.v.m. zorgen over crypto-liquiditeit.

De gezamenlijke verklaring luidde:

“Met name bepaalde financieringsbronnen van crypto-activa gerelateerde entiteiten kunnen verhoogde liquiditeitsrisico’s opleveren voor bankorganisaties vanwege de onvoorspelbaarheid van de omvang en timing van de instroom en uitstroom van deposito’s”

Deze reactie van de autoriteiten werd verwacht omdat liquiditeitsproblemen de crypto-leningensector hebben verwoest en een grote frauduleuze crypto-exchange (FTX) ook insolventie meldde als gevolg van dit probleem. De waarschuwing was grotendeels gericht aan het bankwezen. Het was echter een terechte waarschuwing, gezien de recente gebeurtenissen in de crypto-sector.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram