Bitcoin handelt zijdelings boven $ 23k terwijl FTX Japan volledige opnames aankondigt

Bitcoin met koersgrafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers noteert op het moment van schrijven $23.4k. Bitcoin lijkt weer langzaam op te krabbelen, na steun te hebben gevonden rond het $ 23k niveau. Andere crypto koersen liepen ook wat op en sommigen lieten mooie winsten zien. Daarover later meer.

FTX Japan heeft eindelijk aangekondigd dat het volledige opnames voor gebruikers zal toestaan. Deze beslissing werd verwelkomd door de gebruikers van de ter ziele gegane beurs. Dit betekent echter niet dat FTX-klanten in de VS en de rest van de wereld dezelfde luxe ten deel zal vallen als de Japanse divisie die afzonderlijk van andere entiteiten van FTX werd geëxploiteerd. Daarover later meer.

Een ander failliet digitaal valutabedrijf genaamd Voyager verkoopt naar verluidt zijn activa op Coinbase om geld in te zamelen voor het compenseren van zijn gebruikers. De crypto-geldschieter zit voor enkele miljarden dollars in de schulden vanwege twijfelachtige leen-praktijken. Voyager, samen met collega-crypto-leeenbedrijven als Celsius, Genesis en anderen, hebben faillissement aangevraagd te midden van grote angst voor insolventie. Hun falen om een duurzaam leenbedrijf te runnen, heeft grote vraagtekens doen rijzen over de duurzaamheid van de crypto-financieringsoptie. Het heeft ook geresulteerd in een merkbare toename van crypto-scepsis in regeringskringen.

Bitcoin koers boven $ 23k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor $ 23.450 op het moment van schrijven. De cryptocurrency doet zijn best om op het huidige niveau te blijven drijven, maar de status-quo zal waarschijnlijk niet lang worden gehandhaafd, aangezien de bulls of de bears in de nabije toekomst waarschijnlijk zullen toeslaan.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $22.95k. De koers stond de afgelopen dagen zichtbaar onder druk van de beren. Er waren echter geen verdere verliezen toen de cryptocurrency om 23:20 uur 's nachts begon te stijgen. Het vormde een basis op $ 23,1k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag rond deze waarde. Bitcoin deed behoorlijk zijn best om boven de $23,2k te komen, maar de berenstonden het niet toe. Later op de avond steeg de koers verder en bereikte een waarde van $23.688. In de loop van de nacht kwam de koers weer iets naar beneden. Het handelt rond de $ 23,4k op het moment van schrijven.

Bitcoin heeft over het algemeen een rustig weekend achter de rug terwijl het het schip probeert te stabiliseren ondanks de druk van de beren. Een beweging boven de $25.000 werd de afgelopen week tegengehouden door de neerwaartse krachten en dat resulteerde aan het einde van de week tot een forse terugval van de koers. Nu gaan we de volgende week in met enige onzekerheid omdat de stieren onder druk staan om te presteren. Ze vinden het opnieuw buitengewoon moeilijk om boven de grote weerstand van $ 25.000 uit te komen. De beren zoeken een opening en hebben weer een externe stimulans nodig om de koers verder naar beneden te trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 449 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,95%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat winst

Verschillende andere cryptocurrencies lieten de afgelopen 24 uur mooie winsten zien. Dit waren o.a. Ethereum (ETH, 2,2%), Solana (SOL, 0,3%), Shiba Inu (SHIB, 1,9%) en Litecoin (LTC,0,4%).

Ethereum koers grafiek 

FTX Japan staat volledige opname van fondsen toe

De Japanse tak van FTX heeft eindelijk de volledige opnamemogelijkheid voor zijn gebruikers mogelijk herstelt, wat heeft geleid tot verlichting voor het aanzienlijke aantal gebruikers. Dit betekent echter niet dat de lijdensweg van de Amerikaanse gebruikers voorbij is, aangezien de entiteit in het Land van de Rijzende Zon altijd een afzonderlijke entiteit was en hun financiën niet met elkaar vermengden.

Ooit werd gevreesd dat de gebruikers van FTX Japan en z’n fondsen ook deel zullen uitmaken van het compensatiepakket dat wereldwijd kan worden aangeboden. De meeste duistere stappen werden echter gezet in de VS en niet in Japan en beide waren altijd afzonderlijke organisaties vanwege de wettelijke voorwaarden in de Japan.

Ongeveer $ 50 miljoen aan fondsen, waaronder crypto, fiat en stablecoins, werd onmiddellijk van de beurs gehaald en dat aantal zal naar verwachting stijgen totdat de meeste gebruikersfondsen zijn opgenomen. Hoewel de Japanse vestiging niet insolvent is, zijn het merk en de moedermaatschappijen zo aangetast dat het vertrouwen van de consument volledig verdwenen is. Dus hun sluiting staat eigenlijk al vast.

Wat de Amerikaanse gebruikers betreft, staat hen een langdurige juridische strijd te wachten. Ze hebben eigenlijk enkele miljarden dollars om zich zorgen over te maken, aangezien de financiën van FTX USA buitengewoon duister waren. Zozeer zelfs dat de voormalige CEO Sam Bankman-Fried wordt geconfronteerd met 12 aanklachten bij de federale rechtbank. Tegen het einde van dit jaar wordt een proces verwacht, maar de uiteindelijke vergoeding kan mogelijk jaren op zich laten wachten vanwege de complexe aard van het misdrijf.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram