Bitcoin besluiteloos boven $ 23.000 terwijl crypto-donaties voor Oekraïne de $ 70 miljoen bereiken

handen die bitcoin munten in collectebus doen 

Bitcoin deed gisteren wat halfslachtige pogingen om boven de $23,5k te herstellen, maar kon dat niveau niet vasthouden. De Bitcoin koers wist wel steun te vinden rond het $ 23k niveau. Altcoin koersen waren grotendeels stabiel, afgezien van enkele die kleine verliezen boekten. Daarover later meer.

Door sommige delen van de media wordt ook het positieve vermogen van de cryptosector benadrukt. Een voorbeeld hiervan is de oorlog in Oekraïne, waarbij miljoenen mensen het land zijn ontvlucht vanwege de aanhoudende Russische invasie. Tot nu toe is ongeveer $70 miljoen aan digitale valuta gedoneerd door de relatief kleine, maar genereuze cryptogemeenschap. Daarover later meer.

Een recent onderzoek onder NFT-kopers toont enkele interessante. Een overweldigende meerderheid van de digitale verzamelindustrie, ongeveer 74%, gelooft dat NFT's hen een bepaald soort status geven. Dit toont aan dat een groot deel van de NFT-markt gewoon snobistisch is en ze wil kopen voor andere motieven in plaats van een kerngeloof in de werking ervan en wat het te bieden heeft. Ongeveer 13% van de respondenten in de enquête kocht NFT's om ze in de toekomst door te verkopen. Het is hoe dan ook lastig om in een opkomende markt te beleggen, maar gezien het soort speculatief gedrag dat ermee gepaard gaat, kan de markt hierdoor in de nabije toekomst een grote prijscorrectie ondergaan. Maar de cryptocurrency-sector was over het algemeen niet veel anders, aangezien nieuwkomers in groten getale binnenkwamen, maar uiteindelijk werden uitgefilterd door de corrigerende marktkrachten in de loop van de afgelopen 13 jaar. Het is dus niet eerlijk om te zeggen dat NFT's pure speculatie zijn, aangezien de technologie echt innovatief en futuristisch is. Het heeft echter nog een lange weg te gaan voordat het volwassen wordt, dat is zeker.

Bitcoin koers stabiel op $ 23,2k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 23,2k op het moment van schrijven. De cryptocurrency stond gisteren even op winst voordat het terugviel naar eerdere niveaus.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $23,3k. Het begon meteen te stijgen en kwam boven de $ 23,5k uit. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond dit niveau. Om 14.20 uur 's middags kwamen de stieren weer in beeld en probeerden de koers verder omhoog te trekken. De Bitcoin koers steeg in enkele minuten tot boven de $ 23,7k en noteerde uiteindelijk om 16.00 uur $ 23,9k. Dit bleek echter van korte duur te zijn want de stieren konden deze beweging niet volhouden. Als gevolg hiervan was de digitale valuta om 17:15 uur 's middags weer onder de $ 23,5k gezakt. De koers viel uiteindelijk terug naar $ 23,2k, waardoor alle eerder gemaakte winsten teniet werden gedaan.

Bitcoin had gisteren dus een mislukte bullish move. Het zag er op een gegeven moment veelbelovend uit, maar ze konden deze beweging echter niet volhouden en als gevolg daarvan stortte de koers terug richting de steun op $ 23k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 449 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,91%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De belangrijkste bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -0,6%), Binance Coin (BNB, -0,6%), Cardano (ADA, 0,2%), Polygon (MATIC, -2,3%), Dogecoin (DOGE, 0,4%), Solana (SOL, -2,7%), Polkadot (DOT, -2%), Shiba Inu (SHIB, -2,1%), Litecoin (LTC, -0,5%), Avalanche (AVAX, -3,5%), Uniswap (UNI, 0,3%) en Chainlink (LINK, -0,1%).

Avalanche koers grafiek 

Crypto-donoren doneren $ 70 miljoen aan Oekraïne

Blockchain-rapportagewebsite Chainalysis laat zien dat maar liefst $ 70 miljoen rechtstreeks door de cryptogemeenschap is gegeven om de aanhoudende humanitaire crisis in Oekraïne te helpen. Deze ontwikkeling wordt geprezen als een van de positieve eigenschappen van de cryptosector, aangezien directe donaties in oorlogstijd moeilijk zijn i.v.m. de ontwrichting van de financiële sector in het getroffen land.

Dit bedrag verbleekt in vergelijking met tientallen miljarden dollars aan voedsel en hulp die door het Westblok aan Oekraïne zijn toegezegd. Dat zijn echter toezeggingen op regeringsniveau en geen directe donaties. De crypto-gemeenschap is ook relatief klein, aangezien gebruikers in de digitale valutawereld komen en gaan als gevolg van de bearmarktcyclus die begon rond de invasie van Oekraïne.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram