Bitcoin stijgt naar $24.000 en begint de maand maart met positieve prijsactie

Bitcoin omhoog of omlaag? 

De Bitcoin koers is de afgelopen uren licht gestegen en beweegt nu rond $23,8k op het moment van schrijven, na even $ 24.000 te hebben aangetikt. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie probeert sloot februari stabiel af. Altcoins stegen ook over een breed front. Daarover later meer.

Changpeng Zhao, de CEO van crypto exchange Binance, heeft direct gereageerd op de bezorgdheid die in een artikel van Forbes werd geuit. In het artikel beweerde Forbes, n.a.v. een onderzoek, dat Binance sterk betrokken was bij het doorschuiven van gebruikersfondsen over de hele wereld en mogelijk naar andere investeringen van het moederbedrijf. Cryptocurrency-beurzen worden steeds meer onder de loep genomen na de ineenstorting van FTX, waar op grote schaal werd gefraudeerd met gebruikersfondsen. Dus wat heeft CZ erover te zeggen? Daarover verderop meer.

Uit een recente enquête blijkt dat het Amerikaanse publiek steeds voorzichtiger wordt m.b.t. de economische gelijkheid van het heersende systeem. Daarom weigeren steeds meer van hen in dollars te sparen en zetten ze die bij de eerste kans die ze krijgen om in crypto. Het totale aantal Amerikanen dat momenteel betrokken is bij de cryptoscene wordt nu geschat op 20%. Een overweldigende 80% van de respondenten gelooft dat het wereldwijde financiële systeem is opgetuigd ten gunste van grote bedrijven en de superrijken. Daarom zijn ze steeds meer gedesillusioneerd door het gebrek aan kansen en financiële stabiliteit.

De Bitcoin koers stijgt licht tot $23,8k

Bitcoin wisselt momenteel rond de $23,8k van eigenaar na een positieve draai in het sentiment. De cryptocurrency had niet het positieve einde van februari zoals stieren zich hadden gewenst, maar wellicht biedt de maand maart betere kansen.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $23,2k. Het handelde slechts korte tijd zijwaarts, voordat het om 22.00 uur in de nacht begon te stijgen. De cryptocurrency steeg tot ongeveer $23,4k en zette zijn vooruitgang voort. Tegen middernacht was de koers gestegen tot $23,55k. Verdere vooruitgang bleek echter te veel gevraagd voor de bulls. In de volgende 8 uur ging de koers licht omlaag. Om 8:30 uur in de ochtend begon de digitale munt te dalen en zakte terug naar het niveau van $23,25k. Hij handelde de daaropvolgende uren rond dit niveau, voordat hij 's middags weer begon te herstellen. Het grootste deel van de rest van de dag ging het omhoog, maar het lukte niet om een beslissende beweging te maken en kon slechts een terugkeer naar $24k bewerkstelligen.

Bitcoin heeft de maand neutraal afgesloten en is geëindigd rond het beginniveau. De bulls dreigden op een gegeven moment in de eerste helft van de maand boven de $25k uit te komen, maar dat lukte niet. Als gevolg daarvan kwamen de beren weer in beeld en zij slaagden erin om de zaken aan het eind van de maand neutraal te maken. Alle ogen zijn nu gericht op de prijsactie van maart en analisten zijn verdeeld in hun oordeel over de komende maand.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 453 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen

Andere crypto koersen gingen de afgelopen 24 uur grotendeels licht hoger. Opmerkelijke stijgers waren Ethereum (ETH, 2,2%), Ripple (XRP, 2,6%), Dogecoin (DOGE, 1,6%), Polygon (MATIC, 2,8%), Litecoin (LTC, 4,5%), Uniswap (UNI, 4,5%) en Chainlink (LINK, 2,1%).

Uniswap grafiek 

Binance CEO slaat terug n.a.v. beschuldigingen door Forbes

Binance CEO Changpeng Zhao (CZ) heeft onmiddellijk teruggeslagen op een recent artikel van Forbes dat de beurs probeerde af te schilderen als onverantwoordelijk als het gaat om het beheer van gebruikersfondsen. De kwestie is onlangs weer op de voorgrond getreden als gevolg van de massale frauduleuze ineenstorting van de FTX-exchange, waardoor gebruikers enkele miljarden dollars aan fondsen hebben verloren.

Volgens het artikel in Forbes was de beurs bezig met het rondschuiven van gebruikersfondsen. Dit wekt onmiddellijke bezorgdheid, in de eerste plaats of de fondsen naar andere ondernemingen van het Binance-imperium gaan.

Maar, reageerde CZ:

"Ze lijken de basisprincipes van hoe een exchange werkt niet te begrijpen. Onze gebruikers zijn vrij om hun tegoeden op te nemen wanneer ze maar willen."

Binance heeft de laatste tijd onder vuur gelegen, maar er zijn geen grote financiële onregelmatigheden gemeld. Het valt nog te bezien hoe sterk het bedrijf in de nabije toekomst is, nu het de strijd aanbindt met zowel toezichthouders als verslaggevers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram