Bitcoin eindigt de maand februari met laagste volatiliteit ooit

Bitcoin met volatiliteit in grafiek op achtergrond 

Bitcoin handelt momenteel rond de $23,4k op het moment van schrijven. De Bitcoin koers zag een zeer lage volatiliteit in februari. Het eindigde de maand slechts 0,03% (in USD) lager ten opzichte van het begin van de maand. Dit in tegenstelling tot de maand januari waarin de BTC koers maar liefst 40% won. Ook het begin van maart was stabiel en er was geen noemenswaardige prijsbeweging. Altcoins waren ook grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur. Daarover later meer.

Medeoprichter en ex-CEO van Twitter, Jack Dorsey, heeft een nieuw decentraal alternatief aangekondigd. De recente overname van Twitter door Elon Musk heeft geleid tot grote problemen met het sociale media netwerk. Nu komen er mensen met concurrerende platforms en de komst van pro-crypto Dorsey is positief ontvangen en de app staat momenteel in de Apple Store. Daarover later meer.

Investeringsbank Goldman Sachs heeft 3200 werknemers ontslagen in een recente afslankingsgolf. De bank staat echter nog steeds open voor het aannemen van de beste crypto-talenten uit de hele wereld. Dit komt door de toenemende vraag naar zowel de crypto- als de blockchainsector onder beleggers.

Bitcoin koers beweegt rond $23,5k

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor $23,4k. De cryptocurrency probeerde gisteren naar $24k te gaan, maar de zwakke pogingen mislukten en de koers staat nu weer op eerdere niveaus.

De afgelopen 36 uur begon met de Bitcoin koers op ongeveer $23,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 3:30 's ochtends wat winst begon te boeken. Het parkeerde zich onmiddellijk boven de $23,7k en bleef de daaropvolgende uren aandringen op meer winst. Gisteren tegen 10.00 uur noteerde BTC een hoogste punt voor 24 uur op $23,9k, maar het kon het niveau van $24k niet bereiken. Een groot deel van de rest van de dag handelde de digitale munt zijwaarts rond het $23,7k-niveau, met een paar energie-uitbarstingen die het tussendoor tot boven $23,8k duwden. Om 20.00 uur was het duidelijk dat de stieren hadden gebluft, dus kwamen de beren opnieuw in actie en trokken de koers scherp terug naar het $23,5k-niveau.

Bitcoin handelt nu zijwaarts, ondanks een enigszins bullish standpunt eerder op de dag. De start van maart is tot nu toe stabiel en er is nog geen duidelijke trend ontstaan. De komende week of zo zal er meer duidelijk worden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg aan het eind van de dag ongeveer 452 miljard dollar en het aandeel van Bitcoin in de markt bedroeg 43,83%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto's aka altcoins waren grotendeels stabiel aan het eind van de laatste 24 uur. Grote koersuitslagen waren onder meer te zien bij Polygon (MATIC, -2,8%) en Polkadot (DOT, -2,6%). De rest van de markt was over het algemeen lager, maar erg rustig.

Polkadot koers grafiek 

Jack Dorsey's gedecentraliseerde Twitter alternatief komt in Play Store

Ex-Twitter CEO Jack Dorsey's nieuwe alternatief BlueSky is nu opgenomen in de Apple App Store. De zet was verwacht nadat Dorsey het nieuwe project aankondigde als concurrent voor Twitter na een controversiële overname door Elon Musk.

BlueSky bevindt zich momenteel in de geavanceerde bètamodus en er zijn bijna 2000 aanmeldingen in de app store. Het is nog niet beschikbaar voor Android-gebruikers, maar dat zal waarschijnlijk in de nabije toekomst wel het geval zijn. Als een teken van boven waren de servers van Twitter eerder down, op dezelfde dag dat BlueSky in de store verscheen.

Het goede hier voor crypto-gebruikers is dat Dorsey een fervent voorstander is van Bitcoin en dat het bekend is dat hij er zwaar in heeft geïnvesteerd en er zelfs zijn eigen bedrijf genaamd Square voor is begonnen. Er wordt verwacht dat het nieuwe platform agressief zal inspelen op crypto-gebruikers, nog meer dan Musk met Twitter, die ook een bekende crypto liefhebber is.

Twitter werd vorig jaar overgenomen door Musk en sindsdien heeft hij zichzelf geïnstalleerd als interim CEO van het sociale mediabedrijf. Lang bekend om zijn online gekeuvel op het microblogplatform, werd verwacht dat Musk iets nieuws zou brengen.

Maar wat volgde was nogal onverwacht. Twitter herstelde de accounts van verschillende publieke persoonlijkheden die waren verbannen wegens verschillende uitingen op Twitter. Het personeel van Twitter kwam ook in opstand tegen de radicale veranderingen en velen van hen namen ontslag of werden ontslagen. Velen van hen werden later weer aangenomen door het bedrijf, maar de opzegcultuur vond ook zijn weg naar het bedrijf en veel bedrijven kondigden aan dat ze hun banden met het bedrijf verbraken. Sindsdien heeft het zowel financieel als qua populariteit een aderlating ondergaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram