Bitcoin koers stabiel rond $ 22.400 en Amerikaanse politiek raakt gepolariseerd over crypto

rood en blauw gekleurde hoofden die verschillende dingen denken 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld rond $22.400. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie daalt momenteel langzaam maar zeker, nu de stieren momentum lijken te verliezen. Altcoins laten een gemengd beeld zien. Daarover later meer.

De Amerikaanse politiek raakt steeds meer verdeeld langs de pro-crypto en anti-crypto lijnen. Aan de ene kant zijn haviken als Elizabeth Warren en anderen in het offensief tegen digitale munten en willen  strenge controles. Weer anderen, vooral libertarisch georiënteerde individuen, willen dat de Amerikaanse federale overheid stopt met het uitgebreid administreren van crypto-gebruikers en -bedrijven, omdat dit zal leiden tot fraude en bedrog. Daarover later meer.

Door de donkere wolken van regelgeving die boven Binance hangen, zal de stablecoin BUSD het meest te lijden hebben. De door de greenback gesteunde digitale munt is nu $10 miljard minder waard dan zijn all-time high van $23,9 miljard (totale marktkapitalisatie) nadat bekend werd dat de uitgifte van nieuwe tokens werd stopgezet. Paxos, de primaire uitgever van de BUSD in de Verenigde Staten, had een verklaring afgelegd over de stopzetting van het slaan van nieuwe BUSD nadat de Amerikaanse SEC dat had afgedwongen. De Amerikaanse overheid gaat Binance en zijn digitale valuta imperium hard aanpakken en zal waarschijnlijk nieuwe regels invoeren die het voor Binance in de nabije toekomst nog moeilijker zullen maken om zaken te doen in het land.

Bitcoin koers stabiliseert rond $22.400

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $22,4k na een bearish gad gisteren. De cryptocurrency heeft het moeilijk nadat het vorige maand niet voorbij de belangrijkste weerstand van $25k kwam.

De prijsdaling van ruim 1000 dollar van gisteren was zeer abrupt en de koers worstelde al snel onder $22,4k. Het bleef hier een groot deel van de rest van de dag onder. Maar de wanhopige bulls slaagden erin de zaak te stabiliseren, want er kwam geen verdere significante prijsdaling. De Bitcoin koers beweegt nu zijwaarts rond de $22,4k.

In de nabije toekomst zal Bitcoin naar verwachting te maken krijgen met meer bearish druk. De koers begon maart met kleine verliezen, maar de eerste grote doorbraak voor de beren vond gisteren plaats. De koers gleed in enkele minuten tijd bijna $1.000 in waarde en staat nu voor een daling naar $20k in de nabije toekomst, als de bulls niet snel in actie komen. Ze moeten op korte termijn boven de $23k komen en een opmars naar $24k voortzetten. Maar de marktomstandigheden en de algemene economische situatie kunnen het moeilijk maken voor de digitale activa om aanzienlijke winsten te boeken en er wordt verwacht dat de beren deze ronde zullen winnen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $431 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt bedroeg 43,65%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen laten een gemengd beeld zien

Andere crypto koersen lieten een gemengd beeld zien van over het algemeen kleine winsten of verliezen. De meest opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -0,2%), Binance Coin (BNB, -0,4%), Ripple (XRP, 2,8%), Cardano (ADA, 1,2%), Polygon (MATIC, -1%), Dogecoin (DOGE, 0,7%), Solana (SOL, 0,4%), Polkadot (DOT, -1%), Litecoin (LTC, 0,7%), Shiba Inu (SHIB, -0,7%), Tron (TRX, 0,2%), Avalanche (AVAX, 2%), Uniswap (UNI, -1%), Chainlink (LINK, 0,7%) en Cosmos (ATOM, 0,0%).

Ripple koers grafiek 

Amerikaanse politiek raakt gepolariseerd rond de cryptokwestie

De recente fiasco's van FTX, Alameda, Voyager, Celsius en andere onverantwoordelijke en/of frauduleuze op digitale valuta gerichte bedrijven, hebben geleid tot een verdere polarisatie van de politiek over de hele wereld, maar vooral in de VS.

Het grootste deel van politiek links heeft er bij de federale overheid op aangedrongen een meer proactieve rol te spelen bij de regulering van de sector. Zij hebben de schuld van de recente schandalen rond frauduleuze bedrijven gelegd bij het gebrek aan strenge regelgeving. Senator Elizabeth Warren, die het voortouw neemt in deze anti-cryptokruistocht, heeft zelfs geëist de balansen van Binance in te kunnen zien voor onderzoek.

Aan de andere kant van het spectrum staan meer op financiële vrijheid gerichte wetgevers. Drie van hen hebben onlangs een brief geschreven aan Amerikaanse federale overheidsinstanties zoals de Comptroller (OCC) en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) met het verzoek te stoppen met het lastigvallen van bedrijven die digitale valuta gebruiken.

De strijdlijnen worden getrokken. Aangezien de Democraten een kleine meerderheid hebben in de Amerikaanse Senaat, kunnen ze misschien met succes op korte termijn enkele beperkingen voor de sector afdwingen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram