Bitcoin zit vast op $22,4k en Yuga Labs kondigt eerste Bitcoin NFT's aan temidden van veel kritiek

Yuga Labs NFT 

De Bitcoin koers handelt momenteel rond $22,4k op het moment van schrijven, na een stabiele laatste 24 uur.  De volatiliteit lijkt volledig uit de koers verdwenen na een bearish vorige week waarin de bulls opnieuw onder druk kwamen te staan. Altcoins waren ook zeer stabiel, terwijl de markt bleef consolideren. Daarover later meer.

NFT-bedrijf Yuga Labs heeft zijn langverwachte NFT's met Bitcoin-inscriptie aangekondigd, maar met een kritische reactie van de gemeenschap. Yuga Labs heeft over het algemeen gemengd succes gehad met NFT's, nadat zijn kaskraker genaamd Bored Ape Yacht Club (BAYC) in 2021 bekendheid kreeg. Nu probeert het bedrijf iets nieuws en dat is het Bitcoin-netwerk gebruiken als hulpmiddel om NFT's te genereren. Daarover later meer.

De kruistocht van de SEC tegen Bitcoin en andere digitale valuta is op dit moment aan de gang, maar de man die de leiding heeft Gary Gensler was vroeger lang niet zo anti-crypto als je nu misschien zou denken. Gensler is de huidige voorzitter van de SEC en heeft toezicht gehouden op een verschuiving in het beleid van de federale toezichthouder die resulteerde in een veel gehypte kruistocht tegen de crypto-sector. De stap zelf heeft geleid tot gemengde resultaten voor de organisatie op het juridische front, aangezien het erin geslaagd is om beperkingen op te leggen aan enkele van de kleinere blockchain-netwerken. Maar sommige van de grotere vissen blijken moeilijk te bakken. Ripple (XRP) heeft zijn zaak de afgelopen 2,5 jaar zien wegkwijnen in de rechtbank zonder duidelijke uitkomst en nu worden zelfs stablecoins niet gespaard door de SEC, ook al heeft ze er misschien slechts beperkte jurisdictie over. Hoewel Gensler nu hard is voor crypto, werd hij niet altijd als zodanig gezien, want in 2018 benaderde Binance hem om voor hen te werken en hun zaak te promoten. Het inhuren ging uiteraard niet zoals gepland, maar het laat wel zien dat Gensler destijds relatief onbevooroordeeld was over het hele cryptofenomeen.

 

Bitcoin koers stabiel op $22,4k

Bitcoin wisselt gestaag van eigenaar rond $22,4k op het moment van schrijven. De cryptocurrency kijkt nerveus naar beneden nu het negatieve nieuws rond de Silvergate bank de crypto-sector blijft teisteren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond $22.4k. Het handelde zijwaarts voor een groot deel van de dag voordat het begon te stijgen om 2:20 in de middag. De digitale activa steeg lichtjes tot $22,6 in de daaropvolgende uren. Het kon deze winst echter niet vasthouden en kwam terug naar $22,5k, voordat het een groot deel van de rest van de dag zijwaarts handelde. Uiteindelijk daalde de koers tot ongeveer $22,4k rond het moment van schrijven.

Bitcoin beweegt nu ongemakkelijk boven de $22.000 steun. De cryptocurrency handelde de afgelopen dagen zijwaarts rond dit niveau, zelfs toen negatief nieuws de munt bleef plagen. Het Silvergate-schandaal is echter niet zo erg geweest als het andere negatieve nieuws in de afgelopen maanden. De stieren moeten zich hergroeperen, anders wordt het een open uitnodiging voor de beren om terug te slaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 433 miljard dollar en zijn aandeel in de cryptomarkt was 43,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven grotendeels stabiel aan het eind van de laatste 24 uur. De enige opmerkelijke prijsbewegingen waren Cardano (ADA, -1,3%), Litecoin (LTC, -2,3%) en OKB (OKB, -2,4%).

Cardano koers grafiek 

Yuga Labs komt met Bitcoin NFT's, maar ontvangt onmiddellijk kritiek

Yuga Labs, het bedrijf achter de beroemde BAYC NFT-collectie is weer in het nieuws. Deze keer hebben ze de allereerste NFT's met Bitcoin-inscriptie uitgebracht voor het grote publiek en niet iedereen neemt het nieuws goed op.

De cryptogemeenschap heeft vooral moeite met het feit dat de nieuwe collectie, Twelve Fold genaamd, is ingeschreven op de Bitcoin blockchain zelf, en nogal slecht. Het maakt gebruik van het Bitcoin ordinals protocol. De cryptogemeenschap had vooral moeite met het terugbetalingsproces voor niet-succesvolle biedingen, waarvan men verwachtte dat het er een aanzienlijk aantal zouden zijn vanwege de statuur van Yuga Labs.

Als deze inzameling echter succesvol is, zou dat een cascade van op Bitcoin ingeschreven NFT's kunnen starten en de vraag naar veel altcoins, die nuttig zijn geworden voor NFT-gebruik, daadwerkelijk kunnen verzwakken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram