Bitcoin koers beweegt rond $22k en het Witte Huis zegt de Silvergate-situatie in de gaten te houden

Bitcoin en Witte Huis 

Bitcoin wordt momenteel verhandelt rond de $22.000 op het moment van schrijven, na een licht negatieve laatste 24 uur. De Bitcoin koers beweegt zijwaarts boven $22k, ondanks het groeiende Silvergate-bankschandaal dat naar verwachting een negatieve invloed zal hebben op sommige crypto-gebruikers. Altcoins waren ook grotendeels lager. Daarover verderop meer.

Het Amerikaanse Witte Huis heeft verklaard dat het op de hoogte is van het Silvergate-schandaal en het nauwlettend in de gaten houdt. De woordvoerster die de president vertegenwoordigt, Karine Jean-Pierce, verklaarde dat een bank en een andere "grote cryptofirma", (vermoedelijk Coinbase) met aanzienlijke problemen kampen en dat zij het in de gaten blijft houden. Ze weigerde echter merkwaardig genoeg de naam van de Silvergate bank te noemen en probeerde de schuld af te schuiven op het Congres. Daarover later meer.

De eerste NFT's met Bitcoin-inscriptie van Yuga Labs hebben geleid tot een verkoop van meer dan 16,5 miljoen dollar in iets meer dan 24 uur. Meer dan 288 "ordinals" werden te koop aangeboden door de NFT-pionier. Een van de NFT's bracht meer dan 7 BTC ($154.000) op en is het duurste stuk uit deze collectie tot nu toe. De "TwelveFold" collectie bracht meer dan 735 Bitcoin op. De collectie heeft een aanzienlijke hoeveelheid geld opgebracht, zelfs nu de NFT-markt in het algemeen wat terug loopt. Yuga Labs doet zijn best om met innovatieve oplossingen en nieuwe ideeën voor NFT-consumenten te komen, maar hun reputatie heeft de laatste tijd een klap gekregen.

Bitcoin schommelt rond $22k

Bitcoin schommelt rond $22k na een licht bearish laatste 24 uur.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $22,4k. Het begon wat waarde te verliezen en zakte langzaam weg. In de middag, tijdens de speech van FED-voorzitter Powell voor het Amerikaanse congres, daalde de koers plotseling  scherp tot $ 21.940. Het herstelde echter weer even snel en schoot daarna direct door naar $ 22.480. Vervolgens is de koers weer in wat rustiger vaarwater terechtgekomen, maar het bleef wel langzaam dalen. Het dieptepunt lag vroeg in de ochtend rond $ 21.850. Op het moment van schrijven staat de koers op $

Bitcoin beweegt nu zijwaarts na een golf van negatief nieuws dat de beren heeft aangemoedigd. De cryptocurrency staart nerveus naar beneden, terwijl het probeert wat brandjes te blussen als gevolg van het recente Silvergate-probleem. De beren zullen naar verwachting de druk op de markt op korte termijn opvoeren en de koers verder naar beneden trekken. Het wordt interessant om te zien in hoeverre het Silvergate-probleem de markt verder kan beïnvloeden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 429 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt was 43,75%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen gingen met Bitcoin mee omlaag. De belangrijkste bewegers waren onder meer Ripple (XRP, 1,3%), Cardano (ADA, -2,5%), Polygon (MATIC, -2,6), Dogecoin (DOGE, -2,9%), Solana (SOL, -6%), Polkadot (DOT, -4%), Litecoin (LTC, -3,7%), Tron (TRX, -1,3%), Shiba Inu (SHIB, -3,1%), Avalanche (AVAX, -3,2%), Chainlink (LINK, -1,3%), Cosmos (ATOM, -3,6%).

Solana koers grafiek 

Witte Huis houdt de Silvergate-situatie in de gaten

Het kantoor van de Amerikaanse president volgt naar verluidt de hele Silvergate-situatie op de voet volgens woordvoerster Karine Jean-Pierce. Ze zei dat de recente financiële ellende van de bank de oorzaak was van nog een cryptobedrijf dat problemen had.

Ze zei:

"Dit is een president die herhaaldelijk het Congres heeft opgeroepen om actie te ondernemen om alledaagse Amerikanen te beschermen tegen het risico van digitale activa en hij zal dat blijven doen. We spreken niet met dit specifieke bedrijf zoals we dat ook niet met andere cryptocurrency bedrijven hebben gedaan, maar we zullen de berichten blijven volgen."

Coinbase was een van de grootste partners van Silvergate en het heeft onlangs aangekondigd de verbintenis met de bank te beëindigen. Het is echter nog onduidelijk hoeveel klanten getroffen zijn door deze beproeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram