Volgens verschillende analyses staat de Bitcoin koers op het punt om uit te breken

Whales doen bitcoin koers stijgen 

De cryptomarkt staat nooit echt stil, ook al lijkt het wel eens zo wanneer de volatiliteit laag is, zoals nu. Ondanks dat lijkt het erop dat de markt mogelijk in een opwaartse trend terecht zal komen. Aankopen van grote BTC bezitters geven namelijk aan dat de koers op korte termijn een trendbreuk zou kunnen vertonen na het herstel van BTC tot boven 10.700 dollar. In de afgelopen twee dagen steeg de Bitcoin koers aanzienlijk van $10.135 naar $10.930 op de belangrijkste beurzen.

De bekende whale clusters

Zoals bekend is een whale een belegger met een grote positie in Bitcoin. Op dit moment zijn er verschillende whale clusters te vinden. Deze clusters ontstaan wanneer deze grote beleggers Bitcoin accumuleren en hun posities gedurende een aanzienlijke periode niet liquideren. Dit geeft aan dat deze grote beleggers verwachten dat de BTC koers op korte termijn zal stijgen. Whalemap, een firma die de activiteit van de grote beleggers volgt, liet zien dat het er echt naar uitziet dat deze handelaren zich aan het voorbereiden zijn op  een komende bull run. Volgens hen zal op korte termijn het niveau van $10830 doorbroken moeten worden voordat BTC echt aan zijn opmars kan beginnen.

Optimistisch sentiment op de BTC markt

Volgens de analisten van Whalemap kan Bitcoin in een stijgend trend blijven zolang het boven de 10.407 dollar weet te blijven. De analisten benadrukten dat de trend suggereert dat "bulls hebben gewonnen", omdat het marktsentiment verbetert ten opzichte van de recente opleving. Zij verklaarden het volgende op hun website:

“Feels like bulls have won. Many supports below at $10,407 and $10,570 and volume profile support at $10,500. Should not be going below $10,407 to stay bullish.”

Veel handelaren zitten dus echt de markt in de gaten te houden om te zien of dit niveau onderhouden kan worden. Lukt dit dan zou de de volgende bull run in Bitcoin zomaar eens plaats kunnen vinden.

Koppelt de Bitcoin koers zich los van de goudprijs?

Een interessante ontwikkeling in de recente stijging van de Bitcoin koers is dat het zich lijkt los te koppelen van goud. Daar waar de goudprijs in de laatste dagen daalde, kwam BTC boven de $10.700 uit. Willy Woo, een on-chain analist, zei dat de ontkoppeling aangeeft dat het momentum van Bitcoin aan het versterken is. Hij zei het volgende hierover:

“Bitcoin will decouple from traditional markets soon, but driven by its internal adoption s-curve (think startup style growth) rather than changes in perceptions as a hedging instrument by traditional investors.”

Dit zou kunnen duiden op een positief toekomstperspectief op korte termijn. Ook lijkt het in lijn te zijn met wat de bekende Nederlandse Kwantitatieve analist PlanB hier recent over zei. Geredeneerd vanuit het Stock to Flow model verwacht hij dat Bitcoin op korte termijn gaat beginnen aan een nieuwe bull run, gebaseerd op voor Bitcoin specifieke vraag en aanbod ontwikkeling en dus onafhankelijk van macro-economische factoren of het sentiment op de financiële markten.

Nu zijn dit natuurlijk alleen nog maar voorspellingen. Het is de vraag hoe de markt zich werkelijk gaat ontwikkelen en wat we precies kunnen verwachten. Ook valt nog te bezien in hoeverre Bitcoin zich echt zal kunnen ontworstelen aan het heersende sentiment op de financiële markten. Maar voor mensen die op dit moment Bitcoin bezitten zijn bovenstaande voorspellingen in ieder geval een steuntje in de rug. En vergeet vooral niet dat beleggen een lange termijn bezigheid is. Een oefening in geduld.