Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin worstelt met $ 22k terwijl de Federal Reserve naar verwachting een renteverhoging zal aankondigen

procent teken wordt met boog omhoog geschoten 

Bitcoin vecht momenteel om zijn positie boven de $22.000 te behouden, aangezien vandaag opnieuw negatief nieuws voor de cryptomarkt kwam. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie wordt momenteel belaagd door negatief nieuws en kan onder de druk bezwijken. Altcoins boekten ook verliezen als gevolg van de marktsituatie. Daarover later meer.

Het belangrijkste slechte nieuws kwam van de Amerikaanse centrale bank, oftewel de Federal Reserve. Deze zal naar verwachting op 22 maart een scherpe renteverhoging aankondigen. De centrale bankorganisatie probeert de wijdverspreide inflatie die niet snel genoeg vertraagt, te beteugelen. De stap zal echter waarschijnlijk een negatieve invloed hebben op de markten en deze nemen daar al een voorschot op. Daarover later meer.

Een Amerikaanse rechtbank heeft de recente stap van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om de overname van Voyager door Binance.US te blokkeren, afgewezen. Dit betekent dat de deal naar verwachting in de nabije toekomst doorgaat als het plan niet opnieuw wordt aangevochten. Voyager is een van de grootste crypto-geldschieters in de branche en zoals de meesten van hen voelde het een enorme schok tijdens de berenmarkt van 2022 en dat liet een gat van meerdere miljarden dollars in zijn financiën achter. De overname door Binance.US maakte de zaak nog ingewikkelder, omdat het al tal van uitdagingen had met de toezichthouder en het voor de SEC niet meer dan normaal was om de strijd aan te gaan en het te stoppen. Nu is de situatie echter onverwachts omgeslagen ten gunste van Binance. Als onderdeel van de Binance-deal kan Voyager zijn gebruikers ongeveer 73% terugbetalen van wat ze hen verschuldigd zijn. Dit is aanzienlijk minder, maar velen zullen het accepteren gezien het soort problemen dat de kredietverstrekker op dit moment heeft. Velen zullen naar verwachting vasthouden aan hun crypto in de hoop op een toekomstige bull-run die door velen volgend jaar wordt verwacht.

Silvergate, de getroffen cryptobank met voormalige banden met Coinbase, is naar verluidt in gesprek met de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) om een sluiting te voorkomen. De stap wordt gezien als een wanhopige poging, aangezien de aandelen van de bank meer dan de helft van hun waarde hebben verloren en de bank snel insolvent wordt. Het valt nog te bezien hoeveel activa ze nog hebben.

Bitcoin worstelt om boven de $22k te blijven

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 22.000 op het moment van schrijven na een enigszins bearish dag. De cryptocurrency handelt zijwaarts na het boeken van vroege verliezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,3k. Het handelde slechts ongeveer een uur rond dat niveau voordat het begon met verliezen. De koers vond vlak voor middernacht onmiddellijk steun rond het niveau van $ 22.000 en herstelde zich in de nasleep ervan naar het cijfer van $ 22.200. Verder herstel bleek echter te veel gevraagd voor de beren en ze brachten de rest van de dag afwisselend door net boven het $22k level.

Bitcoin staat nu enorm onder druk van de beren. Dit komt doordat het recente nieuws niet al te best is en de beren worden daarmee dagelijks aangemoedigd. De steun van $ 22.000 zal naar verwachting in de nabije toekomst worden gebroken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 425 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,8%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken kleine verliezen

De meeste altcoin koersen stonden de afgelopen 24 uur in het rood. Opmerkelijke bewegers waren Ripple (XRP, 3,5%), Cardano (ADA, -2,8%), Dogecoin (DOGE, -2,2%), Polygon (MATIC, -6,1%), Solana (SOL, -7,3%), Polkadot ( DOT, -2,95%), Shiba Inu (SHIB, 4,8%), Litecoin (LTC, -3,5%), Avalanche (AVAX, -4,1%), Uniswap (UNI, -2,2%) en Cosmos (ATOM, -3,8%) ).

Ripple koers grafiek 

Federal Reserve kondigt naar verwachting een grote renteverhoging aan

De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting in de nabije toekomst, mogelijk rond 22 maart, een grote renteverhoging aankondigen. Deze stap zal de liquiditeit op de markt verder verkrappen, aangezien in plaats daarvan steeds meer kapitaal naar de rentemarkten zal gaan.

De stap werd verwacht omdat de inflatie van februari, ook wel consumentenprijsindex (CPI) genoemd, licht steeg ten opzichte van de voorgaande maand, wat volledig in strijd is met wat de Fed in het land probeert te bereiken. Ze zullen waarschijnlijk de tarieven blijven verhogen totdat de inflatie onder controle kan worden gehouden.

Aan de andere kant zal de economie hier waarschijnlijk enorm onder lijden. 2023 wordt naar verwachting een jaar van in het algemeen krimpende economieën.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram