Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin probeert vast te houden aan $ 20.000 en president Biden overweegt 30% belasting op Bitcoin Miners

President Biden en Bitcoin munt
Afbeeldingsbron: CoinCU News

 

De Bitcoin koers staat iets boven het niveau van $ 20.000 op het moment van schrijven. De leidende cryptovaluta lag gisteren opnieuw onder vuur, waarbij het tijdelijk een flink stuk onder de psychologisch belangrijke $20k grens kwam. Het slaagde er echter voorlopig in om op te veren en een verder verblijf onder de $ 20.000 te vermijden. Altcoins gaven aan het einde van de dag gemengde resultaten, aangezien sommige grote verliezen boekten terwijl andere enigszins stabiel waren. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse president Joe Biden wil naar verluidt een enorme belasting van 30% opleggen aan crypto-miners in het land. De industrie heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen, waardoor de VS een belangrijke bestemming is geworden voor BTC-miners van over de hele wereld. Het is echter mogelijk dat de dingen in de nabije toekomst niet zo geweldig voor hen zullen blijven in het Land van de vrije markteconomie. Daarover verderop meer.

Er wordt verwacht dat de Amerikaanse Federal Reserve een nieuw team zal vormen om de opkomende dreiging van stablecoins in de markt aan te pakken. De vicevoorzitter voor toezicht Michael Barr gaf onlangs zijn mening over de kwestie, samen met het nieuws over de oprichting van het toegewijde team. De Amerikaanse centrale bank maakt zich zorgen over de explosieve groei van stablecoins in het land en weet niet hoe ze de bedrijven moet reguleren. Het zijn in wezen banken, aangezien ze zelf transacties uitvoeren en daarbij dagelijks miljarden dollars verwerken. Dit heeft geresulteerd in een verminderde status van  reguliere banken en dat doet pijn. Het was dus logisch dat de Fed de discussie zou aangaan. Op dit moment hebben ze niet de capaciteit om achter stablecoins aan te gaan en van het nieuwe team wordt verwacht dat ze hen zullen helpen hun begrip m.b.t. deze sector te vergroten.

Bitcoin koers houdt met moeite vast aan $ 20.000 niveau

Bitcoin verandert momenteel van eigenaar rond het niveau van $ 20.000. De cryptocurrency ging gisteren en ook vandaag weer even, onder het belangrijke steunniveau, maar de beren konden de verliezen niet vasthouden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $20,2k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het gisteren om 1 uur 's nachts verliezen begon te boeken. De digitale valuta vertoonde een groot deel van de dag een licht neerwaartse trend. Het ging onder $20k rond 5 uur in de ochtend en zette zijn daling voort. Het plaatste net na de middag een 24-uurs dieptepunt van $ 19,6k. Verdere verliezen bleken te zwaar voor de beren om vol te houden en de wanhopige stieren zuchtten en steunden en slaagden erin om tegen het einde van de dag het niveau van $ 20.000 te heroveren.

Vooruitkijkend staat Bitcoin nu onder enorme druk van de beren, vooral vanwege de heersende marktomstandigheden. De cryptocurrency kon een beweging onder het niveau van $ 20.000 niet volhouden, maar dat was waarschijnlijk slechts een trailer van wat er in de nabije toekomst gaat komen. De Bitcoin koers zal naar verwachting de komende weken $ 19.000 bereiken, vooral in de aanloop naar de renteverhoging van 22 maart.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 385 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,9%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins geven gemengde signalen

Andere crypto koersen gaven een gemengd beeld van winnaars en verliezers. De belangrijkste bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 2,8%), Cardano (ADA, 1,5%), Polygon (MATIC, 3,2%), Solana (SOL, 4,3%), Polkadot (DOT, 1,4%), Tron (TRX, -2%), Litecoin (LTC, -7,6%), Uniswap (UNI, -2,4%) en Kosmos (ATOM, 0,6%).

Litecoin koers grafiek 

De Amerikaanse president wil Bitcoin Miners zwaar belasten

De bloeiende Amerikaanse crypto-mining-gemeenschap zou kunnen worden getroffen met een enorme belasting van 30% volgens rapporten afkomstig van het Amerikaanse Democratische kamp. Het voorstel maakt deel uit van een begrotingsmaatregel die tot doel heeft de mijnbouwsector op federaal niveau zwaar te belasten.

De nieuwe belastingmaatregel is door het Amerikaanse ministerie van Financiën bekendgemaakt in een werkdocument. In eerste instantie zullen de mijnbouwbedrijven 10% belasting moeten betalen over het elektriciteitsverbruik en dit zal de komende jaren oplopen tot 30%.

Het is duidelijk dat het primaire doel is om de vermeende dreiging van klimaatverandering die voortkomt uit cryptomining in het land te stoppen. Het rapport verklaarde:

"Een accijns op elektriciteitsverbruik door miners van digitale activa zou de mijnbouwactiviteit kunnen verminderen, samen met de bijbehorende milieueffecten en andere schade."

Het aspect klimaatverandering moet echter behoorlijk grondig worden bestudeerd, aangezien er tegenstrijdige opvattingen over bestaan. Het grootste deel van het crypto-energieverbruik is via hernieuwbare energiebronnen en machines worden met de tijd steeds efficiënter. De Amerikaanse regering moet er redelijk over zijn en een opkomende sector niet volledig vernietigen op basis van een sterk gehyped klimaatprobleem.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram