Altcoin Nieuws - De crypto-winter is helaas nog niet voorbij

Cryptomunten met een telefoon waarop staat: cryptocurrency news 

Net toen we dachten dat we uit de cryptowinter waren, trokken ze ons er weer in. Na een periode van toegenomen optimisme ondergaat het altcoin-ecosysteem nu een serieuze reality check. Voorzichtige opmerkingen van de Amerikaanse Fed-voorzitter Jerome Powell, onzekere situatie in de wereldeconomie en last but not least de voortdurende nasleep van de FTX-ondergang - al deze factoren zijn op het slechtst mogelijke moment gecombineerd en hebben een bloedbad veroorzaakt op de cryptomarkt. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken wat er aan de hand is met de altcoins!

Walvissen verkopen terwijl altcoin koersen dalen

On-chain analisten waarschuwden de cryptogemeenschap voor de toegenomen walvisactiviteit, en voorspelden dat grote spelers hun activa naar exchanges zouden verplaatsen om ze te verkopen. Het blijkt dat de waarschuwingen terecht waren - het lijkt erop dat de walvissen in een verkoopwoede zijn beland, en de prijzen van veel populaire altcoins ondergaan zware verliezen.

Kort voordat de uitverkoop begon, meldde de populaire on-chain analist Lookonchain dat een van de walvissen BTC en ETH ter waarde van meer dan 60 miljoen dollar had verkocht. Een andere altcoin expert, Ran Neuner van het Youtube kanaal Crypto Banter, beweert dat de hoofdschuldige voor de sell-off het cryptobedrijf Voyager is, dat zijn activa verkoopt om zijn schuld van $500 miljoen aan schuldeisers af te lossen.

Wat de waarheid ook is, en wie er ook echt verantwoordelijk is voor de situatie, feit is dat de altcoin-markt flinke schade oploopt. Ethereum (ETH) verloor bijna 9% van zijn marktkapitalisatie in de afgelopen 7 dagen, maar andere altcoins deden het veel slechter. Polygon (MATIC) daalde met 12%, Dogecoin (DOGE) met 15%, Polkadot (DOT) en Shiba Inu (SHIB) met ongeveer 11%, Uniswap (UNI) en Chainlink (LINK) met ongeveer 13%, Tron (TRX) met meer dan 17%. Van de grote altcoins is Litecoin (LTC) de slechtste performer - meer dan 25% van zijn market cap is in de afgelopen week verdampt.

Helaas ziet het er niet naar uit dat de sell-off voorbij is. Naarmate meer cryptobedrijven te maken krijgen met schulden en insolventie, kunnen ze gedwongen worden hun activa te lozen, wat kan leiden tot een besmettingseffect. Een groeiend aantal analisten is ervan overtuigd dat een verdere daling van Bitcoin tot onder $20.000 slechts een kwestie van tijd is, wat zou kunnen betekenen dat de cryptowinter misschien niet zo snel voorbij is als we hoopten.

Litecoin koers grafiekShibarium-hype faalt om prijs SHIB op te pompen

Shiba Inu, een van de meest populaire meme tokens op de markt, lijkt eindelijk klaar te zijn om zijn Layer 2 blockchain netwerk genaamd Shibarium uit te rollen. Volgens een aankondiging van het Shiba Inu-team wordt de bètaversie van Shibarium deze week verwacht.

Shibarium is gebouwd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van de Optimistic Rollups technologie, ontworpen om de transactiesnelheid te verhogen en de transactiekosten te verlagen. Shibarium is ook bedoeld om meer schaalbaarheid en interoperabiliteit te bieden, waardoor het voor ontwikkelaars gemakkelijker wordt om gedecentraliseerde toepassingen bovenop het netwerk te bouwen. Al deze veranderingen en upgrades zijn bedoeld om Shiba Inu uiteindelijk van het niveau van een eenvoudige meme coin te brengen naar het niveau van een krachtig blockchain-ecosysteem dat geavanceerde Web3-oplossingen kan accommoderen, vooral met betrekking tot de metaverse.

Hoewel Shiba Inu sinds zijn lancering in 2020 een enorme aanhang heeft gekregen, met een market cap die op zijn hoogtepunt de 10 miljard dollar heeft overschreden, heeft het project sindsdien zware tijden doorgemaakt. SHIB slaagt er niet in om zijn populairdere neef Dogecoin te overtreffen, en de interesse van investeerders in de meme munt lijkt steeds kleiner te worden.

Met de lancering van Shibarium hoopt Shiba Inu opnieuw een van de grote spelers in de blockchainruimte te worden. Helaas voor SHIB-beleggers slaagde het Shibarium-nieuws er niet in een positief momentum te genereren - misschien omdat het tijdstip van de aankondiging niet slechter kon zijn, want we zitten midden in een grote altcoin sell-off. Zelfs de meest toegewijde "Shibarmy"-leden lijken niet zo enthousiast over Shibarium, want SHIB is de afgelopen 7 dagen met meer dan 11% in prijs gedaald.

SHIB koers grafiekExchanges stoppen USDC-transfers terwijl andere Stablecoins moeite hebben om stabiel te blijven

Coinbase en Binance, twee van 's werelds toonaangevende cryptobeurzen, hebben snel actie ondernomen als reactie op het plotselinge depeggen van de USD Coin (USDC), die in prijs daalde na het nieuws over de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB). De conversie van USDC naar USD is tijdelijk uitgeschakeld en gebruikers worden verzocht te wachten tot maandag, wanneer de banken weer opengaan.

USDC is gedeponeerd op 11 maart, toen de prijs van de niet-zo-stabiele munt daalde tot $0,88. De munt lijkt zich nu langzaam te herstellen, met een huidige prijs van rond de $0,91. De depegging van USDC heeft echter ook andere stablecoins getroffen - DAI wordt momenteel verhandeld op ongeveer $0,93, en USDD op ongeveer $0,95. Gelukkig heeft de situatie de grootste stablecoin Tether (USDT) niet getroffen.

USDC koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram