Skip to main content

Bitcoin nieuws

Fed zorgt met nieuwe geldcreatie voor sterke Bitcoin rally

Jerome Powell achter geldpers 

Crypto-beleggers hebben weer reden tot optimisme. De prijs van Bitcoin is in de afgelopen zeven dagen met ruim 32 procent gestegen. De BTC koers staat op het moment van schrijven op $ 26.520. Dat is een winst van 7% in de afgelopen 24 uur. Ook Ethereum doet het goed en stijgt 5 % in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week is het met 23% gestegen. ETH wordt momenteel verhandeld op 1.742 dollar. Ook de rest van de cryptomarkt doet het goed. De koersstijgingen zijn het gevolg van de verhoging van de balans van de Amerikaanse Federal Reserve met 300 miljard dollar. Deze verhoging is het gevolg van het feit dat de Centrale Bank begon met geld bijdrukken om noodlijdende banken te redden na de noodlottige ineenstorting van Silicon Valley Bank en Signature Bank.

 

De Amerikaanse banken hebben $164,8 miljard geleend van de Amerikaanse Federal Reserve volgens een rapport. Dit is om de banken in staat te stellen om kortetermijnfinanciering voor hun behoeften te verkrijgen. In het kader van het nieuwe Bank Term Funding Program leende de Federal Reserve nog eens $11,9 miljard aan Amerikaanse banken na de ineenstorting van de Silicon Valley Bank. Dit was klaarblijkelijk nodig om ze in bedrijf te houden. Ook werd 142,8 miljard dollar verstrekt aan de federale toezichthouders of agentschappen om de twee in problemen verkerende banken te beheren.

Bitcoin koers grafiek 

De Fed laat de Bitcoin koers stijgen tot boven $26K na $300 miljard geldcreatie

BitMEX-medeoprichter Arthur Hayes is van mening dat Amerikaanse banken zich in een ernstige crisis bevinden. Hij onthulde verder dat banken 2,2 biljoen (2.200 miljard) dollar onder water staan op hun obligatieportefeuilles. Voor crypto is het echter een positief verhaal en het kan aanleiding zijn voor een nieuwe bullrun.

Cameron Winklevoss, de medeoprichter van crypto-beurs Gemini,  is van mening dat de verhoging van de balans van de Federal Reserve met 300 miljard dollar een nieuwe bullrun in Bitcoin zal veroorzaken. Hij denkt dan ook dat het tijd is om Bitcoin te kopen.

 

 

Ook de bekende Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe is positief over de huidige rally. Hij verwacht dat we op korte termijn naar $ 28k tot $ 30k kunnen mits we niet onder $ 26k zakken.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram