Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet voorbij $ 28.000

Bitcoin raket stijgt op 

Bitcoin schoot vlak voor publiceren van dit artikel voorbij de $28k weerstand en handelt nu dicht bij $28.5k. De Bitcoin koers beweegt momenteel sterk opwaarts, nu het gedijt op een nieuw gevonden bullish sentiment. Altcoins boekten ook winsten, maar konden die van Bitcoin opnieuw niet evenaren. Daarover later meer.

De vrees voor een ineenstorting van de banksector groeit. Onlangs bleek uit Google Trends dat zoekopdrachten naar "bankruns" en "bankencrisis" explosief zijn gestegen. Dit zou een kettingreactie van depositohouders van alle grote banken kunnen aanwakkeren, wat de boel nog erger kan maken. Daarover verderop meer.

De voorzitter van de Begrotingscommissie van de EU heeft ook opgeroepen tot een algemeen verbod op cryptocurrency in de economische zone. Johan Van Overtveldt, een lid uit België die momenteel de commissie voorzit, heeft verklaard dat er een volledig verbod op digitale valuta moet komen om te voorkomen dat de bankencrisis uit de hand loopt. Hij verklaarde: "als een regering drugs kan verbieden, moet ze ook crypto's verbieden".  Dit is diep geworteld in onwetendheid over de kwestie, aangezien de cryptosector een echte verstoorder van de economische ruimte is. Bovendien spreekt zijn aanpak om de bankencrisis en de cryptosector met elkaar in verband te brengen boekdelen over zijn gebrek aan inzicht in de materie. De banken gaan failliet door hun falend beleid en stijgende rente, niet omdat vrije burgers besluiten crypto aan te houden om zich in te dekken tegen het desastreuze beleid van overheden.

Bitcoin koers boven $28.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar op $28,4k op het moment van schrijven. De cryptocurrency ging eerder vandaag boven de $28k weerstand terwijl de trend zwaar verschoof in de richting van de stieren.

De laatste 24 uur begonnen met de  BTC koers op ongeveer $27,4k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het voor middernacht verliezen begon te boeken. Het viel terug naar het $27.000-niveau om 12 uur 's nachts, en ging zelfs even onder de nieuw gevonden steun. De vastberaden stieren slaagden er echter in de koers er weer boven te krijgen en handelden een groot deel van de dag zijwaarts rond de $27k. Om 14.50 uur in de middag begonnen de bulls langzaam de controle over de markt te heroveren. Ze passeerden de $28k weerstand om 17:45 PM in de avond en de koers handelt nu comfortabel daarboven.

De Bitcoin koers zit nu op een bullish traject en lijkt momenteel niet te vertragen. Wat interessant is, is dat Bitcoin op zichzelf goed presteert en dat de rest van de markt voor digitale valuta het moeilijk vindt om te reageren op zijn sterke groei. Het voor de hand liggende doelwit voor de stieren is nu de $30k weerstand. Volgens de laatste technische analyse kan het zelfs op korte termijn naar $ 35.000.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 549 miljard dollar en zijn aandeel in de cryptomarkt bedroeg 47,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine winsten

Andere cryptocurrencies reageerden traag op de bullish move van Bitcoin eerder vandaag. Maar sommige van hen schraapten zelf wat winst bij elkaar. Grote stijgers waren onder meer Ethereum (ETH, 2%), Ripple (XRP, 4,3%), Avalanche (AVAX, 3,5%) en Chainlink (LINK, 2,5%).

rij mensen voor bankgebouw 

Google Trends: aantal zoekopdrachten voor "bankruns" en "bankencrisis" exploderen

Google-zoekopdrachten zijn een nuttige manier om het publieke gevoel te bepalen. Momenteel heerst er angst voor een mogelijke ineenstorting van de banksector. Daarom exploderen zoekopdrachten als "bankruns" en "bankencrisis" over de hele wereld, vooral in de VS en Europa.

Een bankrun is vooral gevaarlijk voor de banksector, omdat het betekent dat een groot aantal mensen bij de bank opduikt en een opname eist, waardoor de liquiditeit van de bank verder wordt beperkt en de bank in wezen insolvent wordt als het te ver gaat.

Voor het publiek is het begrijpelijk omdat de banken failliet gaan, en als er genoeg failliet gaan, zullen de deposito's die zij aanhouden niet veel betekenis hebben, omdat zij hun geld niet zouden kunnen opnemen of zelfs gebruiken.

De crisis wordt met de dag erger. Eerder vandaag nog heeft een aantal middelgrote Amerikaanse banken de federale toezichthouder gevraagd alle deposito's voor 2 jaar te verzekeren. Dit is een wanhopige zet om de kapitaalvlucht uit kleinere banken te stoppen.

De cryptosector kan echt uitgroeien tot een levensredder voor veel burgers, omdat het een zelf-bancair alternatief biedt dat immuun is voor de ineenstorting van conventionele financiën en het bankwezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram