Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin deze week: Een weekendrally en 90 dagen om een koers van $1 miljoen te bereiken

Bitcoin koers naar $ 1 miljoen 

Bitcoin (BTC) sloot zojuist zijn grootste weekwinst in meer dan 12 maanden af, toen de benchmarkcrypto in het weekend kortstondig het prijsniveau van $28.000 opzocht. Ether (ETH) bereikte ook een year-to-date high, maar slaagde er niet in het prijsniveau van $1.800 vast te houden, nadat de cryptomarkt maandag terugtrok.

De cryptomarkten zijn de afgelopen weken sterk gestegen, samenvallend met wat een verslechterend wereldwijd financieel systeem lijkt te zijn. Met de ineenstorting van Silvergate Capital en Silicon Valley Bank, en met First Republic Bank en Credit Suisse aan de beademing, zijn investeerders actief op zoek gegaan naar alternatieve plaatsen om hun geld te parkeren. De weekendpomp heeft de totale cryptomarkt-kapitalisatie teruggestuurd naar meer dan $1 biljoen. Hoewel de afgelopen weken leuk waren, is de waarde van de cryptomarkt nog steeds bijna 40% lager dan een jaar geleden.

Veel van de large-cap crypto tokens stijgen naast mega-cap tech aandelen. De correlatie tussen Bitcoin en de NASDAQ index is goed gedocumenteerd. Het is geen verrassing dat de tech-index vorige week met 4,4% steeg, waarbij veel van de grote techbedrijven met meer dan 10% stegen. Dit wijst op het gebrek aan vertrouwen van beleggers in financiële aandelen, op een moment dat de wereldeconomie op een wankele voet blijft staan.

Een gok dat Bitcoin $1 miljoen bereikt in 90 dagen

Als je deze week op Crypto Twitter was, ben je zeker het grote koersdoel van $1 miljoen in de komende 90 dagen tegengekomen. De gewaagde voorspelling werd gedaan door Balaji Srinivasan, een angel investor en de voormalige CTO van Coinbase. Balaji is al lang een voorstander van Bitcoin, en zegt dat het de ultieme hedge is tegen hyperinflatie. Hij verwees naar de recente bankfaillissementen als de voorloper van wereldwijde hyperinflatie, en zijn bizarre koersdoel voor Bitcoin laat alleen maar zien hoe snel Balaji denkt dat de inflatie de wereldeconomie zal beïnvloeden.

Balaji Srinivasan
Balaji Srinivasan

 

Wat was de aanleiding voor Balaji's inzet? Het was een reactie op een tweet van James Medlock, een fervent belastingfanaat met een aanzienlijke aanhang op Twitter. In de oorspronkelijke post van Medlock stond dat hij met iedereen $1 miljoen zou wedden dat de VS niet tot hyperinflatie overgaat. Waarop Balaji's aanbod om $2 miljoen in te zetten als Medlock 1 Bitcoin kocht, volgde. Als de Bitcoin koers niet $1 miljoen is in 90 dagen, mag Medlock de $2 miljoen houden.

Balaji's weddenschap was het gesprek van Crypto Twitter in de afgelopen dagen, en heeft ongetwijfeld weer interesse in de markt gebracht. Balaji raadde ook aan dat iedereen Bitcoin blijft kopen omdat het een toekomstige hedge zal zijn tegen "hyperinflatie, geldontwaarding, het bevriezen van banken en inbeslagname van rijkdom". Ten tijde van dit schrijven heeft Binance CEO CZ aangeboden de derde partij te zijn voor de weddenschap.

Alle ogen gericht op de rente-aankondiging van de Fed op 22 maart

Opnieuw zal Federal Reserve Chairman Jerome Powell in de schijnwerpers staan als hij het FOMC-besluit over de laatste renteverhoging uitbrengt. Zowel aandelen- als cryptotraders hebben gedebatteerd over wat de beslissing zal zijn. Momenteel is de kans groot dat Powell een renteverhoging van 25 basispunten aankondigt, zelfs nu de financiële sector in beroering is.

Sommigen hebben gezegd dat maart een goed moment zou zijn voor de Fed om de renteverhogingen te pauzeren. De schade in de banksector is ongetwijfeld verergerd door de snelle verhogingen van de Fed. Een analist van Nomura meent zelfs dat Powell de rente met 25 basispunten zou kunnen verlagen. Dit was de minst populaire mening, hoewel opgemerkt moet worden dat het de eerste keer is dat een Fed Pivot als optie op tafel ligt.

Hoe zal dit de Bitcoin koers beïnvloeden? Op dit moment zou een verhoging met 25 basispunten waarschijnlijk niet veel turbulentie veroorzaken voor aandelen of crypto. Afgezien van de bankencrisis is de inflatie aan het dalen en andere centrale banken hebben hun eigen renteverhogingen al gepauzeerd. Een verrassingsverhoging van 50 basispunten zou zeker betekenen dat de zaken niet onder controle zijn. Dit zou waarschijnlijk leiden tot nog een daling van de aandelenmarkt, wat ook crypto zou kunnen meeslepen.

Terwijl sommige bekende cryptohandelaren en analisten wijzen op $30.000 als het volgende psychologische niveau voor Bitcoin, lijkt er een tegenstrijdig sentiment te zijn. Permabears geloven nog steeds dat de koers een correctie nodig heeft voordat hij weer omhoog gaat. Anderen, zoals de polariserende Scott Melker (de Wolf of All Streets) hebben al verklaard dat de Bitcoin bearmarkt voorbij is. Zoals altijd ligt de waarheid waarschijnlijk ergens in het midden. Het wordt een interessante week voor traders!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram