Bitcoin herstelt boven $28k en meer economen waarschuwen voor dreigende financiële crisis

man met neergaande grafiek boven zich 

Bitcoin handelt momenteel net boven $28.000, terwijl het de recente prijswinsten probeert te consolideren. Altcoins waren ook relatief stabiel, op een paar opvallende uitzonderingen na. Met name de Ripple koers steeg hard. Daarover verderop meer.

Steeds meer economen in de wereld waarschuwen voor een dreigende financiële ramp. Het recente faillissement van verschillende grote banken in de VS en Europa heeft de alarmbellen doen rinkelen in de financiële en economische wereld en velen denken dat de tijd rijp is voor een economische ramp op korte termijn. De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, heeft onlangs opgemerkt dat overheidsingrijpen bij de failliete banken noodzakelijk is om verdere instortingen van banken te voorkomen. Daarover later meer.

Nieuwe regelgeving in België dwingt crypto exchanges en aanbieders van wallet-diensten tot een aanzienlijke investeringswaarschuwing. De nieuwe regels werden al lang verwacht omdat veel beurzen voor digitale valuta FOMO (Fear Of Missing Out)-reclame maakten voor consumenten met weinig ervaring. Nu zullen ze verbale en op afbeeldingen gebaseerde waarschuwingen moeten weergeven tegen investeringen in de sector. De regels zullen naar verwachting in mei van dit jaar van kracht worden en we weten nog niet wat de exacte bewoordingen van deze waarschuwingen zullen zijn.

Bitcoin koers stabiel boven $28k

Bitcoin boekte eerder op de dag kleine winsten, terwijl de koers omhoog ging naar nieuwe hoogtepunten. De cryptocurrency maakt zich waarschijnlijk op voor een aanval op $30k, zo lijkt het.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $27,8k. Het handelde gedurende ongeveer 12 uur zijwaarts, zonder noemenswaardige prijsbewegingen tussendoor. Om 8 uur vanochtend probeerden de beren echter een comeback te maken en trokken de koers een paar uur naar $27,5k. Maar de stieren kwamen onmiddellijk weer in beeld en duwden de Bitcoin koers tegen 10.45 uur tot boven $28.000. Daarna hielden de stieren de touwtjes strak in handen en lieten de beren zelfs geen kleine comeback maken, terwijl ze van tijd tot tijd enkele kortstondige winsten boekten. Om 17.50 uur noteerde de koers een nieuw hoogtepunt van $28,5k, maar op het moment van schrijven is het terug gevallen naar $ 28,1k.

Bitcoin ziet er nu uiterst zelfverzekerd uit, nu het een beweging wil maken naar de $30k prijsweerstand. De bulls hebben de controle en ze hebben blijkbaar het momentum om dit te laten gebeuren, dus verwacht een moeilijke omgeving voor de bears op de korte termijn. De bulls zouden hier echter wat tijd kunnen nemen, want de weerstand van $30k is aanzienlijk en een doel voor de lange termijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 543 miljard dollar en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 47,4%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op een paar uitzonderingen na. Ripple (XRP, 25%) was de grootste stijger van vandaag nadat er licht positief nieuws kwam uit de lopende zaak tegen de SEC. Andere opvallende prijsstijgers waren Cardano (ADA, 5,5%), Solana (SOL, 2,3%) en Ethereum Classic (ETC, 2,3%).

Ripple koers grafiek

Meer economen waarschuwen voor dreigende economische instorting

Terwijl regeringen over de hele wereld snel in actie komen om de groeiende bankencrisis aan te pakken, is het duidelijk dat de situatie nog ernstiger is dan eerder werd gedacht. Onlangs hebben de economen Peter Schiff en David Rosenberg, beiden afzonderlijk, de wereld gewaarschuwd voor een dreigende crash landing van de economie.

Schiff is vooral berucht in de cryptogemeenschap vanwege zijn anti-cryptostandpunt. Hij is een goudliefhebber en gelooft in de suprematie van het gele metaal. Hij is echter nog steeds een bekend econoom en heeft verklaard dat de huidige groeiende crisis nog erger zou kunnen zijn dan de beruchte financiële crisis van 2008. Hij verklaarde ook dat toekomstige renteverhogingen door centrale banken nu zinloos zijn geworden.

Een groep economen heeft onlangs verklaard dat meer dan 186 banken op het punt staan de volgende Silicon Valley Bank te worden, die een paar weken geleden failliet ging, wat leidde tot een overname door de FDIC. Hoewel de regering lijkt te hopen op een snelle beheersing van de situatie, is de uitkomst nog steeds erg onzeker.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram