Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers corrigeert van hoogste punt in 9 maanden

 

De Bitcoin koers beweegt rond de $27,7k op het moment van schrijven, na een lichte correctie die volgde op de prijsstijging gisteren, toen de hoogste koers in 9 maanden werd neergezet van $28.800. Andere crypto koersen zakten ook wat terug in het kielzog van grote broer Bitcoin. Litecoin deed het daarentegen uitzonderlijk goed. Daarover verderop meer.

Kleine beleggers lijken zich nu op de markt te storten en veroorzaakten daarmee de recente stijging van de Bitcoin koers. Deze kopers betraden de markt vooral boven het niveau van $25k en zijn sindsdien zeer actief geweest, waardoor de koers verder steeg tot bijna $29k. Eén statistiek toont echter aan dat deze particulieren in de nabije toekomst met wat problemen te maken kunnen krijgen, omdat niet alle spelers op de markt crypto kopen tegen deze koersen. Daarover later meer.

De in beslag genomen Russische cryptocurrency exchange Bitzlato heeft gebruikers toegestaan om ongeveer 50% van hun fondsen uit te cashen. De exchange staat momenteel onder enorme druk, maar staat gebruikers toe hun geld op te nemen met behulp van de Telegram bot genaamd bz_phoenix_bot. De bot maakt automatische opnames voor gebruikers mogelijk en het is enige opluchting voor de gebruikers die betrokken waren bij de vermeende illegale Russische transacties van de beurs en de kruistocht van Europol ertegen. Het hoofd van Bitzlato werd gearresteerd in Oost-Europa en staat nu terecht voor sanctieschendingen in de EU. Het is nog steeds interessant om te zien wat voor fondsen het had en zelfs nu, met veel van zijn activa in beslag genomen door de autoriteiten, gaat het nog steeds 50% van de gebruikersfondsen terugbetalen.

Bitcoin koers zakt wat terug

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor $27,7k. De cryptocurrency moest gisteravond wat terrein prijsgeven na de renteverhoging van 0,25% in de VS.

De laatste 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $28.1k. Het handelde zijwaarts voor een groot deel van de dag. Het was pas tot 1 uur 's middags dat de stieren een beweging konden maken, zij het langzaam. De koers kwam snel daarna tot leven en bereikte om 15.50 uur een nieuw hoogste punt in 9 maanden van $28,8k. Het leek erop dat de weerstand van $29.000 kort daarna zou vallen, maar dat gebeurde niet. In plaats daarvan probeerden de beren wanhopig een comeback te maken en nu handelt de digitale munt rond $27,7k op het moment van schrijven.

De aanhoudende opwaartse beweging van Bitcoin maakt het interessant voor de tweede helft van de week. De bulls hebben hun aanwezigheid kenbaar gemaakt en maken kleine, maar berekende bewegingen verder en verder omhoog. De digitale munt gaat nu echter nog steeds langzaam vooruit en de weerstand van $29k houdt nu al een paar dagen stand. Die zal de komende dagen waarschijnlijk wijken, maar als de stieren op dit punt koudwatervrees krijgen, kan dat leiden tot een stabilisatie van de prijs of zelfs tot een verdere correctiez.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 545 miljard dollar en zijn aandeel in de cryptomarkt was 47,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins volgen Bitcoin naar beneden

Andere cryptocurrencies liepen de afgelopen 24 uur ook wat terug, op een paar uitzonderingen na. Belangrijke prijsmovers waren onder meer Ethereum (ETH, -2,1%), Binance Coin (BNB, -0,4%), Ripple (XRP, -2,3%), Cardano (ADA, 3,3%), Polygon (MATIC, -1,2%) en Solana (SOL, -2,9%), Litecoin (LTC, 13,3%).

Litecoin koers grafiek 

Kleine beleggers voeden deze bullrun terwijl grote spelers blijven verkopen

De recente vlaag van koopactiviteit van Bitcoin traders is grotendeels onevenredig, want het zijn in feite de kleine beleggers en niet de institutionele beleggers die groot inkopen en de markt verder en verder omhoog bewegen.

Grote beleggers houden zich naar verluidt gedeisd of verkopen zelfs hun cryptovoorraad om grote winsten te boeken. Dit detail is belangrijk omdat veel van de grote spelers niet geloven dat deze rally lang kan duren en zij profiteren ervan. Om de markt echt te laten exploderen, hebben we over het algemeen beide soorten beleggers nodig en dat zien we momenteel niet.

Portefeuilles met grote bedragen tussen 10-10.000 BTC hebben grotendeels niet deelgenomen aan de laatste rally. Het valt nog te bezien hoeveel meer retailbeleggers op dit moment in het spel zullen brengen. Zodra zij geen geld meer hebben, zou een prijscorrectie in het verschiet kunnen liggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram