Wrapped Bitcoin op het TRON-netwerk: Bitgo kondigt een partnerschap aan met TRON

Wrapped Bitcoin op Tron blockchain 

Sinds het begin van Bitcoin in 2009 zijn de verwerkingstijden en kosten van BTC-transacties enorm gegroeid. Veel mensen vinden de snelheid en kosten van Bitcoin-transacties onaanvaardbaar. Sommigen van hen gaan over op altcoins die betere parameters beloven, anderen zoeken naar manieren om de bruikbaarheid van Bitcoin te verbeteren door tweede laag en cross-chain oplossingen mogelijk te maken.

Wrapped Bitcoin (WBTC) 

Een van de meest populaire projecten om de functionaliteit van BTC-transacties te verbeteren, is Wrapped Bitcoin (WBTC), ontwikkeld door Bitgo, een bewaarbedrijf voor digitale activa. Wrapped Bitcoin heeft tot doel de transactietijden en kosten van BTC te verbeteren door middel van een concept dat bekend staat als tokenizing Bitcoin. Het idee achter wrapped of tokenized BTC is vergelijkbaar met op dollar gebaseerde stablecoins: een blockchain-netwerk gebruiken om een ​​token van stroom te voorzien dat de waarde 1: 1 koppelt aan de prijs van een bestaand product - in het geval van tokenized Bitcoins, aan de BTC koers.

Tot dusverre maakt WBTC gebruik van het Ethereum-netwerk. Op 24 september kondigde Bitgo aan over te gaan naar de TRC20-tokenstandaard om te profiteren van de hoge transactiesnelheid en lage kosten van de TRON-infrastructuur. Alle WBTC-tokens die op TRON worden geslagen, worden 1: 1 gekoppeld aan de waarde van BTC, en alle gestorte BTC wordt ondersteund door Bitgo.

Transactiesnelheid en kosten 

Het team achter Wrapped Bitcoin heeft opgemerkt dat de belangrijkste reden om WBTC op het TRON-netwerk te plaatsen, het verlagen van de tijd en kosten van transacties is. Mike Belshe, de CEO van Bitgo, heeft gezegd dat de verbeterde transactiesnelheid en verlaagde vergoedingen "nog meer mogelijkheden creëren voor gebruikers om uit te breiden naar andere ketens en hun BTC te tokeniseren op het TRON DApp-ecosysteem".

Justin Sun, oprichter van het TRON-project, zei dat het versterken van het TRON-netwerk met integrale cross-chain-oplossingen zoals WBTC door middel van de samenwerking met Bitgo, het DeFi-potentieel van TRON zal vergroten. Bovendien heeft Sun gezegd dat gebruikers Wrapped Bitcoin kunnen gebruiken op een gedecentraliseerde Justswap-exchange, vergelijkbaar met Uniswap, dat sinds de lancering al meer dan $ 100 miljoen aan dagelijks volume heeft behaald.

Sterke groei tokenized BTC 

Tokenizing Bitcoin wordt een steeds populairdere oplossing om het probleem van hoge Bitcoin-transactietijden en kosten op te lossen. Op dit moment bestaan ​​er meer dan twaalf verschillende tokenized Bitcoin-projecten, waarvan de meeste, zoals WBTC, renBTC, hBTC, sBTC, imBTC, pBTC, tBTC, tzBTC, btc2, op het Ethereum-netwerk.

Hoewel er nog meer tokenized Bitcoin-alternatieven zijn aangekondigd en naar verwachting in de nabije toekomst zullen worden gelanceerd, waaronder polkaBTC dat wordt ondersteund door het grote cryptocurrency-project Polkadot, lijkt de positie van Wrapped Bitcoin onbetwist. Volgens de gegevens van het blockchain-analysebedrijf Dune Analytics, vertegenwoordigt WBTC momenteel meer dan 73% van alle tokenized Bitcoin-activa.