Altcoin Nieuws - Do Kwon gearresteerd en SEC in de aanval

Cryptocurrency nieuws 

Het blijkt dat de mogelijkheid van een ernstige bankencrisis in de Verenigde Staten genoeg was om de blockchainindustrie een broodnodige impuls te geven. De prijs van Bitcoin bleef de afgelopen week stijgen tot hij uiteindelijk het niveau van $28.000 overschreed. Zoals het vaak het geval is, volgen andere cryptocurrencies de leider en stijgen ook. Het belangrijkste onderwerp van de week is echter iets anders - de cryptogemeenschap gonst van de gesprekken over de SEC en de arrestatie van oplichter Do Kwon. Laten we zonder verdere inleiding eens kijken naar het belangrijkste altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Terraform Labs oprichter Do Kwon gearresteerd in Montenegro

Door de ondergang van de FTX exchange werd Sam Bankman-Fried de belangrijkste schurk in de blockchainindustrie, waardoor de cryptogemeenschap een eerder schandaal - de ondergang van Terra (LUNA) - is vergeten. Strafrechtelijke autoriteiten hebben echter een goed geheugen, en Terraform Labs' oprichter Do Kwon werd donderdag in Montenegro gearresteerd.

Filip Adzic, minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, heeft donderdag bekendgemaakt dat de voormalige CEO van Terraform Labs is gearresteerd op de luchthaven van Podgorica. Volgens de aankondiging heeft Do Kwon onder een valse identiteit gereisd en vervalste documenten gebruikt.

In december 2021 werd Terra een van de top 10 grootste cryptocurrencies ter wereld. Slechts een paar maanden later, in mei 2022, stortte het hele ecosysteem van Terra plotseling in na de depegging (ontkoppeling van de USD) van Terra's stablecoin Terra USD (UST). De abrupte devaluatie van Terra werd "de grootste devaluatie in de geschiedenis" genoemd, en kostte investeerders meer dan 40 miljard dollar.

In september 2022 vaardigden de Zuid-Koreaanse autoriteiten een arrestatiebevel uit tegen Do Kwon, gevolgd door een internationaal arrestatiebevel van Interpol. Maandenlang was de cryptogemeenschap vol speculaties over de huidige locatie van de oprichter van Terra Labs. Op de lijst van mogelijke schuilplaatsen van Do Kwon stonden Singapore, Dubai en Servië, maar uiteindelijk is hij opgepakt in Montenegro.

De arrestatie van Do Kwon is niet het einde van de Terra-saga. Een dag na de arrestatie heeft Interpol officieel bevestigd dat de man die in Montenegro werd gearresteerd terwijl hij valse documenten gebruikte, werkelijk Do Kwon was. Zeer binnenkort zal het uitleveringsproces beginnen. We weten echter nog steeds niet waar het proces tegen de oprichter van Terraform Labs zal plaatsvinden, aangezien zowel Zuid-Korea als de VS om de uitlevering van Do Kwon zullen vragen.

Tron oprichter Justin Sun in juridische problemen

De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Justin Sun, de oprichter van Tron (TRX) en de Tron Foundation. De rechtszaak beschuldigt Sun van marktmanipulatie en het aanbieden van ongeregistreerde effecten. Hoewel het nieuws enige bezorgdheid heeft gewekt in de Tron gemeenschap, blijft de TRX koers tot nu toe stabiel, met Tron dat in de laatste 7 dagen slechts ongeveer 5% aan waarde verloor.

De SEC beweert dat Sun en zijn medewerkers, waaronder werknemers van de Tron Foundation en familieleden van Sun, betrokken waren bij een plan om de prijs van de cryptocurrency van Tron kunstmatig op te drijven door valse en misleidende verklaringen af te leggen en door in het geheim grote hoeveelheden TRX op verschillende beurzen te verhandelen om de prijs te manipuleren. De toezichthouder beweert ook dat Sun zijn eigendomsbelang in BitTorrent, dat Tron in 2018 had overgenomen, niet bekend heeft gemaakt.

Tron koers grafiek 

Sushi DAO aangepakt door de SEC

Tron is niet het enige project waar de SEC belangstelling voor heeft. Sushi DAO, de gedecentraliseerde autonome organisatie die in handen is van het Sushi platform (voorheen SushiSwap), heeft onthuld dat het onlangs een dagvaarding heeft ontvangen van de SEC. Er zijn geen details bekend gemaakt over de inhoud van de dagvaarding of de aanklacht waarmee Sushi wordt geconfronteerd.

Momenteel is de Sushi DAO bezig met het organiseren van een juridisch verdedigingsfonds. Als het voorstel betreffende het juridische verdedigingsfonds wordt goedgekeurd, zal Sushi DAO $3 miljoen USDT uit de reserves van de organisatie gebruiken om een fonds op te bouwen dat wordt gebruikt om Sushi DAO en haar leden te verdedigen tegen juridische stappen van de SEC.

Hoewel de SUSHI-koers voorlopig relatief stabiel blijft, lijkt het erop dat sommige SUSHI-walvissen al beginnen te panikeren. On-chain analyse platform Lookonchain heeft onthuld dat kort na de aankondiging betreffende de SEC dagvaarding, een grote SUSHI walvis meer dan 4 miljoen SUSHI tokens heeft unstaked, waarschijnlijk met de bedoeling ze te verkopen. Volgens sommige analisten kan dit het begin zijn van een massale uitverkoop van SUSHI, aangezien het er niet naar uitziet dat Sushi ooit zijn status als serieuze concurrent van Uniswap zal kunnen herwinnen.

Sushi koers grafiek

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram