Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers daalt plotseling naar $27.000 en de G7 werkt aan cryptoregulering

Bitcoin koers daalt 

Bitcoin handelt momenteel rond de $27k op het moment van schrijven, na een enigszins bearish dag. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie is licht in het defensief nadat het onder vuur kwam te liggen van de beren. Altcoins boekten ook wat verliezen toen ze de BTC koers naar beneden volgden.

Crypto-exchange Binance wordt aangeklaagd door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) wegens overtreding van de derivatenwetgeving. De belangrijkste beschuldiging is dat de exchange een illegaal derivatenhandelsplatform exploiteert en daar staan zware straffen op. Daarover later meer.

De G7 is begonnen te werken aan een nieuwe standaard voor cryptoregulering die de rest van de wereld kan volgen. De groep bestaat uit 7 van de grootste democratische economieën, waaronder de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Canada, Japan en de Europese Unie. De groep heeft gesproken over beteugeling van de cryptosector, maar een universele cryptoregeling is momenteel een moeilijk voorstel omdat deze landen het er waarschijnlijk niet over eens zullen worden. De VS geven de voorkeur aan een veel zachtere aanpak, terwijl de EU een harde regelgevingspositie inneemt. Japan bevindt zich enigszins in het midden. De G7-landen vinden dat ze het eens moeten worden over een gecombineerd kader dat vervolgens bij de rest van de wereld kan worden gelobbyd.

Bitcoin koers daalt naar $27k

Bitcoin is bij het ter perse gaan terug rond het steunniveau van $27k na een licht bearish optreden over de hele linie. De cryptocurrency heeft deze steun in het verleden goed verdedigd, maar een gebrek aan verdere vooruitgang zal de bulls waarschijnlijk opbreken.

De afgelopen 24 uur begon met de Bitcoin koers op ongeveer $27,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts, voordat het om 11 uur 's avonds een prijsherstel inzette. De koers slaagde erin de weerstand van $28.000 te raken, maar viel terug naar de vorige niveaus, nadat een verdere koersstijging werd afgewezen. Bitcoin handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond dit niveau. Om 4 uur 's middags kwam de cryptocurrency echter onder druk te staan van de beren en zij maakten onmiddellijk een beweging richting de $27k prijssteun. Ze doorbraken die even en brachten BTC naar $26,6k, maar dat bleek van korte duur. Het is sindsdien weer gestabiliseerd boven de belangrijke steun van $27k.

Voor de toekomst staat Bitcoin licht onder druk op $27k en dat is een beetje zorgwekkend voor de bulls. Zij moeten hun controle over de gang van zaken kunnen laten gelden. Anders zullen de beren weer in actie komen en verdere schade kunnen aanrichten. De grote steun van $27k is echter nog steeds niet doorbroken, dus we zouden een kleine patstelling kunnen zien, voordat er een beslissing komt welke kant het uit gaat.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 524 miljard dollar en zijn aandeel in de cryptomarkt bedroeg 47,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boekten verliezen

De meeste altcoin koersen boekten wat verliezen in de loop van de laatste 24 uur. Opmerkelijke prijsmovers waren onder meer Ethereum (ETH, -2,7%), Binance Coin (BNB, -6%), Ripple (XRP, 5,35%), Cardano (ADA, -3,5%), Dogecoin (DOGE, -2. 4%), Polygon (MATIC, -4,9%), Solana (SOL, -5%), Polkadot (DOT, -2,9%), Litecoin (LTC, -4,3%), Avalanche (AVAX, -3,5%) en Chainlink (LINK, -4,5%).

Ripple koers grafiek 

Amerikaanse toezichthouder op futures gaat achter Binance aan

De hoogste federale toezichthouder op grondstoffen en derivaten, de CFTC, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Binance wegens schending van de wet. De CFTC beweert dat de beurs ongeregistreerde en dus illegale handelsmogelijkheden in derivaten aanbiedt.

De stap volgt op soortgelijke recente rechtszaken van de Securities and Exchange Commission (SEC) die beweren dat de beurs de effectenwetgeving heeft geschonden en meer recentelijk haar stabiele munt Binance USD als doelwit heeft genomen. De twee federale toezichthouders staan op gespannen voet met elkaar wat betreft hun jurisdictie over de beurs, maar zullen die onderlinge strijd nu waarschijnlijk negeren om zich te concentreren op de taak die voor ze ligt: Binance onderwerpen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram