Skip to main content

Bitcoin nieuws

Vertienvoudiging Bitcoin koers in de komende 10 jaar is logisch volgens Bloomberg-analist

bitcoin koers vertienvoudiging

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Michael McGlone, senior grondstoffenanalist bij Bloomberg, is van mening dat een Bitcoin koers die in evenveel jaren meer dan 10 keer zoveel waard wordt, volkomen logisch is. McGlone maakte deze opmerkingen tijdens een interview met Cointelegraph op 16 september.

Er is een consensus in de Bitcoin-gemeenschap dat de cryptocurrency in de nabije toekomst een aanzienlijke prijsstijging zal zien. Over de datum waarop deze prijsstijging daadwerkelijk van start gaat wordt in deze kringen echter vaak gedebatteerd. Ook over de omvang van de volgende bull-run zijn de meningen verdeeld, waarbij sommige experts deze beperken tot $ 40.000, terwijl weer anderen denken dat de Bitcoin koers tot voorbij $ 100.000 kan stijgen, wat bijna 10 keer de huidige waarde is die rond $ 10.500 schommelt. McGlone brengt echter zijn analyse naar voren en is van mening dat een tienvoudige winst logischer zou kunnen zijn als deze over tien jaar zou worden gespreid.

Bloombergs geschiedenis van Bitcoin-scepticisme

Bloomberg, als nieuwsmedia platform, is in de loop der jaren grotendeels sceptisch geweest over Bitcoin. De oprichter van het platform, Michael Bloomberg, veracht naar verluidt de cryptocurrency en tijdens zijn korte presidentiële run in 2020 beloofde hij de crypto-sector, die hij 'veel hype, fraude en criminele activiteiten' noemde, zwaar te reguleren.

De twitter account van Michael Bloomberg werd eerder dit jaar ook gehackt als onderdeel van de Twitter-zwendel, waarbij de accounts van bekende persoonlijkheden werden gehackt en volgers werd gevraagd om Bitcoin op de opgegeven adressen te storten om ze te vermenigvuldigen. Hoewel het niet het Bitcoin-netwerk was dat werd gehackt, gaven mensen zoals gewoonlijk de schuld aan crypto en niet aan Twitter zelf die daadwerkelijk werd gehackt.

Zoals het geval is met veel nieuws bedrijven, volgt de Bloomberg-nieuwsgroep hun eigenaar in deze strijd en heeft ze er grotendeels voor gekozen, sceptisch nieuws over deze opkomende sector te publiceren.

Heeft Bloomberg de flexibiliteit om onafhankelijke meningen te hebben?

Maar het lijkt erop dat Bloomberg-nieuws nu zijn algemene standpunt over de cryptowereld verzacht. McGlone, een senior commodity- en cryptostrateeg bij Bloomberg Intelligence, een top marktanalysegroep, heeft alle lof heeft voor Bitcoin, maar hij gelooft niet dat de Bitcoin koers binnenkort 10 keer zo hoog zal staan.

McGlone zei:

"Ik ben al een tijdje optimistisch over Bitcoin…., Ik zie niets dan meer acceptatie en meer vraag… .., het belangrijkste voor mij aan Bitcoin is zijn unieke technologie…., 10x vermenigvuldigen in een jaar is gewoon te veel….., het heeft al een enorme opwaardering gehad. Het zal waarschijnlijk blijven doen wat het heeft gedaan, maar langzamer "

Hij bleef zijn bewering ondersteunen dat de 10 keer toename, mogelijk zelfs 50 keer toename, in de toekomst zal plaatsvinden, maar het zal veel meer tijd kosten om het daadwerkelijk te bereiken, aangezien Bitcoin nu een record lage volatiliteit en hoge acceptatie heeft. McGlone stelt dat een lage volatiliteit en aanhoudende prijsstijging over het algemeen een goede zaak is, aangezien het de investeerders vertrouwen en stabiliteit geeft. Hij is van mening dat het steeds kleiner wordende aanbod van cryptocurrency de sleutel is en dat het toekomstige generaties handelaren zal stimuleren om in Bitcoin te stappen en lange termijn-beloningen te krijgen van een beperkt aanbod, net als bij goud.

Conclusie

De voorspelling van McGlone is wat Bitcoin op de lange termijn daadwerkelijk zou kunnen helpen, maar het valt nog te bezien of dit daadwerkelijk zal gebeuren of niet. Het is logisch dat een activum dat in de loop van de tijd gestaag in waarde stijgt met een grotere acceptatie en marktpenetratie, de groei op een betere manier kan ondersteunen. In de loop van de tijd is Bitcoin echter extreem speculatief gebleken vanwege de plotselinge instroom van korte termijn handelaren. Ze komen binnen, ze verdienen geld en gaan dan over naar een ander bezit.

De reden waarom Bitcoin echter goed is voor de lange termijn, is dat ondanks dat deze speculanten de markt massaal beïnvloeden, elke bull-cyclus resulteert in hogere toppen en hogere dalen. Dus, als gevolg van toenemende acceptatie, komt de bodem waaronder Bitcoin niet niet meer zakt, steeds hoger te liggen. De trend is dat de laatste tijd zelfs conventionele analisten en fondsbeheerders met belangstelling naar Bitcoin kijken en het voor de lange termijn beginnen te prefereren.