Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt onder $27k maar herstelt snel tot boven $28.000

Bitcoin koers naar beneden en daarna omhoog 

De Bitcoin koers beweegt momenteel vlak boven $28.000 na een sterk herstel afgelopen nacht. Bitcoin moest gisteren flink wat verliezen incasseren en kwam daarbij tot onder $ 27k, maar gisteravond werd er een sterk herstel ingezet die de koers vanochtend op een hoogste punt van $ 28.166 bracht. De meeste altcoins veerden ook sterk op in navolging van de koersstijging van Bitcoin. Daarover verderop meer.

De grote internationale crypto-exchange Binance krijgt te maken krijgt met een nieuwe golf van beperkingen in de VS, nu het de strijd aangaat met toezichthouders aan de ene kant en de rechtbanken aan de andere kant. Onlangs heeft de hoogste toezichthouder op grondstoffen en futures, de CFTC, een nieuwe rechtszaak aangespannen tegen de beurs wegens overtreding van de derivatenwetgeving in het land. Daarnaast heeft een federale rechter de overname door Binance van een failliete cryptokredietverstrekker genaamd Voyager tijdelijk geblokkeerd. Het juridische team van Binance in de VS zal de komende tijd veel werk hebben. Daarover verderop meer.

Twee Republikeinse toppolitici in de VS zijn publiekelijk tegen de oprichting van een Central Bank Digital Currency (CBDC) in het land. Ron DeSantis, de gouverneur van Florida die de volgende president van de Verenigde Staten zou kunnen worden, en Ted Cruz, een prominente senator uit Texas hebben beiden hun bezorgdheid geuit over een toekomstige USD stablecoin die door de overheid wordt gesteund. De twee machthebbers zeggen dat deze stap de federale overheid meer macht zou kunnen geven waarmee ze het volk meer zou kunnen controleren. Er zou echter een andere reden kunnen zijn voor hun protest, aangezien de particuliere markt voor stablecoins in de VS zeer sterk is, met inbegrip van die van USD Tether, USD Coin, Gemini Dollar en anderen. Naar verluidt doneren zij zwaar aan politici, omdat zij de ontwikkeling van een digitale dollar willen tegenhouden, waardoor hun eigen particuliere stablecoin niet meer kan concurreren.

Bitcoin koers herstelt sterk van daling onder $27k

Bitcoin wisselt van eigenaar op ongeveer $28k na een sterke comeback vannacht. De koers gleed gisteren onder $27k en dat bracht wat bezorgdheid in de markt m.b.t. de huidige korte termijn bullish setup.

De laatste 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $27,1k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts rond de $27k. De koers maakte meerdere kleine bewegingen onder het $27k-niveau, maar die werden onmiddellijk tenietgedaan door de oplettende stieren. Gisteren, om 10:40 uur in de ochtend, begon de digitale munt echter echt een beweging te maken onder de nieuwe steun. Het daalde onmiddellijk tot ongeveer $26,6k, maar ging er niet verder onder. In de avond kwam er een herstel tot boven $27.000 en vanochtend vroeg ging de koers weer sterk omhoog en bereikte een waarde van $ 28.166.

De afgelopen dagen stond de Bitcoin koers wat onder druk van de beren, maar het heeft de afgelopen uren een goede comeback gemaakt. De bulls moeten nu een duidelijke beweging boven $29k maken om aale overgebleven zorgen omtrent een verdere daling zorgen teniet te doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $542 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 47,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen stijgen mee met Bitcoin

Andere crypto koersen volgden Bitcoin omhoog en lieten mooie stijgingen zien. Ripple (XRP, 12,3%) vliegt de laatste tijd omhoog en zette ook nu weer zijn stijging voort. Andere opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 4,5%), Cardano (ADA, 8%), Polygon (MATIC, 8%), Solana (SOL, 5,7%), Polkadot (DOT, 5,9%) en Cosmos (ATOM, 3%).

Ripple koers grafiek 

Amerikaanse autoriteiten richten hun pijlen op Binance

De Amerikaanse autoriteiten staan blijkbaar te popelen om Binance en zijn enorme crypto-beursbedrijf aan te pakken. Nadat de Amerikaanse SEC vorige maand een grote rechtszaak aanspande tegen haar digitale dollar (Binance USD), is het nu de beurt aan de Commodities and Futures Regulator (CFTC) en zij beschuldigen de beurs nu van het overtreden van de derivatenwetgeving.

Er wordt verwacht dat de CFTC meer gewicht in de schaal zal leggen, omdat zij zich meestal terughoudend opstelt als het gaat om regulering van crypto's, ondanks het feit dat zij werkelijk het recht hebben om ze te reguleren. Maar zelfs zij houden zich nu niet in tegen de beurs.

De juridische stappen volgen op een belangrijke hoorzitting in het Amerikaanse Congres in Washington waarin het Chinese sociale medium Tik Tok zwaar werd bekritiseerd van beide kanten van het politieke spectrum en een mogelijk verbod tegemoet kan zien. Hoewel Binance nooit op het Chinese vasteland gevestigd is geweest, is het nog steeds afkomstig uit het Chinese Hongkong en zou het mogelijk te maken kunnen krijgen met een direct gevolg van het feit dat Chinese bedrijven in de VS momenteel het doelwit zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram