Skip to main content

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin klaar voor zijn volgende Bull Run?

3 Bitcoin munten met schaduw van een stier 

Tot nu toe in 2023 is de uptrend van de Bitcoin koers meedogenloos geweest. De bulls waren oppermachtig en de blue-chip cryptocurrency heeft het prijsniveau van USD 28.000 en vannacht zelfs $ 29.000 heroverd en is nu met meer dan 71% gestegen tot nu toe. De prestatie van Bitcoin volgt op een van de slechtste jaren voor risicovolle activa sinds de wereldwijde financiële crisis in 2008. Als we uitzoomen, zien we dat Bitcoin de afgelopen 52 weken nog steeds met ongeveer 35% is gedaald.

Bitcoin koers grafiek 

Met wat lijkt op een dreigende wereldwijde recessie en een wereldwijde bankencrisis, voorspellen velen dat andere activa zoals aandelen een verdere correctie zullen meemaken in 2023. Dus waarom bereiden Bitcoin-stieren zich nog steeds voor op de volgende hausse?

Technische indicatoren wijzen op bullish sentiment voor Bitcoin

Nu de maand maart vrijdag ten einde loopt, staat Bitcoin op het punt zijn beste kwartaal in meer dan twee jaar neer te zetten. Wat misschien nog belangrijker is, is dat velen erop hebben gewezen dat Bitcoin klaar is om maart af te sluiten met zijn derde opeenvolgende groene maand-candle. De afgelopen drie keer dat dit gebeurde, in 2012, 2016 en 2019, betekende dit het begin van een nieuwe bull-markt voor Bitcoin.

Bitcoin Archive (@BTC_Archive), een populair Twitter-account met meer dan 1,2 miljoen volgers, schetste de grafiek in deze tweet: https://twitter.com/BTC_Archive/status/1640692717733724160

Start van Bitcoin bullmarkets door de jaren heen

Bitcoin wint terwijl het banksysteem afbrokkelt

Veel van de huidige aantrekkingskracht van Bitcoin draait om de voortdurende problemen van de wereldwijde banksector. Deze maand alleen al zijn Silvergate Capital, Signature Bank, First Republic Bank, PacWest Bancorp en Credit Suisse geïmplodeerd. Geruchten over andere banken, zoals Deutsche Bank en Charles Schwab, die ook in financiële moeilijkheden verkeren, doen de ronde.

Voor velen blijft Bitcoin de veiligste valuta in een tijd waarin geld op banken verre van veilig is. De laatste economische gegevens van de Amerikaanse Consumer Confidence Index voor maart kwamen hoger uit dan verwacht. Ook werd een neerwaartse trend van de voorgaande twee maanden omgebogen. Wanneer het consumentenvertrouwen stijgt, is de veronderstelling dat er meer geld wordt uitgegeven, wat de economie kan stimuleren. Hierdoor stijgen activa, zoals Bitcoin, in relatieve waarde.

Dan is er nog de olifant in de cryptokamer op dit moment: de rechtszaak van de CFTC tegen Binance en CZ. Ondanks de potentiële gevolgen haalden Bitcoin traders hun schouders op over het nieuws en duwden de prijs met nog eens $1.000 omhoog. Na al het vreselijke nieuws in de crypto-industrie van het afgelopen jaar lijkt het erop dat de toegenomen regelgeving in de VS niet genoeg is om traders af te schrikken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram