Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan $ 29k niet vasthouden en daalt naar $ 27.500

Bitcoin koers daalt 

Bitcoin wordt op dit moment onder de $28k verhandeld. De Bitcoin koers is wat gedaald, maar lijkt wat steun te vinden op $ 27.680. Gisteren slaagde het er eerder op de dag in om een nieuwe 9-maands high van $29,2k te bereiken, maar kon dat niveau niet vasthouden. Andere crypto koersen staan overwegend in de min. Daarover verderop meer.

Overheden wereldwijd vragen steeds meer gegevens op bij grote techbedrijven. Onlangs werd in een onderzoek geschat dat hun verzoeken op jaarbasis met ongeveer 25% zijn toegenomen. Deze ontwikkeling is afkeurenswaardig en laat zien hoezeer tech-bedrijven een stroman zijn als het gaat om het omgaan met gevoelige privégegevens van gebruikers. Daarover verderop meer.

Het Deense Hooggerechtshof heeft onlangs beslist dat cryptowinsten in bepaalde gevallen belastbaar zijn. Het hof behandelde twee verzoekschriften over de belastbaarheid van winsten uit Bitcoin mining en spothandel. Hoewel het hooggerechtshof afzag van het noemen van alle winsten uit de handel in crypto's als belastbaar inkomen, was het het eens met de aanklagers dat bepaalde soorten winsten onderhevig zijn aan vermogenswinstbelasting (CGT). Denemarken heeft naar verluidt enkele van de hoogste belastingtarieven op cryptowinsten, voornamelijk rond de 37%, maar het kan oplopen tot 52%.

De Amerikaanse acteur Matt Damon heeft gereageerd op een FTX-reclame die ironisch genoeg slechts enkele dagen voor het faillissement van het bedrijf werd uitgezonden. De acteur ontving naar verluidt meer dan een miljoen dollar voor de reclame. Damon beweerde echter in een recente video dat de opbrengst naar de non-profit organisatie water.org ging en dat hij dit deed omdat de liefdadigheidsinstelling een moeilijk jaar had met een laag aantal donaties.

Bitcoin koers zakt onder $28.000

Bitcoin wisselt van eigenaar rond de $27,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeerde zijn handen te leggen op een flinke beweging verder daarboven, maar faalde boven $29k.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers op ongeveer $28,7k. De koers begon vanaf dat moment langzaam te dalen, maar vanaf het middaguur versnelde de daling. De Bitcoin koers bereikte een dieptepunt van $ 27680 om half 8 s ’avonds, waarna het weer wat op begon te lopen. Het kwam echter niet verder dan $ 28.360 rond 3 uur s ’nachts. Daarna zette wederom een daling in die leidde tot een dieptepunt vanochtend van iets meer dan $ 27,5k. Op het moment van schrijven zijn we daar iets van opgeveerd.

De nieuwe 9-maands high van $29,2k, gisteren aan het begin van de dag, was iets om te vieren voor de bulls. Het feest duurde echter maar kort, want de cryptocurrency dook terug naar eerdere steunniveaus en is nu zelfs onder de $28k gedoken. De stieren moeten grip krijgen op de zaak en een beweging maken naar $30k. Anders zullen de beren dit zien als een onhoudbare prijsstijging en opnieuw toeslaan.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 537 miljard dollar en het aandeel van Bitcoin bedroeg 47,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen grotendeels lager

Andere crypto koersen waren grotendeels lager aan het einde van de afgelopen 24 uur. Opmerkelijke prijsbewegingen waren onder meer Ripple (XRP, -0,1%), Cardano (ADA, 1,5%), Dogecoin (DOGE, -1,2%), Polygon (MATIC, -2,9%), Solana (SOL, -2,8%), Polkadot (DOT, 1,1%), Litecoin (LTC, -2,4%), en Shiba Inu (SHIB, -0,7%).

MATIC koers grafiek 

Aantal overheidsverzoeken aan Big Tech om persoonlijke informatie stijgt met 25%

Volgens een recent rapport van SurfShark zijn de overheidsverzoeken aan Big Tech bedrijven om gevoelige persoonlijke gebruikersgegevens op jaarbasis aanzienlijk toegenomen. De dataverzoeken zijn in 2021 met 25% gestegen. 2020 meldde de grootste stijging ooit van 38%.

De bedrijven die om gegevens werden gevraagd waren onder meer Meta, Microsoft, Google en Apple. Meta bleef het meest gevraagde social media platform, goed voor 40% van alle verzoeken alleen.2

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram