Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $28.000 en onrust rond Artificial Intelligence (AI)

AI robothand komt uit computerscherm en steekt middelvinger op  

Bitcoin handelt momenteel rond de $28,4k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie handelt consequent boven de belangrijke steun van $28k, maar verdere vooruitgang blijkt moeilijk haalbaar. Altcoins waren grotendeels ook grotendeels stabiel, op een paar uitzonderingen na. Daarover verderop meer.

Ander nieuws: Italië heeft het revolutionaire AI-programma ChatGPT verboden. De Italiaanse regering verbood de chatbot nadat de privégegevens van een gebruiker aan een andere gebruiker waren onthuld, wat een grote inbreuk vormde op de privacywetgeving in het land en in de EU. De maatregel volgt op een golf van verzet tegen het krachtige AI-programma. Tesla en Twitter CEO Elon Musk en Apple pionier Steven Wozniak hebben een petitie ingediend om de gevaarlijke AI ontwikkeling te stoppen. Daarover verderop meer.

Het cryptonieuwsplatform Block krimpt zijn personeelsbestand in wegens de toenemende druk als gevolg van banden met de in ongenade gevallen FTX ex-CEO Sam Bankman-Fried (SBF). De connectie laat zien hoe onethisch de hele operatie van het frauduleuze bedrijf was, aangezien het een connectie had met mediahuizen, influencers en andere promotors. SBF gebruikte al deze connecties om zijn zwendel uitgebreid te promoten en de publieke opinie in zijn voordeel te doen keren. SBF wacht momenteel een proces af in de Verenigde Staten en kan maar liefst 111 jaar achter de tralies krijgen voor zijn uitgebreide frauduleuze en illegale activiteiten.

Bitcoin koers boven $ 28.000

Bitcoin wisselt momenteel van hand op ongeveer $28,4k. De cryptocurrency handelt zijwaarts na een herstel boven het belangrijke $ 28k-niveau.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $28,2k. De koers begon onmiddellijk kleine verliezen te boeken. Het ging onder de $28k steun en noteerde een dieptepunt van $27,6k in het proces om 9 uur gisterochtend. Maar de beren werden op dit punt gestopt en de koers bracht gisteren een groot deel van de dag door in herstelmodus. De cryptocurrency ging boven het $28k niveau in de middag en bereikte zelfs $28,6k om 4 uur in de middag. Een beweging naar $29k bleef echter uit en de koers keerde terug naar $28,4k. Daar is het sindsdien gebleven.

De Bitcoin koers beweegt nu zijwaarts na een relatief gemengde dag gisteren, waarin een beweging onder $28.000 werd tenietgedaan door de bulls en zij erin slaagden de koers terug te trekken naar meer comfortabele niveaus. De bulls begrijpen echter dat ze de BTC koers verder omhoog moeten duwen, anders verliezen ze het momentum van de afgelopen maand. Een beweging naar $30k is nodig om de korte termijntrend stevig in het voordeel van de stieren te vestigen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 547 miljard dollar en zijn aandeel in de cryptomarkt bedroeg 47,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Belangrijke bewegers waren onder meer Ethereum (ETH, 2%), Cardano (ADA, 2,2%), Dogecoin (DOGE, 3,5%), Solana (SOL, 3,9%), Polkadot (DOT, 0,9%), Litecoin (LTC, 5,6%), Shiba Inu (SHIB, 2,1%), Tron (TRX, 1,3%), Avalanche (AVAX, 2,6%), Chainlink (LINK, 1,4%) en Uniswap (UNI, 2,85%).

Litecoin koers grafiek 

Italië blokkeert ChatGPT terwijl verzet tegen ongecontroleerde AI groeit

De Italiaanse datawacht heeft de toegang tot ChatGPT in het land geblokkeerd nadat gevoelige gebruikersgegevens door het AI-programma werden gekraakt en aan een andere gebruiker werden doorgegeven. De krachtige AI-tool is de afgelopen maanden een openbaring geweest, maar heeft ook zijn problemen gehad. Dit datalek is daarvan de belangrijkste.

Het moederbedrijf Open AI heeft gereageerd op het datalek en verklaard dat de hoeveelheid gelekte gegevens erg klein was. Het bedrijf verklaarde de zaken zeer serieus te nemen.

Elon Musk, die een investeerder is in Open AI heeft samen met verschillende andere topbestuurders een team gevormd om de snelle ongecontroleerde opmars van chatbots die krachtiger zijn dan ChatGPT te pauzeren. Hij schreef een open brief waaruit de risico's blijken van de snelle ontwikkeling van AI. Andere vernieuwers bekritiseerden deze zet en stelden dat angst de vooruitgang niet in de weg mag staan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram