Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt tot boven $ 28k na koersdip vannacht

Bitcoin munt met opverende koersgrafiek 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 28,1k op het moment van schrijven na een plotselinge dip in de koers afgelopen nacht, waarbij de koers even $ 27.600 aantikte. De Bitcoin koers bewoog gisteren voornamelijk zijwaarts nadat verdere prijsstijgingen moeilijk te behalen bleken te zijn. Vannacht zagen de beren dus even hun kans schoon en trokken de koers even flink naar beneden. Altcoins ondergingen grotendeels hetzelfde lot, maar ook daar is inmiddels weer herstel opgetreden. Daarover verderop meer.

Een recordaantal Bitcoin-geldautomaten is de afgelopen maand offline gegaan, wat heeft geleid tot twijfels over de nabije toekomst van de sector. In deze periode gingen ongeveer 3600 geldautomaten offline, zo blijkt uit statistieken van melddienst Coin ATM Radar. Daarover verderop meer.

Een analist is van mening dat als de VS hard blijft optreden tegen de digitale valuta-scene, de kans groot is dat de industrie naar Hong Kong zal verhuizen. De vrees geuit door Ambre Soubiran, CEO van Kaiko, in een recent bericht in de Wall Street Journal. De angst werd ook gedeeld door Coinbase, een van de grootste crypto-exchanges in de VS. De cryptobedrijven intensiveren de PR- en lobby-inspanningen terwijl het anti-crypto-sentiment in het Amerikaanse Capitool tot een kookpunt komt. Wetgevers stellen openlijk voor om crypto te verbieden en dat is nog niet eerder in de geschiedenis gebeurd.

Bitcoin koers herstelt tot boven $ 28.000 na daling vannacht

Bitcoin was eerder gisteren grotendeels stabiel boven de steun van $ 28k. Vannacht echter maakte de koers een uitstapje naar lagere niveau’s, maar inmiddels zijn we weer terug boven $ 28k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,4k. Het begon heel licht te stijgen en bereikte net na middernacht $ 28,55k. Dit was echter het meeste dat de stieren deze dag zouden doen. De index begon langzaam terug te schalen naar de steun van $ 28.000. Het leed de eerste grote prijsdaling om 16:50 uur, toen de digitale valuta verderop in een flits zakte en het steunniveau van $ 28k testte. De stieren waren echter sterk genoeg om dit te stoppen. Vannacht echter sloegen de beren toch toe en wisten de koers een flink stuk naar beneden te trekken tot $27.560.

Vanochtend trad er een snel en sterk herstel op  en op het moment van schrijven bevindt de Bitcoin koers zich weer confortabel boven het $ 28k niveau. Verdere vooruitgang lijkt echter vooralsnog moeilijk te bereiken. Toch zal Bitcoin snel boven $ 29.000 moeten klimmen, maar de tijd dringt voor de stieren. Ze moeten niet te lang wachten om een duidelijke stap boven de $ 29.000 maken of opnieuw een daling onder de $ 28.000 riskeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 542 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,75%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels lager. De meest opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, 0,3%), Cardano (ADA, 2,9%), Dogecoin (DOGE, -6%), Solana (SOL, -3,5%), Shiba Inu (SHIB, -4,1%), Avalanche (AVAX, -2,8%), Chainlink (LINK, -2,8%) en Uniswap (UNI, -1,6%).

Dogecoin koers grafiek 

Recordaantal Bitcoin-geldautomaten gaat offline

Crypto ATM-rapportagebedrijf Coin ATM Radar heeft aangetoond dat alleen al in de afgelopen maand meer dan 3600 van dergelijke machines offline zijn gegaan. Deze ontwikkeling volgt een trend van negatieve groei voor de Bitcoin ATM-sector in de aanhoudende bearmarkt.

Vorige maand werd het echter nog erger, toen 3.627 machines werden gesloten in maart 2023. Dit is het hoogste niveau dat de wereld heeft gezien sinds de crypto-ATM-scene in 2015 werd gevolgd.

Dit toont aan dat de bearmarkt niet aardig is voor Bitcoin-geldautomaten. Een deel van de reden achter deze neerwaartse trend is dat geldautomaten hoge kosten hebben en transacties daardoor minder lucratief maken. Tegenwoordig is het digitaal verkopen van crypto veel gemakkelijker geworden en kan men transacties met banken krijgen, wat resulteert in een verminderde behoefte aan echte fysieke geldkiosken. Het valt nog te bezien hoe Bitcoin-geldautomaten in de toekomst zullen overleven, aangezien contant geld steeds meer wordt gedigitaliseerd met Central Bank Digital Currencies (CBDC's) om de hoek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram