Bitcoin worstelt om boven de $28k te blijven terwijl nog een econoom een bankencrisis voorspelt

Krant met vergrootglas erboven

De Bitcoin koers beweegt momenteel iets onder de $28.000 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert het hoofd boven water te houden terwijl verdere vooruitgang opnieuw niet lijkt te vlotten. De meeste altcoins waren aan het einde van de dag grotendeels lager. Daarover verderop meer.

De bekende econoom en gerenommeerde brenger van slecht nieuws, Nouriel Roubini, ook bekend als Dr. Doom, heeft een grote ineenstorting van het bankwezen voorspeld. Roubini verklaarde dat de meeste Amerikaanse banken sowieso technisch insolvent zijn en andere, mogelijk honderden, volledig. Dr. Doom voorspelt de ondergang voor conventionele financiën. Daarover later meer.

Saudi-Arabië en de rest van de olierijke OPEC landen hebben verdere productverlagingen aangekondigd om de olieprijs te helpen opdrijven. Deze ontwikkeling zal zorgen voor een oplopende prijs voor de fossiele brandstof en wordt gezien als een directe antithese van het huidige Amerikaanse beleid. De Amerikaanse regering was in het geheim in gesprek met Saoedi-Arabië, de meest dominante macht in de OPEC, en wilde dat de productie op het huidige niveau zou worden voortgezet. De VS willen dat de prijs daalt om daarmee grote schade aan te richten aan de Russische oorlogsinspanningen in Oekraïne, die voornamelijk worden gefinancierd door olieverkopen over de hele wereld. De Amerikaanse inspanningen worden echter onverwachts niet gehonoreerd door het Midden-Oosten en andere grote olieproducenten. Dit zou de dollar mogelijk verder kunnen verzwakken.

Bitcoin koers ongemakkelijk rond $ 28k

De Bitcoin koers staat iets lager op $ 27,8k op het moment van schrijven, na een dag van relatieve inactiviteit. De cryptocurrency doet zijn best om boven het huidige steunniveau te blijven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $28,1k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het regelmatig onder het $ 28k-cijfer begon te komen. Om 03.30 uur 's ochtends zakte de koers onder de belangrijkste steun en bereikte $ 27,7k. Het handelde daar een tijdje voordat het om 9.30 uur weer naar boven begon te klimmen. Het registreerde een halfslachtige prijsstijging tot $ 28,3k. De stieren kwamen echter opnieuw in de problemen en zakten terug naar $ 27.700 tegen de avond.

Bitcoin handelt zijwaarts, maar neigt iets naar beneden omdat een beweging naar boven uitblijft. De stieren zijn erin geslaagd om vast te houden aan het niveau van $ 28k en hebben dat de afgelopen week met succes verdedigd. Dit is echter mogelijk niet genoeg voor een langdurige bullish trendverandering. Ze moeten een consistente stap maken naar $ 29.000 en hoger.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 544 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,5%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur over het algemeen lager, op enkele uitzonderingen na. Opmerkelijke veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 0,1%), Ripple (XRP, -4,3%), Cardano (ADA, 0,9%), Dogecoin (DOGE, 15,8%), Polkadot (DOT, 0,2%), Shiba Inu (SHIB, 0,8%) en Uniswap (UNI, 0,4%).

Dogecoin koers grafiek 

Nouriel Roubini: Ruim 100 Amerikaanse banken volledig insolvent, bankinstorting dreigt

De beroemde econoom Nouriel Roubini, ook bekend als Dr. Doom, heeft een somber beeld geschetst voor de nabije toekomst. Volgens Roubini is een meerderheid van de Amerikaanse banken bijna failliet of volledig failliet. Hij zei dat de niet-gerealiseerde verliezen op effecten maar liefst 620 miljard dollar bedragen.

Hij zei:

"In feite, te oordelen naar de kwaliteit van hun kapitaal, zijn de meeste Amerikaanse banken technisch bijna insolvent, en honderden zijn al volledig insolvent"

Uit recente verklaringen en angsten van economen, evenals uit de ineenstorting van verschillende bekende banken zoals Credit Suisse, Silicon Valley Bank en Deutsche Bank, blijkt duidelijk dat er door velen op dit moment een verdere escalatie van de bankencrisis wordt verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram