Skip to main content

Bitcoin nieuws

Theter begint terrein te verliezen op de Stablecoin-markt

Theter 

In de begintijd van cryptocurrency werd tether geïntroduceerd als een manier om tegen de Amerikaanse dollar te handelen terwijl je nog steeds cryptocurrency bezat. Op het moment van introductie was het vrijwel de enige optie die je had voor stablecoins. Naarmate de markt voor stablecoins echter is gegroeid, begint de dominantie van Theter af te brokkelen in een druk crypto-landschap. Het volume aan stablecoins is nu meer dan $ 20 miljard gepasseerd en het marktaandeel van Tether is voor het eerst in de geschiedenis van zijn bestaan ​​onder de 80% gedaald.

Een van de snelst stijgende stablecoins is USDC, dat nu 13% van de markt in handen heeft. Dit is een aanzienlijke vooruitgang, gezien de dominantie van Theter op de stablecoin-markt.

Marktgroei voor stablecoins

Een bemoedigend aspect van de stablecoin-markt is dat steeds meer investeerders massaal naar stablecoins trekken om te profiteren van de geweldige rendementen die worden behaald in de DeFi-markt. Met stablecoins kunnen beleggers deelnemen aan investeringsvehikels die anders niet toegankelijk zijn met cryptocurrency. Dit betekent dat, hoewel USDT een neerwaartse trend vertoont, de vraag naar stablecoins als geheel toeneemt.

Problemen voor USDT

Toch is het huidige klimaat niet erg bemoedigend voor de lange termijn vooruitzichten van USDT als stablecoin voor de toekomst. USDT is de afgelopen maanden door Weiss Crypto Ratings gedowngraded, daarbij verwijzend naar het feit dat USDT geen robuuste controleprocedures heeft. Dit is een aspect dat USDC meer dan gedekt heeft. Dit heeft geleid tot grotere aantrekkelijkheid van USDC.

Hoewel Tether de meest bekende stablecoin op de markt blijft, is USDC populairder bij DeFi-investeerders en degenen die voor het eerst de cryptocurrency-scene betreden. Dit laat een gapende deur open voor USDC om Theter in te halen met snelle groei en de mogelijkheden en eigenschappen die investeerders zoeken in een stablecoin.

Voorlopig is Theter veilig als altijd. Naarmate de ruimte echter blijft groeien, zal Tether opnieuw moeten bewijzen waarom het superieur is aan andere stablecoins. Op dit moment verliezen ze die strijd geleidelijk.