Musk vervangt het Twitter-logo door het DOGE-logo

Elon Musk spreekt op Twitter steun uit voor Dogecoin 

Twitter-gebruikers werden wakker met een interessante nieuwe wijziging in de desktopversie van de populaire app voor sociale media. De nieuwe CEO Elon Musk liet het beroemde blauwe vogellogo op het platform veranderen in de afbeelding van de Shiba Inu-hond die bekend staat als de mascotte van de crypto Dogecoin. Musk gaf geen onmiddellijk antwoord op de vraag waarom de wijziging is aangebracht, hoewel sommigen speculeren dat het een reactie is op een oud gesprek met de populaire meme-tweeter, WSBChairman (@WSBChairman):

Elon Musk op Twitter 

https://twitter.com/elonmusk/status/1642976364080041984 

Musk is al lang een aanhanger van Dogecoin en hielp het om in 2021 een recordhoogte van $ 0,44 te bereiken. Op maandag steeg de prijs van Doge na de pictogramwijziging, waardoor bijna $ 4 miljard aan de marktkapitalisatie aan de munt werd toegevoegd. De prijs van Doge sprong binnen enkele uren van $ 0,07 naar meer dan $ 0,10. De neef van Dogecoin, Shiba Inu Token, zag ook een korte stijging en won gedurende de dag bijna 10%.

De raadselachtige CEO plaatste ook een foto waarop de Shiba Inu wordt bekeurd door een politieagent. Het onderschrift luidt: dat is een oude foto, terwijl de agent naar de identificatie van de bestuurder kijkt:

Tweet van Elon Musk 

https://twitter.com/elonmusk/status/1642962756906418176

Waarom heeft Musk het Twitter-logo veranderd?

Er is geen echte reden voor de verandering naar voren gekomen en we kunnen alleen aannemen dat het tijdelijk is. Sommigen hebben erop gewezen dat Musk zijn profiel op sociale media vaak gebruikt om verschillende markten te manipuleren. Musk heeft eerder problemen gehad met de SEC over opmerkingen die de prijs van Tesla's aandelen hebben beïnvloed.

De verandering komt ook slechts enkele dagen nadat een rechter een rechtszaak van $ 258 miljard tegen Musk had afgewezen die hem beschuldigde van het opdrijven van de prijs van Doge. De rechtszaak komt voort uit de periode van de opkomst van Doge als een belangrijke cryptocurrency in 2021, toen de munt met meer dan 36.000% in prijs steeg.

Het probleem met Musk die Twitter blijft gebruiken om zijn Dogecoin-agenda te pushen, is dat hij een erkende houder van de crypto is. Hij heeft ook vermeld dat zijn bedrijf Tesla zowel Dogecoin als Bitcoin op zijn balans bezit. Tesla accepteert zelfs Dogecoin als betaling voor zijn koopwaar in zijn online winkel.

Musk heeft ook al lang verklaard dat hij cryptocurrency-betalingen beschikbaar wil zien op Twitter. Dit omvat waarschijnlijk zaken als het geven van fooien vaan hoofdgebruikers en betaald worden voor advertentie-inkomsten in de opmerkingen van tweets van Twitter Blue-gebruikers.

Op het moment van schrijven had Twitter geen opmerkingen over de verandering in het logo, afgezien van de tweets van Musk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram