Bouwt Interpol een zaak op tegen Binance en CZ?

logo internationaal politie organisatie 

Dat is zeker wat sommige crypto-influencers ons willen laten denken nadat maandag een mysterieus gerucht de ronde deed. Het gerucht zelf begon met een tweet van Crypto-legende Colbie (@cobie) die een wirwar van onzin leek te zijn. Bij nader inzien werd vastgesteld dat de tweet was geschreven in de SHA-256 hash-functie, dezelfde stijl van cryptografie die wordt gebruikt door Bitcoin en andere cryptocurrencies.

tweet

De hashcode bracht Twitter in een razernij, naast de cryptomarkten die binnen enkele minuten na het kraken van de code daalden. Binance's native BNB Coin daalde met meer dan 3%, terwijl Bitcoin ook een tijdelijke dip had. Dit gebeurde allemaal toen Dogecoin met meer dan 30% steeg nadat Elon Musk het Twitter-logo veranderde in de afbeelding van een Shiba Inu.

Wat is een Interpol Red Notice?

Zoals de meesten weten, is Interpol de International Criminal Police Organisation met 195 verschillende lidstaten. Het staat bekend om het uitvoeren van internationale arrestaties van criminelen en voortvluchtigen die op de vlucht zijn. Een Red Notice geeft elk lid van Interpol de bevoegdheid om een arrestatie uit te voeren in afwachting van uitlevering, overgave of soortgelijke juridische stappen.

Het gerucht kreeg wat meer stoom door de recente rechtszaak tegen Binance en CZ door de Amerikaanse CFTC. Velen geloven dat strafrechtelijke aanklachten van de SEC zouden kunnen volgen, aangezien Amerikaanse regelgevers de crypto-industrie blijven aanpakken.

Marktmanipulatie of een grap?

Uren later tweette Cobie "wat heb ik nu gedaan?" zoveel mensen overspoelden zijn tijdlijn met vragen over de bron van het gerucht. Zijn reactie was vaag en maakte zeker geen indruk op meerdere grote cryptohandelaren. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze suggereerden dat Cobie de markten manipuleerde voor snelle winst.

 

tweet 

CZ zelf waarschuwde Twitter ook dat de afbeelding misschien gefotoshopt was, maar op zijn minst niet waar was. Hij zei ook dat hij ‘de FUD-bronnen moest blokkeren’, waarmee velen dachten dat hij Cobie zelf bedoelde. Cobie is een crypto-influencer geweest die bijna universeel geliefd is in de crypto-wereld. Hij is een van de hosts van de Up Only-podcast.

Het lijkt erop dat CZ weer gelijk had, hoewel geruchten rond hem en Binance blijven ronddraaien terwijl toezichthouders de industrie binnendringen. Eerder deze week ging het gerucht dat Binance de winkel in Canada zou sluiten nadat toezichthouders de wetten rond crypto-exchanges die in het land actief zijn, hebben aangescherpt. CZ is zelf een Canadees staatsburger en had geen opmerkingen over de kwestie, behalve dat Binance geen definitieve plannen heeft gemaakt voor zijn toekomst in Canada.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram